Jaký disk k tv pro nahrávání

Po výměně set top boxu nám sice zmizelo jedno dálkové ovládání, ale televize přestala nahrávat pořady. Jak jsem to vyřešil?

Nahrávání z televize na externí disk

Když u tv není harddisk, který by zaznamenával vaše oblíbené filmy či seriály, je nutné vybrat takový, který bude mít dostatečnou velikost, aby se nezaplnil hned první měsíc, pokud nahráváte často. Ideálně zvolte disk notebookový velikosti 2,5″, který je nejen menší než klasický hdd 3,5″, lze jej přidělat dozadu na tv a hlavně je také tišší a o to jde u tv.

MAxtor USB disk

Funguje jako klasický flash disk, stačí zapojit do volného usb slotu v tv, ta si jej načte a už můžete nahrávat. Chyběla mi hlavně funkce Time-shift, kdy stisknete na ovladači pauzu, třeba když si chcete „odskočit“ a pak pokračujete dál ve sledování. Bez disku toto možné není.

Time shift na smart tv

Moje volba padla na značku Maxtor a model M3 portable o velikosti 1TB. To je už je dost místa na veškerý multimediální obsah a jak se můžete podívat na obrázku, ještě mohu nahrát více než 400 hodin záznamu. Navíc jej můžete kdykoliv odpojit, zapojit do počítače a nahrát si tam své filmy a seriály, které následně na chytré televizi není problém spustit.

Jak nahrávky smazat

Určitě bych zmínil, že smazat jde pouze to, co jste v tv nahráli. Obsah z jiných zdrojů (pc, notebook) odstranit přímo v menu televize nejde, musíte disk opět připojit k počítači a zde odebrat.

Přečtěte si:

Už jste četli?