Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Nadal v boji o semifinále Turnaje mistrů porazil Tsitsipase, skupinu "Londýn" ovládl přes porážku Thiem

Stefanos Tsitsipas loňské vítězství na Turnaji mistrů neobhájí. V přímém souboji o postup ze skupiny podlehl řecký tenista Rafaelu Nadalovi 4:6, 6:4, 2:6. Skupinu Londýn 2000 ovládl Rakušan Dominic Thiem, i když se třetího vítězství v základní části nedočkal. V odpoledním zápase prohrál s ruským nováčkem závěrečné akce sezony Andrejem Rubljovem 2:6 a 5:7.

Rafael Nadal
zdroj: AP autor: Frank Augstein

Nadal se po úterní porážce s Thiemem udržel výhrou nad Tsitsipasem ve hře o první titul z Turnaje mistrů.

Semifinále si světová dvojka zahraje při desáté účasti už pošesté. Soupeřem čtyřiatřicetiletého Španěla bude už jistý vítěz skupiny Tokio 1970 Rus Daniil Medveděv.

Rubljov v úterý nevyužil proti Tsitsipasovi mečbol a před loučením s londýnskou halou O2 už byl bez šance na postup. Thiem naopak věděl, že skupinu vyhraje, a začal vlažně.

První set šampion letošního US Open ztratil za 26 minut, až ve druhém síly na kurtu vyrovnal, nicméně Rubljovovi podlehl potřetí v řadě.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal se na turnaji mistrů probojoval do semifinále

Thiem porážkou přišel o šanci sesadit Nadala z druhého místa světového žebříčku. Zároveň se připravil o možnost oslavit jubilejní 300. vyhraný zápas na okruhu.

Odmítl, že by šetřil síly na semifinále. "Na to jsem nemyslel. Chtěl jsem vyhrát, i získat těch 200 bodů (do žebříčku), ale na druhou stranu musím uznat, že takhle porážka až tak nebolí," řekl Thiem.

O finále si v sobotu zahraje proti vítězi páteční bitvy mezi jedničkou Novakem Djokovičem a Alexanderem Zverevem.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články