Ram se Salisburym v semifinále Turnaje mistrů doplnili Koolhofa s Mektičem

20. 11. 2020, 09:44
Aktuality 0
Američan Rajeev Ram a Brit Joe Salisbury na Turnaji mistrů udolali vítěze posledních dvou ročníků French Open Kevina Krawietze a Andrease Miese a zajistili si postup do sobotního semifinále. Už před čtvrtečními souboji se jistými vítězi Skupiny Mikea Bryana stali Wesley Koolhof s Nikolou Mektičem.
Profily hráčů
R. Ram a J. Salisbury

Rajeev Ram s Joem Salisburym na letošním Australian Open slavili triumf, ale od té doby se jim tolik nedařilo. Přesto se hlavně díky zisku premiérového společného grandslamového titulu dostali v letošní race mezi osmičku nejlepších a zajistili si letenku na Turnaj mistrů.

V Londýně začali vítězstvím v super tie-breaku nad bývalými světovými jedničkami Lukaszem Kubotem a Marcelem Melem, jenže v úterý prohráli s Wesleym Koolhofem a Nikolou Mektičem a bylo jasné, že je čeká přímý souboj o semifinále s Kevinem Krawietzem a Andreasem Miesem.

S vítězi posledních dvou ročníků French Open měly nasazené dvojky plné ruce práce. V úvodním dějství Ram se Salisburym dvakrát prohrávali o brejk, a dokonce na returnu likvidovali dva setboly. I tak dokázali set urvat, což se nakonec ukázalo jako klíčové, jelikož tie-break druhé sady naopak ztratili. V super tie-breaku měl americko-britský pár navrch, získal všechny body na svém podání a zvítězil hladce 10-4.

V odpolední čtyřhře mezi dvojicemi Koolhof, Mektič a Kubot, Melo už "o nic nešlo". Koolhof s Mektičem měli před startem čtvrtečního programu jistotu prvenství ve Skupině Mikea Bryana a Kubot s Melem už nemohli postoupit. Kubot s Melem ve svém posledním společném vystoupení čtyřleté spolupráce zvítězili 6-4 6-7(2) 10-8.

Koolhof s Mektičem ani Ram se Salisburym zatím neznají své soupeře. O těch se rozhodne až dnes, ve Skupině Boba Bryana totiž stále mohou postoupit všichni čtyři účastníci.

• TURNAJ MISTRŮ 2020 •
Londýn / Velká Británie, tv. povrch / hala, 5.700.000 eur
čtvrteční výsledky (19. 11. 2020)
• Čtyřhra •
Skupina Mikea Bryana
Ram/Salisbury (2-USA/Brit.) - Krawietz/Mies (3-Něm.) 7-6(5) 6-7(4) 10-4
Kubot/Melo (8-Pol./Braz.) - Koolhof/Mektič (5-Niz./Chorv.) 6-4 6-7(2) 10-8
Pořadí skupin
• Dvouhra •
Skupina Londýn 2020
Nadal (2-Šp.) - Tsitsipas (5-Řec.) 6-4 4-6 6-2
Rubljov (7-Rus.) - Thiem (3-Rak.) 6-2 7-5
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist