InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Bohumil Melichar: Normalizační zpravodajství – komentované pásmo dobových reportáž

    Úterý 23.4 17:00 - Muzeum Středního Pootaví, Strakonice

  • Klub deskových her

    Úterý 23.4 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jana Pichlíková: Sezona byla krkolomná, nejistá a těžká

Jana Pichlíková , Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

Jana Pichlíková     Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

DUNOVICE – Do cyklistické sezony stejně jako do ostatních sportů promluvila pandemie koronaviru, ale Jana Pichlíková z Dunovic může být spokojená. Povedlo se jí obhájit prvenství v Českém poháru maratonu, podruhé v řadě opanovala terénní triatlon Xterra v Prachaticích a zúčastnila se mistrovství světa v Turecku. Byl to její jediný zahraniční závod, na čemž měl samozřejmě největší podíl zmíněný koronavir a s ním spojená omezení. „Když jsem si na začátku roku dávala dohromady kalendář, který najednou neplatil a i všem organizátorům se sesypal, bylo to těžké. Kolikrát to bylo tak, že jsem plánovala z týdne na týden, kam pojedu,“ přiblížila Jana Pichlíková skončenou sezonu.

 

Nakolik nakonec koronavir ovlivnil vaši sezonu a v čem nejvíce?
Ovlivnil ji docela dost. Venku se začalo závodit až později, na druhou stranu sezona začala téměř standardně díky novince na trhu, kterou jsou virtuální závody s aplikací ROUVY z pohodlí domova na svém trenažeru. Ukončena však byla dříve, v polovině října jsme měli jet ještě závod v Hradci Králové, který byl přeložen z dubna, ovšem kvůli nastalým omezením se už konat nemohl. Stejně tak dopadl i ČT Author Cup a spousta dalších podzimních závodů. Úvod sezony byl ale zvláštní. Ne že by se lidé báli, ale na všech se situace ve společnosti podepsala. Já sama jsem ještě dva týdny před mistrovstvím světa v Turecku nevěděla, jestli na něj vůbec odjedu, ačkoli nominaci jsem měla.

Celý rozhovor najdete v aktuálním vydání Týdeníku Strakonicko, v prodeji od 18. listopadu.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace