Kopřiva v Ekvádoru potrápil nasazeného Sousu, čtvrtfinále ale nevybojoval

20. 11. 2020, 10:39
Aktuality 0
CHALLENGER GUAYAQUIL - Vít Kopřiva skončil na antukovém challengeru v ekvádorském Guayaquilu ve druhém kole. Český tenista v něm neudržel vedení proti dvojnásobnému finalistovi a letos nasazené pětce Pedru Sousovi z Portugalska.
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva ukončuje sezonu startem na třech antukových challengerech v Jižní Americe. Na prvním z nich v ekvádorském Guayaquilu 'udělal' druhé kolo. 

Třiadvacetiletý Čech po dvousetové výhře nad Srbem Pedjou Krstinem nestačil na pátého nasazeného Pedra Sousu, který si v Guayaquilu startuje už podeváté a v letech 2013 a 2018 se dostal až do finále.

Kopřiva sice stejně jako v úvodním kole získal první set hladce 6-1, ale vedení neudržel. Ve třetím setu za stavu 4-3 a 40-0 nevyužil tři brejkboly v řadě a prohrál 6-1 3-6 4-6.

Svěřenec Jaroslava Pospíšila tak nedokázal postoupit do čtvrtého challengerového čtvrtfinále, kterým by vyrovnal své maximum a které by mu zajistilo premiérový posun do Top 300.

V následujících dvou týdnech Kopřivu čekají ještě akce v peruánské Limě a brazilském Campinasu.

112. hráč světa Sousa se o postup do semifinále střetne s druhým nasazeným Španělem Robertem Carballésem, jenž si poradil s Argentincem Renzem Olivou

Už ve středu do čtvrtfinále postoupili nasazení Andrej Martin ze Slovenska a Španěl Jaume Munar.

• CHALLENGER GUAYAQUIL •
Ekvádor, antuka, 55.080 dolarů
čtvrteční výsledky (19. 11. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
P. Sousa (5-Portug.) - Kopřiva (ČR) 1-6 6-3 6-4
Carballes (2-Šp.) - Olivo (Arg.) 6-4 6-4
De Jong (Niz.) - Tabilo (8-Chile) 6-2 6-2
Roca (Šp.) - Escobar (Ekv.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist