Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Fotky, z kterých mrazí: Osobák na Vsetínsku sjel ze silnice, řidič zemřel

Autor: ČTK, VaB - 
19. listopadu 2020
16:56

Řidič osobního automobilu nepřežil ve čtvrtek dopoledne havárii v Horní Jasence, která je součástí Vsetína. Vozidlo sjelo ze silnice a zastavilo se až o stromy ve srázu. Třiačtyřicetiletý řidič na místě zemřel.

Tragická nehoda se stala před 09:30. „Automobil při průjezdu pravotočivou zatáčkou vyjel prozatím z neznámých důvodů do protisměru mimo komunikaci, vjel do lesa a zastavil se až o stromy,“ uvedl policejní mluvčí Petr Jaroš. 

Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. V době příjezdu hasičů se řidič podle Javoříkové nacházel mimo vozidlo. „Hasiči, kteří přijeli na místo nehody jako první, ihned u muže zahájili předlékařskou pomoc včetně resuscitace. Poté jej předali do péče posádce zdravotnické záchranné služby. Muž však utrpěl vážná zranění, kterým na místě nehody podlehl,“ uvedla mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

Po dobu vyšetřování nehody a vyprošťování vraku hasiči byla silnice mezi Vsetínem a Malou Bystřicí v obou směrech s opatrností průjezdná. „Příčinu a bližší okolnosti tragické havárie nadále šetří vsetínští kriminalisté v úzké spolupráci s dopravními policisty,“ doplnil Jaroš.

Řidič je podle dostupných údajů 21. obětí letošních dopravních nehod ve Zlínském kraji. Za loňský rok si vyžádaly nehody na silnicích v regionu podle oficiálních policejních statistik 19 lidských životů. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání