Jsem nadšený, radoval se Nadal po postupu do semifinále Turnaje mistrů

20. 11. 2020, 08:52
Aktuality 87
Po pěti letech se Rafael Nadal dostal na Turnaji mistrů do semifinále a stále má šanci, že získá cenný titul, který mu v bohaté sbírce chybí. Vítěz dvaceti grandslamů a král antuky v londýnské hale zvládl klíčovou bitvu o postup proti loňskému šampionovi Stefanosi Tsitsipasovi z Řecka a krátce před půlnocí odvrátil konec sezony.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

"Být tady v semifinále, na posledním turnaji roku, je hodně důležité. Jsem za to moc rád. Jsem vážně nadšený," řekl čtyřiatřicetiletý Španěl po výhře 6-4 4-6 6-2.

Dlouho měl poslední zápas skupiny Londýn 2000 pod kontrolou, ale nakonec dopustil drama, když zakončil druhý set dvojchybou. "Do té doby jsem si docela bez problémů držel servis. Pak se všechno změnilo," řekl Nadal, jehož maximem na Turnaji mistrů jsou dvě finále z let 2010 a 2013.

Rozhodující sada začala třemi brejky a Nadal vedl 2-1. Další zápletku už nedopustil, po dalším brejku utekl už na 5-2 a po proměněném druhém mečbolu se mohl radovat. Naopak Tsitsipas kroutil hlavou.

"Upřímně ani nevím, o co jsem se tam snažil. Spěchal jsem. Měl jsem být chytřejší. Snažil jsem se hrát moc agresivně a lacino mu odevzdával body. Nefungoval mi servis a bez toho to proti takovým borcům nejde. Mrzí mě to, ale to je život," uvedl Tsitsipas, jenž loni prestižní trofej získal v 21 letech.

Světovou dvojku Nadala v semifinále čeká rozjetý Rus Daniil Medveděv. Loni na stejné akci mu Španěl utekl z mečbolu za stavu 1-5 ve třetím setu. Medveděv vyhrál nedávné Masters v Paříži a v Londýně zvládl oba dosavadní zápasy. "Teď hraje ohromně. Loni už byl na konci sezony hodně unavený mentálně, ale teď je to jiný příběh. Má kupu sebedůvěry," řekl Nadal.

Loni ve skupině také vyhrál dva zápasy, ale na postup to nestačilo. "To jsem měl trochu smůlu. A rok předtím jsem musel odstoupit," připomněl Nadal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

87
Přidat komentář
dako
Pre nás, Rafových fanúšikov, je takýto záver sezóny parádny bonus. Ja si Rafovu hru na TM užívam a vôbec neriešim tieto vaše nezmyselné debaty (že vás to stále baví, dookola o tom istom).
Rafu sledujem dlhé roky, a aj keď sa zúčastil viackrát jesennej časti, stále to nebolo v 100%-nej kondícii. Boli to zranenia, vyčerpanosť po dlhej sezóne atď. Viackrát som mal nervy, že sa Rafa z turnajov odhlásil, alebo z nich odstúpil počas zranenia. Závidel som Rogerovi, Nolemu (ich fanúšikom), že môžu tých svojich sledovať v podstate do konca sezóny.
Rafovi sa v podstate nedá vyčítať nič, pretože on keď môže, tak nechá na kurte všetko a pobije sa stále o víťazstvo. Pre mňa dokonalý príklad športovca v každom smere.
Tohto roku je sezóna, aká je. Na druhej strane aspoň môžem po dlhom čase sledovať zdravého a kondične pripraveného Rafu v hale. Zo začiatku som nevedel, čo čakať. No teraz tomu pomaly neverím. Rafa hraje halový tenis na najvyššej úrovni, s top pohybom, nátlakovou hrou a super servisom. Neskutočne si to užívam.
A tak trochu sa tu ukazuje, že zdravý Rafa je naozaj ťažko poraziteľný (berte s nadsádzkou), pre mňa bol aj v zápase s Domom lepší. Od TM už dlhodobo nič nečakám, v podstate som rád, keď aspoň Rafa hraje, takže zajtrajší zápas si užijem bez nervov.
Verím, že keď Rafa udrží svoj level, tak z toho môže byť aj finále. Vamooos!!!
Reagovat
Carmelo
Dokonalý příklad sportovcesmile tak asi jako Northug nebo Phelps. Rafa byl dřív najetý jak Fittipaldi, fetoval ve velkém.
Reagovat
smazaný uživatel
Na ATP channel je zaujimavé video s Nadalom, kde sa jeho samého pýtajú kvízové otázky o Rafaelovi Nadalovi.

Padla otazka, ze ako je vysoký. Odpovedal, ze 187.5 a mal to správne.

To je zaujimave. Ofiko zdroje hovoria, ze ma 185cm.
Reagovat
dako
Videl som to video, a pri tejto odpovedi som s tiež čudaval. Všade uvádzahú 185cm, ako píšeš.

Ale video pobavilo, Rafa si tie "historické" zápisy pamätal veľmi dobre :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kamera velmi spriemeruje. Nizsi vyzeraju vyssie a naopak.

V podstate Nadal potvrdzuje trend, ze dnes sa ideálna tenisova vyska splha k 190cm.

Kedysi za Agassiho nepredstavitelné.
Reagovat
paddy
Agassi má 1,80m, jen vypadal malý kvůli kolébavé chůzi
Reagovat
smazaný uživatel
Klasicky par čísel sem, par čísel tam a ve finále neví o čem mluví. Naštěstí má Nadal 20?gs jinak by posral i tohle číslo. Tu dvacítku si snad zapamatuje, 20 GS, 20?euro na vyplatu. To zvládne
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoja dusevná nevyrovnanost sa uz prejavuje neschopnostou pisat otazniky, korektne správne.

Ci nastupuje ocakavana retardácia?..Alebo ten prispevok pises počas boja s Katkou o spoločnu klávesnicu?
Reagovat
smazaný uživatel
Agassi bol poslednym z nizsich a podla mna nadlho zostane najnizsim viacnasobnym GS vitazom.
Reagovat
paddy
asi jo, ale Sampras měl jen 1,83m a 14 GS tehdejší max

myslím, že přes 1,90m není třeba, a asi až moc

1,85m bude ideální kvůli koordinaci těla
Reagovat
smazaný uživatel
Sampras ma uvedene 1.85 ale tipoval by som ho o 1-2 cm vyssieho.

Ideálnu tenisovu postavu ma Djokovic. 188, aj dobra vyska, dosah, ale stále skvely pohyb.
Reagovat
Marduch
Medvedev ti to prevrati naruby. Když ruce zvládají kvalitne svihat z každé pozice a i přes výšku je hráč lehký, tak necelé dva metry nejsou na překážku, mozna dokonce naopak.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ten optický klam je způsoben i stavbou těla viz takový Gasquet. :)
Reagovat
Carmelo
Nadal je homouš a je jedno, jak je vysoký.
Reagovat
Carmelo
Ronaldo má prý 1,87 cm a přitom by Nadala sklepl jak Lewis Tysona. Nadala odhaduju na max 1,82.
Reagovat
Mayo
A Carmelo Anthony má koľko?
Reagovat
Carmelo
Je o cosi menší než Jokić.
Reagovat
turista
Byl jsem v Museo Cera v Madridu. V jejich prospektu bylo jak dělali měřili Nadala i s fotkami s udávali výšku 182cm. Ronaldo, Sergio Ramos a Zidane jsou vyšší než on o slušný kus.
Reagovat
turista
Těch ATP udávaných 185cm je u Nadala pouhý marketing. Zamlada jsem měl 185, teď v 59 letech 184 a na fotce s tou voskovou figurou Nadala jsem o 2-3 cm vyšší než on. Ovšem Pau Gasol, který stojí vedle v tom muzeu má 213cm a to je opravdu jiná káva.
Reagovat
Mr.Pink
podivej se na fotky, kde stoji vedle federera. jsou stejne vysoci, takze bude mit tech 185 urcite
Reagovat
Frantz
185 i s botama smile
Reagovat
Mr.Pink
V tom pripade ma 185 i roger s botama, coz je nesmysl
Reagovat
turista
Federer je vyšší než Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
A preco by Nadal klamal?..

Nemoze mat 187 aj Federer?
Reagovat
Herbert_Hoover
Čekal jsem včera dvousetovou výhru, nakonec se to nějakým záhadným způsobem nepodařilo, když víceméně Rafa daroval Stefanosovi set...je docela záhadné, že i s takovým mizerným returnem vždycky dotáhne zápas do tří setů. Rafa hrál přitom znamenitě, ale jak proti Thiemovi tak proti Stefanovi nezvládl velkou chvíli. To se mu proti Medvědovi zcela určitě vymstí. Match-up pro něj není špatný, myslím si, že pokud půjde do zápasu s dostatečnou variabilitou - slajzy, přechody k síti, tak má dobrou šanci. Zároveň musí zůstat dostatečně agresivní a musí šlapat servis i v kritických chvílích. Proti Medvědovi to bude zkouška vůle, odolnosti, doslova doktorská zkouška v tomto aspektu hry. :) Pořád si ale myslím, že Medvěd je pro něj lepší soupeř než třeba Thiem a Zverev, má-li formu a hraje aktivním stylem a ne to, co hraje pár měsíců nazad.

Off topic ...Tsitsipas bude mít asi hodně o čem přemýšlet před počátkem další sezony, musí zapracovat na mnoha věcech. Včera se mi znova potvrdilo, že Rafa pro něj není vůbec ideální soupeř a je spíš paradoxem, že spolu sehráli pár třísetových zápasů navzdory tomu, že nemá Řek prakticky return, servis mu hapruje opravdu dost na to, jak je vysoký atd..Rafa bude muset být fakt z formy nebo za zenitem, aby ho začal porážet. Případně fakt svou hru podstatně zlepšit a naplnit potenciál svých úderů.
Reagovat
Patik
Rafa bude zajtra stále na sieti..prvý servis musí byť samozrejmosť..obrana musí byť 110 percent..a aj tak si myslím že stále to nebude stačiť..Medvedev si môže dávať 30 sekundové gemy na servise..v obrane bude zase železobetón..prehral vždy len o chlp tentokrát to už nepustí..podľa mňa Medvedev je najhorší súper na harde..pre každého..pretože aj nejaké tie slabiny si môže vykompenzovať skvelým pohybom..
Reagovat
smazaný uživatel
Více méně souhlas. Tsitsipas hlavně potřebuje restart. Po COVIDU to byla jedna enormní mentální rána za druhou, ty totálně, nebo těsně projeté zápasy se dají počítat už i na prstech obou horních končetin. Nedopodávaný Hamburk, masakr na USO, pak Vídeň, Paříž, Řím, ten to letos slízl.

Co si ale nemyslím je to, že potřebuje Rafu za zenitem. Včera ty výměny byly lehce ve prospěch Nadala, ale Tsitsipas dělal hodně chyb, hodně zbytečných chyb, dovolím si říct, že jeho výkon byl tak na 60-70% maxima, umí zahrát mnohem lepší tenis, letos ho psychicky zranily prohry, fyzicky má špatnou nohu. Uvidíme co příští rok.

Nadal hrál perfektně, dobře servíruje, ale ztrácí mentální sílu, pokud chce pomýšlet na titul, tak nemůže ztratit servis, nebo jít do koncovky setu, pokud nemá náskok hned od začátku, tak začíná dělat zbytečné chyby a velmi jednoduše ztratí svůj servis.

Kdyby to měl Rus s Rafou na prohry 0:3 a styl proher 2:6 2:6, 3:6 2:6 atd, tak bych favorizoval Nadala. Ale Medveděv ty dva poslední duely nebyl daleko od výhry a myslím, že letos má lepší formu, než loni.

Rus je favorit, Rafa může vyhrát, ale bylo by to spíše překvapení. smile
Reagovat
turista
Tsitsipas velké možnosti má. Potřebuje jen dobít psychické baterky. To je celé. Ono několik porážek za sebou hráči nepřidá.
Reagovat
Herbert_Hoover
Tsitsipas má regulérní technické potíže třeba nadhoz při servisu a obecně servis je problém na tak vysokého hráče, stejně jako return...není to jen o psychice. Měl by vyměnit kouče, od toho bych se odpíchnul, tatík už mu nemá co dát.
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle mne Rafa hraje letos velmi dobře a má šanci TM vyhrát.

