Aussie & Kiwi Film Fest nabídne filmy online

18.11.2020 at 14:08  •  Posted in Festivaly, Novinky by

Další z filmových festivalů se přesouvá do online sféry. Co přináší letošní přehlídka australských a novozélandských filmů?

 

   Sedmý ročník přehlídky filmů z druhé strany zeměkoule se koná od 19. do 29. listopadu na stránce DAFilms.cz. Ke zhlédnutí bude výběr z předchozích ročníků i novinky. Můžete si pustit například novozélandský akční snímek Guns Akimbo pro milovníky počítačových her, sci-fi nebo Daniela Radcliffa. Ten ztvárnil v akčním snímku nýmanda, který programuje ze svého kutlochu počítačové hry poté, co jej opustila přítelkyně.

   Další herecká star, Australan Hugo Weaving, se v Aussie & Kiwi online festivalovém menu objeví hned ve dvou filmech. Jeden z jeho nejnovějších snímků, psychologické drama Srdce a kosti, přináší aktuální globální téma migrace. Fotoreportér Daniel připravuje výstavu z afrických válečných zón, Jihosúdánský uprchlík Sebastian na něj ale naléhá, aby snímky z masakru jeho vesnice nevystavoval. Druhým snímkem je Švadlena (foto), v němž se Weaving objeví po boku Kate Winsletové. Drama vypráví o talentované Tilly, která se po po mnoha letech vrací domů do Dungataru, malého městečka uprostřed buše, aby napravila křivdy z minulosti.

  V čase, kdy je nejdůležitější dodržet pravidlo sociálního distancování, vás pobaví Malá smrt, originální komedie o sexu, lásce, vztazích a tajných tužbách spořádaných obyvatel poklidného předměstí Sydney. Zdařilý australský western Sweet Country o násilí a rasismu zadřených hluboko pod kůži patří k nejlepším filmům kinematografie protinožců z posledních let. V nabídce nechybí obrazově velkolepý dokument Azurová, který ukazuje v souvislostech dopady lidské činnosti na ekosystém oceánů. Online vstupenka na jeden film stojí 90 Kč. Nabízené snímky je možno zhlédnout kdykoli během festivalu.

Foto: aussiefilmfest.cz

Marie Dostálová