Přejít k hlavnímu obsahu

Pozitivní myšlení vyhrává. Objevte jeho sílu a naučte se ho používat

O síle pozitivního myšlení slýcháme ze všech stran. Není proto divu, že lidé vystavení pozitivním stereotypům jsou mnohem šťastnější než ti, kterých se týkají stereotypy negativní. Je to velmi jednoduché! Klíč ke šťastnější mysli máme všichni tak blízko, že to vypadá, jako bychom se ho báli vzít.

Stereotyp do pozitivního myšlení nepatří

Žena, která se pohybuje ve světě stereotypu, že „blondýnky jsou hloupé“, bude pravděpodobně vykazovat horší pracovní výsledky než ta, které se bude týkat stereotyp „ženy severského typu jsou nadprůměrně inteligentní“.

Udělejte dobrý skutek a povzbuďte někoho ve svém okolí

Dobrých skutků není nikdy dost. Vzpomenete si, kdy naposledy jste udělala dobrý skutek vy nebo naopak někdo potěšil vás? Dnes je ten den! Malé skutky hýbou světem a dokáží přímo měnit životy. Změňte ho dnes někomu vy společně se Světem ženy!
svetzeny.cz

Šíření pozitivních zpráv = pozitivní myšlení

Podle nejnovějších výzkumů rovněž starší lidé vystavení pozitivním stereotypům spojeným se stářím vykazují lepší fyzický stav. Tým výzkumníků vedený psycholožkou Beccou Levyovou z Yale School of Public Health využil novou intervenční metodou ke zjištění, zda vystavení se pozitivním stereotypům spojeným se stářím může zmírnit negativní stereotypy spojené se stářím a jejich efekty v průběhu času, což by vedlo ke zlepšení zdraví dotazovaných seniorů. Výsledky prokázaly, že šíření pozitivních zpráv o stáří má na lidi jedinečný efekt. Dokonce se může zlepšit jejich fyzický stav, jako například koordinace pohybů a rovnováha. Tato zkušenost navíc posílila pozitivní stereotypy účastníků výzkumu spojeného s pozitivním vnímáním stáří, zatímco oslabila negativní stereotypy a negativní vnímání stáří. Prostě stačí často vyhlásit, že stáří je příjemná etapa lidského života a není proč se ho bát, abychom budoucnost viděli v růžových barvách.

Důležité zásady pro vaše přání. Naučte se je a dojdete k vysněnému cíli

Pokud s těmito technikami začínáte, je ideální si své přání nejdřív napsat – zásada č. 1. Už tím uděláte první krok k jeho budoucímu splnění. Napsat si přání je dobré i proto, že vlastně „černé na bílém“ vidíte přesně, co si přejete. Což znamená, že jednak vidíte přesnou formulaci a můžete ji případně poopravit, jednak svému přání dáte punc vážnosti, a konečně, k přání se později můžete kdykoliv vrátit a nezapomenete, co jste si přesně přáli.
svetzeny.cz

Síla mysli je v pozitivním myšlení základem

Obdobný výzkum o síle pozitivního myšlení byl proveden také na skupině Asioameričanů. Ti začali být výrazně lepší v matematice poté, co jim bylo sděleno, že tato etnická skupina je obecně nejlepší v počítání.

Jiří Dvořák jako James Bond? V kalendáři Proměny

Kalendář Proměny připravuje již od roku 2010 Nadace Archa Chantal, kterou založila původem francouzská herečka Chantal Poullain. Cílem nadace je zlepšovat prostředí v dětských zdravotnických zařízeních. Kalendář se stal již tradiční událostí roku. „Každý rok se promění populární osobnosti tuzemské umělecké scény do nečekaných podob. Tématem pro rok 2021, kdy kalendář vychází již podvanácté, jsou hvězdy filmového plátna,“ řekla Poullain, která se v kalendáři také objeví.
svetzeny.cz