Myslím, že prohrát už může jen s Medveděvem nebo pak ve finále.
Reagovat
aape
to rozhodně smile
Reagovat
Frantz
Rafa by to měl vyhrál celé, aby se mohl zařadit k legendám jako jsou Nalbandian, Davyděnko, Dimitrov, Zverev, Tsitsi...
Reagovat
Pe3k
takže k těm co to jednou, náhodou vyhráli? souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
JCFerrero
Presne tak , tento turnaj ma vypovednu asi ako ATP Halle ,alebo este mensiu, pretoze vyhrat turnaj kde pocas priebehu moze 2x prehrat .
Reagovat
gigin
Já bych řekl, že je to ještě slabší. V každém zápase hrát s top hráčem, postoupit ze skupiny, semíčko a finálko taky o ničem. Máš recht...
Reagovat
Pe3k
Ty tomu co píšeš skutečně věříš? Nebo tím, že se nám to tady snažíš nalhat, tak se to snažíš nalhat i sobě?
Reagovat
JCFerrero
Aj tak je to uplne jedno , najdolezitejsie su grandslamy . Grandslam ked to dam na hokej je SC a turnaj majstrov moze byt ako vitaz divizie absolutne nepodsatatne. Nikto nikdy nebude riesit TM , to ako keby si povedal ze Davydenko, Dimitrov su uspenejsi ako Wawrinka lebo vyhrali TM a pritom Wawrinka 3gs.
Reagovat
Lukyi
Nikdo tu netvrdí, že GS je víc jak TM. Takže argument mimo. Mimochodem zkus porovnávat porovnatelné. Dva hráči bez GS, ale jeden s TM. Mimochodem, já ten TM 2009, kdy vyhrál Rus, viděl a Davyděnko hrál fantasticky. Porazil tam všechny GS vítěze daného roku, Nadala, Federera a Del Potra. Jeden z nejvíc zasloužených vítězů tohoto podniku.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas. Nikdo z BIG3 v životě na GS neporazil takovou konkurenci, kterou musíš porazit na TM. Vždy se šlo max. přes 2-3 hráče TOP10, tady musíš porazit min.4.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak stačí se podívat na bodové hodnocení. Za titul je o čtvrtinu bodů míň než za GS, ale o polovinu víc než za nejlépe bodově oceňovanou kategorii turnajů ATP1000. Takže bodově to je "skoro GS".

Co do prestiže se stačí podívat třena na stránku hráčů na Wikipedii, vpravo je tabulka hlavních statistik a tam je tam poměr zápasů, tituly celkem a nejvyšší umístění. Z turnajů jsou nejvýše uvedeny GS (pochopitelně), po nich TM (pochopitelně), pod ním ještě olympiáda (pochopitelně) a to je vše. Ostatní statistiky jsou podružné a uvedené v podrobném textu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrerko retardko

Napiš nám tady, kolikrát se od roku 2000 stalo, že turnaj vyhrál hráč se dvěma prohrami

Kopíruješ to tady jako dement od dalšího dementa, přitom čumíte na každý zápas Nadala se sevřenýma půlkama a v koutku duše doufáte v první titul z turnaje, který Vás nezajímá.

Fanatici jebnutí.
Reagovat
Lukyi
Někdo tu nepochopil herní systém daného turnaje... Je snad jasný, že když hraje každej s každým, tak pravděpodobnost neporaženého vítěze klesá. Zvlášť když hraje elitní osmička. Paradoxně zde k vítězství musíš porazit víc žebříčkově kvalitních soupeřů než na průměrném GS.
Reagovat
paddy
GS je kvalitnější - 7 soupeřů a na 3 vítězné

Big3 vyhráli všechny GS za poslední 3 roky, ale TM nikoli od r. 2015. To ukazuje, že TM je víc o štěstí. Je jen dva vítězné a téměř jen 2 zápasy. Ve skupině můžeš prohrát, ale turnaj lze ještě vyhrát, klíčové je SF a F, stačí vyhrát 2 zápasy v řadě, i když proti silné konkurenci - viz Zverev, když překvapivě porazil Djoka ve F 2015, ale ve skupině prohrál a všude jinde by už seděl v letadle

Na GS se top8 už nemusí potkat, protože Big3 sice projde do QF, ale Zverevovci to moc neumějí smile
Reagovat
Amputace
Samozřejmě, že je GS kvalitnější než turnaj, který lze i přes prohru vyhrát a účastní se ho unavení hráči na konci sezóny. Tím neříkám, že si nepřeji, aby ho Nadal vyhrál; kdyby mi náhodou chtěl zase někdo něco podsouvat...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale to snad nikdo netvrdí, že je TM na úrovni GS.

