Přírodní léčbaRady a tipy

Rostliny, které vás zbaví kašle i plicních infekcí

Lékořice, podběl, tymián, oregano, eukalyptus, ale i další rostliny jsou tradičním léčivem na choroby dýchacího systému.

Podběl

Původně indický lék na plíce, který lze použít ve formě čajového nebo alkoholového extraktu. Podběl zmírňuje astma, kašel, bronchitidu a zároveň má čistící účinky.

Lékořice

Konkrétně tedy kořen z něj, je výborným prostředkem k vynikající prevenci rakoviny plic. Má antivirové a antibakteriální vlastnosti. Slouží jako lék na vykašlávání, který snižuje podráždění hrdla a čistí zanícenou plicní tkáň.

Ligusticum porteri – oshá

Opět indická rostlina, která roste pouze ve skalistých horách. Ligusticum a jeho podíl kafru posiluje plíce a zlepšuje jejich kondici. Napomáhá přirozenému procesu dýchání, zmírňuje podráždění dýchacích cest a zlepšuje krevní oběh.

Tymián

Nejlepší volba pro ty z vás, jenž mají problémy s akné. Je účinný při odstraňování virů a bakterií. Esenciální oleje z tymiánu jsou klasifikované jako přírodní antibiotika.

Tymián je nejlepší volbou, pokud máte problémy s akné, ale je také účinný při odstraňování virů a bakterií. Esenciální oleje z tymiánu jsou klasifikovány jako přírodní antibiotika.

Oregano

Oregano čistí dýchací cesty a oregánový olej si dokáže poradit s bakteriemi Staphylococcus aureus. Oregano je bohaté na vitamíny a minerály, které posilují imunitní systém.

Lobelie – lidově lobelka

Lobelie obsahuje lobelin, přísadu, která léčí několik typů nádorů. Také usnadňuje dýchání a je účinná proti kašli.

Inula helenium – Oman pravý

Tato rostlina je charakteristická svým antibakteriálním účinkem a je prevencí plicních onemocněních.

Eukalyptus

Vlastní specifickou vůni a je jedním z nejlepších čističů dýchacího systému, zabraňuje také ucpání a podráždění dutin.

Verbascum thapsus – divizna malokvětá

Koncentrát z listů a květů má schopnost zlepšit zdraví plic. Jeden šálek vařené vody s jednou polévkovou lžící sušené rostliny je jednoduchou přípravou pro vytvoření lahodného čaje.

Chapparal

Chapparal obsahuje silné antioxidanty, které detoxikují plíce, většinou se používá ve formě čaje. 1,5 g chapparalu se luhuje asi 5 až 15 minut v 5dcl vroucí vody v zakryté nádobě.

Šalvěj

Pokud trpíte bolestmi v krku nebo kašlem, je pro vás vhodný šalvějový čaj. Také éterický olej ze šalvěje je vynikající pro podporu dýchacího systému.

Máta

Výjimečný antioxidant, který bojuje proti nachlazení a zlepšuje dýchání.

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Back to top button