Litoměřice: Domy s pečovatelskou službou se mění na seniorské byty

19.11.2020 20:27

Z důvodu transformace sociálních služeb domy s pečovatelskou službou změnily charakter na seniorské byty. Změnu schválila rada města. Jedná se o bydlení pro seniory v objektech Švermova 2099/16, Kosmonautů 2020/14 a 2021/16. Město Litoměřice spravuje celkem 84 seniorských bytů.

Litoměřice: Domy s pečovatelskou službou se mění na seniorské byty
Foto: litomerice.cz
Popisek: Litoměřice

V seniorských bytech je nájemcům poskytováno zvýhodněné nájemné, jehož výše je stanovena rozhodnutím rady města pro určité období. „V seniorských bytech není poskytována pečovatelská služba. Tu si může žadatel zajistit na základě soukromé dohody s poskytovatelem služby,“ uvedla vedoucí oddělení sociální péče a komunitního plánování Městského úřadu Litoměřice Ivana Aksenowá.

Radní též schválili pravidla pro přidělování seniorských bytů, která jsou zveřejněna na webových stránkách města. Na rozdíl od domů s pečovatelskou službou se pro přidělení seniorského bytu posuzuje sociální situace, nikoliv zdravotní stav žadatele. Pro stávající obyvatele bytů se nic nemění.

V případě zájmu žádosti přijímá a bližší informace podá Ivana Aksenowá na telefonním čísle 416 916 128 nebo emailu ivana.aksenowa@litomerice.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…