Ale je to prestižní turnaj a každý hráč ho chce vyhrát. Dostane se na něj jen osm nejlepších hráčů sezóny. Na GS může teoreticky nějakou haluzí uspět třeba hráč z druhé stovky žebříčku, což na TM z principu není možné. Nejsou tu soupeři na rozehrání. Takže každý typ turnaje má něco.
Reagovat
Amputace
Tak o prestiži TM snad nemůže být sporu... Blbé mi přijde akorát to, že se hraje až na konci sezóny, kdy už je většina hráčů unavených, takže často nemusí vyhrát ani ten nejlepší, jako spíš ten fyzicky nejodolnější či nejméně v rámci dané sezóny vytížený. Proto mi letos, kdy jsou podmínky nestandardní, přijde TM vlastně nejvíce objektivní.
Reagovat
Lukyi
Byly doby, kdy tam vládl Federer, poté i nějakou dobu Djokovič. A oba to byli v té době hráči, kteří hráli pravidelně závěrečné fáze všech turnajů, tj. měli z té špičky odehráno nejvíce zápasů. Takže si nemyslím, že by únava porážela kvalitu.
Reagovat
Amputace
Tak protože jsou to haloví mistři. Je to povrch, který jim dokonale pasuje. Horší je to s tím zbytkem, u kterého může hrát právě únava skutečně daleko větší roli, než u těch dvou. Nadal by taky na antuce všechny porážel, i kdyby byl unavený. Je to v principu stejné.
Reagovat
Amputace
Tím samozřejmě neomlouvám hráče, kteří na TM nejsou tolik úspěšní. Fyzička k tenisu neodmyslitelně patří. Ale raději bych viděl TM v jiné fázi sezóny, než na jejím úplném konci. Což bohužel nejde.
Reagovat
Herbert_Hoover
Čistě teoreticky má ten nejfyzičtěji odolný předpoklad k tomu být i nejlepší, ne? ;)
Reagovat
Amputace
Rozhodně. Ale nijak se to nevylučuje s tím, že pokud hráč fyzicky nejodolnější nebude, nemůže být nejlepší ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Poslední tři roky jsou anomálie, Dimitrov úplná anomálie, shoda okolností..ono hrát v SF proti Sockovi a ve finále s Goffinem, to je výhra v loterii. I tak platí že poslední dva roky byli ve finále ti fyzicky nejodolnějších z odolných. Do roku 2017 pět ročníků po sobě vyhráli bastardi co do fyzické kondice, když to tak nazvu. Předtím Fedex, který má dar ekonomického pohybu. Snad jediná rarita byl Davydenko který byl proslulý horší fyzičkou, právě to ho brzdilo od většího průrazu grandslamovým pavoukem. Na mě ta tvá zmínka o tom, že turnaj mistrů může vyhrát "fyzicky nejodolnější" působila dost negativním podtónem..jako by to byla nějaká potupa že mistrem mistrů je ten fyzicky nejodolnější, jako by neměl nic jiného než tu fyzičku. smile
Reagovat
Patik
čo máte s tým stále že tam štartujú unavení hráči..veď kto chce získať tak prestížny titul ako Turnaj Majstrov sa nato zameria a psychicky a fyzicky pripraví..to je trošku znižovanie veľkosti titulu a výhovorky..zaujímavé že najviac krát ho vyhrali práve tí hráči ktorí mali najvyťaženejšie sezóny zo všetkých top hráčov..
Reagovat
Lukyi
Špatně to čteš. Nikde nepíšu, že GS není kvalitnější nebo méně významnějším turnajem než TM.
A k tomu štěstí. Hráč musí porazit aspoň 4 hráče z 8 nejlepších. To mi moc o štěstí nepřijde, naopak musíš hrát od začátku do konce hodně kvalitní tenis, každé zaváhání tě může stát konec. Nebo vážně myslíš, že měl Davyděnko tenkrát štěstí, tím, že porazil Nadala, Federera a ve finále úřadujícího vítěze US Open Del Potra? Vyhrát GS je těžší pro hráče druhé vlny, protože porazit favorita na 3 vítězné je pro ně těžší. Neplyne z toho, že pro favority je tedy vítězit na 3 vítězné lehčí? A proto tam nevidíme tolik překvapení. Na GS se za zaváhání u BIG3 neplatí taková cena jako na TM nebo Masters 1000.
Reagovat
annah
Je to tak. Prohrávat nula dva na sety na GS ještě zdaleka neznamená prohru. Ti nejlepší mají velkou šanci nepříznivý stav otočit. A mockrát se to taky stalo.
Reagovat
paddy
na GS se musí vyhrát 7x v řadě, tady jde hlavně o SF a F, protože ve skupině teoreticky stačí vyhrát i jednou, a nevadí, že kdy se prohraje

top8 rankingu neznamená top8 hráčů na GS (QF). Schwarzmann určitě není top8 v hale, takže pole není tak silné, jak se může zdát. Na hardu by QF mělo silnější pole, min dle aktuální formy.

TM je za celoroční zásluhy a teoreticky půlka lidí může být úplně z formy, takže favorit hraje jen proti 3 lidem.

za posledních 15 let vyhráli Big3 cca 83% GS (nevím přesně ale cca 50 ze 60 to je) a jen 60% TM - to je jasný důkaz
navíc hrát na 2 vítězné je víc o štěstí než na 3 vítězné

čím méně gemů, tím větší náhoda, a tím menší šance, aby se prosadila kvalita

kdyby se hrálo na jediný fiftýn, tak se vsadím, že ze 100 pokusů bych aspoň jednou porazil i Djokoviče, protože nějaký return by mu uletěl nebo bych dal eso smile
Reagovat
Lukyi
Já třeba na BIG3 první týden na GS vůbec nekoukám. Nedá se na to koukat. Sice tam máš nějaké soupeře, ale v 90 procentech případů je to o ničem. Pro ně začíná turnaj až ve čtvrfinále, někdy, pro diváka bohužel, i později. Koukni třeba na RG, Rafa tam měl 2 soupeře. Zbytek byli no name hráči či hráči, co ještě nic v tenise nedokázali nebo ani nedokážou. Koho tu máš teď? Hráče, kde každý může prohrát s každým. Rafa tu měl Rubleva, který byl v laufu, Thiema (údajně měl mít špatnou formu) a Tsitsipas taky kousal. A teď přijdou další 2 hráči, kteří ho mohou porazit. Je jich 5, je to těžší.
A slovo teoreticky... na to bych byl opatrný. Na GS teoreticky nemusíš potkat hráče z TOP100. Nebo nemusíš teoreticky vyhrát ani jeden zápas :D Vytáhne už někdo konečně ten poslední případ, kdy TM vyhrál hráč s dvěma prohrama? Asi budu muset googlit sám...
Jinak je to samozřejmě osobní názor, jestli když hráč vyhraje nad jiným hráčem 2 sety, jakou roli v tom hraje jeho kvalita nebo náhoda. A jsou 3 sety už dostatečné, co třeba čtyři, čím víc, tím líp ne?
Reagovat
smazaný uživatel
To je skôr matematický výpočet. Ale ver mi, že zo 100 pokusov, by 100 vyhral Djokovič. Pokiaľ nehráš tenis aspoň na krajskej úrovni.

Inak k porovnaniu TM a GS, tam máš samozrejme pravdu, čudujem sa, že sa o tom vlastne diskutuje.
Reagovat
paddy
Pokud bych nevyhrál já, tak Kamiloss by ho aspoň 1x sundal, na to dám jeho krk smile
Reagovat
smazaný uživatel
Kamila so svojim vymysleným turnajom by vyhral aj na best of five, o to sa nebojím.

Ale jedine v Ostrave u bazénku.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě bych udělal tak 88x DF. Ale anomálie jsou normální i v amatér tenisu.

V srpnu jsme hráli zápas o třetí místo na městském turnaji pevných dvojic v Ostravě a tekli jsme 2:5 30:40, kolega naprášil dobrý first serve na lajnu, já to doklepl na saku (ono když na těch našich kurtech trefíš tu plastovou lajnu, tak je soupeř v pejči že jo).

Měsíc jsem trénoval kick serve, ten den jsem místo super servu udělal asi 40 dvojchyb, prostě mega tragédie.

No ten zápas jsme otočili na z 2:5 30:40 na 6:5, šel jsem servírovat já, říkám si, no to je v piči.

Dal jsem 3 přímé body a na MB eso na lajnu. smile

Komedie
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/Riderasport/posts/3331499793624814

Jsem druhý z prava smile
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo klameš?
Reagovat
smazaný uživatel
Poslal jsem foto, mrkni ty pouťový žonglista. smile
Reagovat
Pe3k
V semifinále ideální soupeř a ve finále bude někdo unavený a to už si Rafa nenechá ujít...gratz.
Reagovat
smazaný uživatel
Že by to byl zase takový klasický neantukový titul po Nadalovsku?

COVID zkrácená sezóna, do toho nejlepší halové výkony v kariéře, poloviční Tsitsipas a ve finále unavený soupeř? smile

Ale ne, za mě Medveděv jasný favorit, Nadal ho porazil už 2x se štěstím, po třetí rupne.

Medvěd má výhodu v tom, že to je no mercy típek, nesloží se.
Reagovat
Pe3k
Medvěděv ho ještě nikdy neporazil...nebude to lehký soupeř, ale Rafa ví, že je to jeho největší šance když je Novak uplně mimo a Fedex nehraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné, že to je největší šance. Bez Djokoviče a Federera to posledních 7 sezón na hardech nejde. smile

Věřím Rusákovi, ale sázet to nebudu, je tam malý kurz.
Reagovat
turista
Myslím, že to má marný. Tohle není Roland Garros.
Reagovat
gigin
Aby Noldovi neumřel zase nějaký kněz, nebo tak něco. Trefit lajnového nemože, páč tam nejsú.
Reagovat
paddy
pravidla hovoří, pokud ohrozí kohokoli

Sběračů je tam hodně, ale bez lajnových je samozřejmě šance nižší smile
Reagovat
gigin
No tak to je v péčku...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale ve Vídni nebo kde už docela slušně mířil k umpiresmile Byla by to taková tečka (doslova) za tím naším případem.
V záloze je ještě ten kněz, ani by nemusel umřít, stačila by odhalená pedofilie.
No ale stejně, Dom by na to spoléhat neměl, musí makat.
Reagovat
Amputace
A Nadal ve finále unavený nebude?
Reagovat
Pe3k
Tys ho viděl někdy unaveného? Možná po finále AO 2012.
Reagovat
Amputace
Samozřejmě, že viděl, mnohokrát. V každém případě poslední zhruba dvě sezóny ho můžeš vidět unaveného téměř po každé výměně, která přesáhne dvacet úderů.

A to, že ti Nadal nepřijde unavený, samozřejmě neznamená, že to nemá v nohách. A i kdyby neměl - problém jeho protihráčů, že se unaví a on ne. Nijak to nesnižuje hodnotu jeho vítězství. I fyzická vybavenost přirozeně patří k tenisu, nejsou to šachy.
Reagovat
Pe3k
Však jasné.
Reagovat
Patik
"Teď hraje ohromně. Loni už byl na konci sezony hodně unavený mentálně, ale teď je to jiný příběh. Má kupu sebedůvěry,"

ak by som mal čítať medzi riadkami povedal by som že Rafa ešte ani nenastúpil a už je tak trochu zmierený..poď Rafa dokonči čo si chcel povedať..má kopu sebadôvery a bude takmer nemožné ho poraziť..
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavý, jak bude Rafa hrát na hardech příští rok. Ty jeho mentální faily jsou mimo antuku čím dál větší. Včera ta DF na SB, pak ten TB s Thiemem, break a hned rebreak - 2x.

1-2 roky zpátky neexistuje, Nadala dohání tyhle výbuchy stejně, jako dohnaly Federera, tělo je good, ale hlava jde často první a Rafu to dohnalo taky. Evoluce.
Reagovat
Patik
podľa mňa posledná hardová sezóna kedy bude mať šancu uhrať väčši titul..túto sezónu tých hardových turnajov moc neodohral ale tam kde nastúpil prehral..na ATP Cupe dokonca dvakrát..potom už len Acapulco..už aj na antuke vypadáva s Fogninim Švarcmanmi Thiem Tsitsipas..nevidím to nádejne ale nikdy neodpisujme hráčov Big3..
Reagovat
Krisboy
Máš proč, Rafo. Pro tebe je každý semi na ATP Finals malým svátkem smile
Reagovat
Rafaela
Myslím, že tentokrát se zadaří a Rafa turnaj vyhraje. Řekla bych, že radost bude mít stejně velkou jako když vyhrál French Open, ne-li větší. Nevyjde-li vítězství letos, skončí s Turnajem mistrů jako Lendl s Wimbledonem. Big 3 pomalu končí... VAMOS RAFA!!!smile
Reagovat
Krisboy
Přeji vám oběma hodně štěstí smile
Reagovat
turista
Další dva zápasy tady Nadal nevyhraje. Bude to někdo jiný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist