Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Za oponou 58. Rally Šumava Klatovy

Ouředníčkův osmý Dakar. Budeme mít špičkový materiál, slibuje si

Bude to už jeho osmý start. Matador českého motorismu Tomáš Ouředníček znovu pojede Dakarskou rallye. Po čtyřech letech se speciálem značky Ford se do závodu pustí s toyotou.

Je nám líto, video expirovalo.
Ouředníček se poosmé vrátí na Dakar

Vůz je připravený od soukromého týmu z Jihoafrické republiky a Ouředníček se s ním snaží najezdit co nejvíce kilometrů. Současně vyjednává o možnosti startu s ex-továrním speciálem.

"Je to pro nás úžasná změna," hodnotí zkušený pilot výměnu materiálu, od níž si slibuje, že jej posune konečným pořadím. "Momentálně je to to nejlepší ze startovního pole," hodnotí.

"Je to moje první závodní auto, s ním jsem v roce 2014 začal závodit jako jezdec. Absolvovalo náročný Dakar v Argentině a Bolívii a velice dlouhou řadu dalších závodů v Evropě i v Africe," uvedl Ouředníček a poukázal hlavně na spolehlivost toyoty.

Maximem brněnského rodáka na Dakaru je 17. místo z roku 2019, v roce 2009 se jako navigátor Miroslava Zapletala podílel na sedmém místě posádky. Letos obsadil 37. místo.

"Na začátek nové závodní éry s Toyotou se velice těšíme. Věříme, že se nám všem bude díky tomuto novému partnerství dařit a napřesrok už pojedeme na Dakar v továrním voze Toyota Gazoo Racing," dodal Ouředníček sebevědomě.

Vedle sebe bude mít už počtvrté Davida Křípala, který varuje před hrozbou nákazy koronavirem. "Budeme se snažit chovat zdopovědně i před samotným odletem, aby se nic nestalo," slibuje navigátor.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články