Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Pokus o sebevraždu Dominiky Gottové: Měla si podřezat žíly, stará se o ni konzulát

    Věřila, že ve Finsku najde konečně klid. Místo toho ale Dominika Gottová (47) padla na úplné dno a před pár dny se dokonce pokusila o sebevraždu. Prvotní zprávy hovořily o tom, že chtěla skočit z okna. Podle informací Expresu ale manželka Tima Tolkkiho (54) měla v osudný večer psát do České republiky svým přátelům, že si podřeže žíly, a skončila silně opilá na ulici. V současné době má být dcera nejslavnějšího českého zpěváka v nemocnici a stará se o ni české velvyslanectví.

    Deník Blesk informoval o tom, že Dominika Gottová chtěla spáchat sebevraždu skokem z pátého patra helsinského hostelu, kde nyní přežívá s metalovým kytaristou Timem Tolkkim.

    Právě finský hudebník měl Dominiku před smrtí zachránit. Podle zdroje redakce Expres.cz jsou ale k dispozici jiné informace.

    „Dominika několika svým přátelům z Česka v ten večer psala zprávy, že si podřeže žíly. Některým dokonce napsala, že to i udělala, ale není jisté, co se nakonec stalo. Údajně ji našli na ulici a zavolali jí záchranku,“ řekl Expresu člověk, který má k Dominice velmi blízko.

    „Je stále v nemocnici, situace je velmi vážná, zejména po psychické stránce. Ona navíc nemá nikde zdravotní pojištění, ani ve Finsku, ani v Česku,“ dodává náš zdroj, podle něhož se nyní o Dominiku Gottovou stará české velvyslanectví ve Finsku.

    Tuto informaci nám potvrdila tisková mluvčí ministerstva zahraničí Zuzana Štíchová.

    „Naše velvyslanectví ve Finsku je s českou občankou v kontaktu, poskytujeme jí standardní konzulární pomoc,“ řekla Expresu mluvčí.

    „Obecně českým občanům, kteří se v zahraničí ocitnou v obtížích a požádají o pomoc, pomáháme například s kontaktováním rodiny či přátel v ČR, kontaktováním úřadů v ČR, pomáháme jim s překladem komunikace s úřady v zahraničí, vydáváme náhradní cestovní doklady, ujišťujeme se, že mají kontakt na nouzovou linku zastupitelského úřadu,“ popsala konzulární pomoc pro české občany Štíchová.

    Z návratu do Česka má Dominika strach

    To, jakým způsobem a jestli se Dominika Gottová skutečně pokusila o sebevraždu, tisková mluvčí odmítla komentovat. Podle zdroje Expresu to ale byla právě Dominika, která usoudila, že na tom není dobře, a vyhledala pomoc konzulátu.

    „To, že se chce zabít, říkala několikrát už v minulosti. Říkala, že ji život nebaví a že to ukončí,“ vzpomíná člověk, který Dominiku Gottovou dobře zná.

    Otázkou je, co bude s dcerou Karla Gotta dále. Je tomu rok, co s velkou pompou utekla od nevěrného a zadluženého manžela Tima Tolkkiho a rozhodla se pro nový život v Praze. Zpočátku to s Dominikou vypadalo nadějně, vzdala se alkoholu a našla si časem i nové bydlení.

    Koronavirová krize ale její sen o pohodovém životě rozmetala na kusy. Gottová přišla během pandemie o dvě různá zaměstnání a odhodlala se k poněkud zoufalému návratu k Timovi. Ten jí nasliboval, jak se změnil a vše ve Finsku zařídil tak, aby v klidu mohli žít spolu.

    Jenže všechno byla lež a Dominika během pár dní v Helsinkách pochopila, že ji tam žádná pohádka nečeká. 

    S manželem skončili v hostelu a dobře to nevypadá ani se sociálním bydlením. O návratu do Česka i tak ale prý Dominika nechce ani slyšet.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:29 pátek 19. března 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      98
    • Tvl
      29
    • Haha
      20
    • Super
      19
    • Cože
      17
    • Sladký
      16
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...