Výchozí reklama
Výchozí reklama
Články » Aktuality » Představení firmy

Představujeme: Lesy Praha: Naše truhlárna vyrábí certifikované výrobky

Naše truhlárna získala v říjnu letošního roku dva nové certifikáty na své výrobky. Dřevařský ústav (Výzkumný a vývojový ústav dřevařský, Praha, s. p.) nám vydal Osvědčení o shodě výroby pro konstrukční dřevo obdélníkového průřezu a Certifikát výrobku pro konstrukční prvky z masivního dřeva pro nebytové účely.

Znamená to, že naše výrobky (prkna, fošny, trámy, ale i pergoly, altány a další prvky) jsou ve stejné kvalitě, jako obdobné výrobky, které se uvádí na trh po celé Evropě a splňují všechny nařízené naše i evropské normy. Při vlastní certifikaci proběhla kontrola technologie pořezu a kontrola technologického postupu další truhlářské výroby. U konstrukčních prvků navíc bylo posuzováno dodržení parametrů stanovených výkresovou dokumentací.

Výchozí reklama

Lesy hl. m. Prahy mají také certifikace spotřebitelského řetězce PEFC C-o-C (Programme for the Endorsement of Forest Certification, chain of custody) a FSC C-o-C (Forest Stewardship Council, chain of custody), které potvrzují, že dodržujeme mechanismus na sledování certifikované suroviny z lesa po konečné výrobky. Tím se zajišťuje, že dřevo, dřevní vlákna a nedřevní produkty lesa, které jsou obsaženy ve výrobcích lze zpětně sledovat až k certifikovaným lesům. Certifikace spotřebitelského řetězce PEFC a FSC poskytují spotřebitelům informaci o tom, že výrobek byl vyroben ze suroviny pocházející z lesů, ve kterých se hospodaří trvale udržitelným způsobem.

Zdroj: www.parlamentnilisty.cz

Doporučte článek:

Doporučení článku e-mailem

Ohodnoťte článek:
5.0/5 (1 hlasů)

Hodnocení článku

5.0/5 (1 hlasů)

Další články z rubriky

Související články


Komentáře (0 celkem)

Článek zatím nemá žádné komentáře

Komentovat článek (pro komentář k článku se musíte přihlásit nebo registrovat )

Reklama

Partner tém. měsíce

Reklama

WOOD-TEC_logo_2019_v90.jpg logo-cesky-kutil.gif cestadreva-partner-truhlarskyportal-90.jpg SUSO-90-120.gif Hettich-120x90.jpg
Truhlářský portál.cz na: Facebook

© Copyright 1999–2015 Truhlářský Portál.cz. Všechna práva vyhrazena. ISSN 2336-6419. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu vydavatele.

Kvalitní holandský nábytek z masivu za rozumnou cenu