Romantická komedie Arthur: Ve filmu se objevil i kostým superhrdiny. Víte, kterého?

Romantická komedie, která vznikla v roce 2011 v USA, představuje bohatého a vlivného muže Arthura Bacha, jehož ztvárnil fešák Russel Brand. Arthur má vždy vše, po čem touží a v podstatě nic ho netrápí, protože všechny problémy, co ho potkají, vyřeší penězi nebo mu pomůže jeho hodná chůva Hobsonová.

Potká ho však něco, co nikdy nečekal. Na jedné straně stojí úspěšná žena Susan, jíž si má vzít. Jde o domluvený sňatek. A na druhé straně je krásná Naomi, kterou skutečně miluje. Komu dá Arthur přednost?

V hlavních rolích Jennifer Garner a Russel Brand

Původní snímek této romantické komedie byl natočen již v roce 1981. Stejně jako v tomto roce jezdí Arthur i stejným vozidlem a tím je Rolls-Royce. Další zajímavostí je to, že původní roli Susan, kterou nyní hraje Jennifer Garner, měla dostat Selma Blair. Jen krátce před natáčením došlo ke změně.

Ocenění nebylo příliš pozitivní

Kdyby to sám herec věděl dopředu, možná by se do filmu ani nepustil. Rusell Brand získal za tuto roli cenu Zlaté Maliny, což ocenění pro nejhoršího herce. Dále byl film nominován na stejnou cenu v kategorii prequel/remake/spin-off/seque. Našli se ale i ti, kteří na film nereagovali zas tak špatně. Jedním z nich byl i Richard Roeper nebo Thelma Addams. Když byl snímek poslán do kin a sám Russel se dozvěděl o špatných reakcích, uvedl, že do filmu jít neměl a byla to jeho životní chyba.

Ve filmu se objevil kostým Batmana

Jestliže jste film viděli, pak nebudete překvapeni, že byl ve filmu použit i kostým Batmana, oblékl ho sám hlavní hrdina Arthur. Stejný kostým použil George Clooney ve snímku Batman a Robin z roku 1997. Další zajímavost, kterou lze zmínit je, že ve scéně, kdy Arthur od oltáře utíká, protože si nechce Susan vzít, si sundává během útěku šaty a hází je do uličky. V dalším záběru ale na zemi žádné šaty nejsou. Jedná se tak o chybu ve filmu.

Pokud se zaměříte na scénu, kdy Arthur hledá ve svém telefonu kontakty, zjistíte, že tam má i Katy Perry. Ta byla jeho skutečnou ženou. Film budí rozporuplné reakci, podívejte se na něj sami a zhodnoťte, zda si negativní reakce skutečně zaslouží.

Zdroje: SFDB, IMDb

Autor: Michaela Richterová
zavřít reklamu