Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vláda shání dodavatele teleportačních zařízení, producenti Star Treku zklamali

Pro naši vládu odborníků je volič a jeho dobro nejvyšší prioritou. Proto se naši ministři rozhodli vyjít vstříc občanům, aby nemuseli do šatlavy, když nechtěně zkejsnou v obchodě až do zavírací hodiny.  

Že je naše vláda odborníků sestavena z mužů a žen opravdu na svém místě, kterým jde o především o blaho jejich voličů, se ukázalo v posledních 48 hodinách.

Takzvaný paradox 21.00, tedy problém večerního nákupu chtivého občana, který v supermarketu zkejsnul až do nové zavírací hodiny a nemá se jak dostat domů bez rizika mastné pokuty, poněvadž si zapomněl půjčit u sousedů pejska, nechával ministry i šéfa vlády až do noci ze středy na čtvrtek naprosto chladnými, poněvadž se učili rozlišovat barvičky v tabulce zvané PES a na nějaké další myšlení či přemýšlení nezbyl čas. Ale  v noci ze středy na čtvrtek se po příjmu 20 tisíc mailů s žertovnými přílohami přehltil vládní harddisk, krátce po osmé po rekodním náporu telefonátů informací chtivých občanů shořela vládní ústředna a vstupní halu Strakovy akademie navíc zaplnily dopisy od skupiny občanů, která ještě používá psací potřeby a dopisní papír, poněvadž půlka oddělení, které má na starosti rozlepování obálek, je na homeworku a druhá půlka v karanténě.

Zaražení až vyděšení členové vlády se sešli v zasedačce, kde jim tajemný muž a vládní expert na součty v Excelu, který v březnu zachránil Česko, ukázal ve speciáně připraveném sešitu využívaje sofistikovaně jen buňky OB, DO, NZ a PH, že dostat se z buňky OB (obchod) do DO (domů) během doby, která uplyne mezi časem v buňce NZ (nová zavírací doba obchodu) a PH (policejní hodina), běžný občan, který nemá schopnosti místopředsedy vlády pro hospodářství, ministra průmyslu a obchodu a ministra dopravy v jednom, tedy Karla Supermana Havlíčka, asi nezvládne. Někteří ministři sice po Kájovi pokukovali, jako, že by snad mohl poradit, ale po jeho sveřepém pohledu své pokuky stáhli. Je veřejným tajemstvím, které již dávno proniklo za zdi Strakovky, že výhružný Supermanův pohled se překládá slovy "sedím již na třech židlích, mohu sedět i na tvé!"

Následovala vzrušená debata, během níž si vjeli do zbývajících vlasů ministr zdravotnictví a Superman, ale ani jeden z nich neustoupil ze svých čísel či možnosti přejít na jiný sloupeček psí tabulky. Naštěstí si jeden z ministrů za ČSSD vzpomněl, že stranu upadající v totální zapomnění je třeba zviditelňovat jakýmikoliv prostředky, a vykřikl: "Teleforting!" Příjemně česky znějící slovo přerušilo nastávající bitku Supermana a služebně nejmladšího ministra, kteří se už už chystali sundat roušky. Nastalo ticho, v němž bylo slyšet pouze hlasitější oddychování nejstarší ministryně, která je nejdéle z vládní party v důchodovém věku a má na občasného šlofíka nepsané právo. Členové nejlepší vlády ze všech vlád, co tu kdy byly, vytušili, že se našel způsob, jenž je všechny nesmazatelně zapíše do dějin. Premiér zvedl ruku, vytáhl telefon, přes který, jak je známo, vše zařídí, a vytočil svého dvorního astrologa. Že došlo pravděpodobně k záměně pojmů astrolog a astronom, ponechme stranou, neboť se ukázalo, že dvorní astrolog je chlápek na svém místě a po telefonu, který premiér solidárně přepl na hlasito, vysvětlil, že se nejspíš jedná o teleporting, správně teleportaci, a navíc vysvětlil stručně, jasně, věcně a bez používání dalších cizích slov i rozdíl mezi teleportací, telekinezí, telepatií, televizí a telemarketingem.

Ministři cítili, že už se blíží řešení. Jasně, budeme voliče z obchodů teleportovat, jenže jak na to?  Naštěstí se našli členové vlády, kteří v dobách, kdy ještě nefušovali do politiky a měli heurékom volného času, se dívali na televizní seriály. Ministryni pro místní rozvoj se vybavilo, že ve zlatých devadesátých, kdy se živila jako účetní, se s oblibou dívala na jakýsi Star Trek, poněvadž tam měli takový přístroj, který dokázal vytvořit z ničeho jídlo. A v tomtéž seriálu prý měli jakési zařízení, které přenášelo lidi. Předseda vlády i Superman upřeli své pohledy na ministra kultury. Ten lehce zesinal, ale před pár lety se na zamini naučil jednat s eskymáky i lidojedy, tudíž se rychle orientuje a navíc taky umí používat telefon. Bleskovým dotazem u svého tajemníka zjistil, že do Prahy už v březnu měl dorazit legendární kapitán Kirk a byť jeho návštěva byla posunuta na neurčito, ministerstvo na něho má kontakt. A tak už za slabou hodinku mohl předseda vlády, který před pár týdny celý svět ohromil, jak jedním telefonátem dokáže zařídit tolik postelí do všech nemocnic, že tam pro ně nebude místo, vytáčet producenty nejnověší série Star Trek Picard. Jenže smůla, po vytočení byli producenti zastiženi ve své časové zóně zrovna po natáčení a naopak se jim podařilo vytočit pana premiéra. Zařízení pro teleportaci, které zarytě nazývali transportérem, nedají, neprodají ani nepůjčí, poněvadž mají jenom jedno a to potřebují na další natáčení. Na premiérovu radu, ať ho namnoží "tým replikátorom," zarytě odpovídali, že to tak jednoduše nefunguje, navíc jim to zakazuje jakási směrnice, která technologie 24. století neumožňuje půjčovat zaostalým civilizacím, které ještě nezvládly korespondenční hlasování. Po slovech "já vám tam pošlu naše a ti na vás zakleknů," ještě ke všemu hovor típli.

Ale vláda se revolučního řešení problému nevzdává. Pro občana vše, volby jsou za rohem. Problém, jak v obchodech uvízlým občanům pomoci, dostal nakonec na starost ministr zemědělství, poněvadž zemědělci nemají v zimě co dělat. Jestli si s problémem poradí sám, zavolá spřátelené odborníky z Hradu nebo půjde osvědčenou cestou a pokusí se kontaktovat autory seriálu Lidé zítřka, se uvidí v nejbližších dnech. Do té doby se vláda nebude k problému vyjadřovat, však oni si s tím lidi nějak poradí.

Autor: Radek Strouhal | pátek 20.11.2020 8:07 | karma článku: 20,42 | přečteno: 307x
  • Další články autora

Radek Strouhal

Nobelova cena po dlouhých 37 letech opět pro Česko?!

Přes všechny peripetie by právě skončený rok mohl Česku přinést něco příjemněji pozitivního nežli Covid-19. Na Nobelovu cenu bude navržena vláda Andreje Babiše za mimořádný přínos k rozvoji teorie chaosu.

3.1.2021 v 9:09 | Karma: 27,49 | Přečteno: 1037x | Diskuse| Politika

Radek Strouhal

Za příkladný postup v těžké době náleží ministryni financí Řád Bílé lvice

Po měsíci tvrdých bojů proti záškodnickému viru oznámil prezident, že náměstek Prymula obdrží Řád Bílého lva. Nic proti tomu, ale vyznamenání za své kreativní metody boje si nesporně zaslouží i ministryně financí Schillerová.

26.4.2020 v 4:26 | Karma: 33,39 | Přečteno: 1287x | Diskuse| Politika

Radek Strouhal

Akce LeTnA 2306 - první koncert pod širým nebem, za který diváci dostanou peníze

Kdo zaplatí účastníky největšího koncertu v dějinách ČR? Odkud na to vezme peníze? Jakou formou je vyplatí? A co na to Finanční správa?

21.6.2019 v 6:21 | Karma: 31,36 | Přečteno: 1096x | Diskuse| Politika

Radek Strouhal

Co nám týden číslo 50 nandal a odebral - část první

Odkud berou demonstranti vrhací dlažební kostky? U kterého soudu vyhraje premiér svou StB kauzu? Co dělalo 206 europoslanců, kteří nebyli přítomni u hlasování Babišovi dát nebo nedát? Žlutá vesta ve Sněmovně!

14.12.2018 v 6:06 | Karma: 26,07 | Přečteno: 487x | Diskuse| Politika

Radek Strouhal

Kdo, co, komu a jak to nandal v týdnu číslo 49 - část druhá

Předvánoční úklid dozorců v DPP. V Kalifornii honili spícího ožralu za volantem. Kde potkáme v Praze králíky z klobouku? Kdy u nás bude jezdit TGV, které testoval Andrej Babiš v Maroku? Odkup přišli do Prahy čučkaři?

9.12.2018 v 6:06 | Karma: 28,40 | Přečteno: 421x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1420x
Nenapravitelný optimista, který věří, že nakonec pravda a rozum zvítězí nad lží a demagogií. Databázový programátor, který by se nicméně daleko raději živil jako spisovatel. Táta dvou dětí, jež by nejraději pořád viděl ve věku, kdy začínaly chodit a mluvit, což je již neskutečně dávno. Hloubálek, kterému nedá spát, proč Kaufland v Německu má ceny o 10 % nižší než v Česku, ale německá prodavačka má plat 3 krát vyšší. A proč na tuto otázku nedokázal zatím odpovědět žádný ekonom, finanční mocnář, politik či jiný vševěd.

Seznam rubrik