Ochráníme Českou televizi! Proti všem!

20. 11. 2020 10:54:26
Tak už mám, mámo, asi všechno sbalené: spacák, tričko s Che Guevarou, brožované vydání Cesty pokojného bojovníka, jmenný seznam členů Rady ČT a na štangli velkou fotku ředitele Dvořáka s nápisem „Péťo vydrž!“

Nemám to na Kavčí hory daleko. Od vršovického nádraží mi tam jede autobus č. 193, pak se projdu přes parčík a po cestě si rozmyslím, kde zabivakuji. Ideální by to bylo přímo v redakci zpravodajství, ale nevím, jestli mě tam pustí se psem, protože Xaver Veselý prý nemá psy rád. Na každý pád se už moc těším na staré kámoše, se kterými jsme před dvaceti lety v České televizi stávkovali, a které jsem od té doby neviděl.

Utíká to, už je to fakt dvacet let, dokonce téměř přesně dvacet let. Tenkrát ale bylo všechno jinak. To ještě žil Václav a vítězící Pravda a Láska nebyly jen zprofanovanou frází. Dokonce i protivník byl tenkrát jiný, bylo to proradné vedení televize reprezentované populární Bobo s jejím zpravodajstvím, pro které se vžil název Bobovize, a jejím šéfem Jiřím Hodačem. Měli jsme tehdy odůvodněnou obavu, aby Českou televizi neovládli pravičáci z ODS. Tehdy ovšem za námi nestály jen Pravda, Láska, Právo a Spravedlnost, ale i Parlament.

Když nad tím přemýšlím, on ten protivník vlastně ani tak rozdílný není, byl jen tehdy trochu jinde, i když také zastoupen v Radě ČT. Naopak tenkrát proti nám stálo i vlastní vedení televize, které je však nyní s námi a samo je v ohrožení. To se však může docela rychle změnit, protože už i pan prezident vytáhl do boje proti televizi, kterou nepovažuje za nestranné veřejnoprávní médium, ale za hlásnou troubu opozice. Vyjádřil se tak v Parlamentních listech, které má patrně naopak za to médium vyvážené a nestranné.

Ono to vlastně vůbec jiné není, jen bojovníci z obou stran barikády trochu zestárli, přibylo jim pár šrámů, vrásek i zářezů na pažbách a dnes se k nim přidávají mladí a čerství. Jana Bobošíková je stále aktivní, stále si notuje s Klausem, což jí nikdy nebránilo kandidovat i za KSČM (kandidovala už na úplně všechny myslitelné funkce a pozice, a kromě Evropského parlamentu v roce 2004 se chválabohu nikam jinam už nedostala), a v Radě má svého koně v podobě Hany Lipovské, která se také angažuje v jejím Boboinstitutu.

Nepřítel je tedy jasný, jsou to členové Rady, dosazení a živení novou totalitou, což je taková podivná klika stvořená Hradem, Babišovou ANO, komunisty a okamurovci, politickými dinosaury kolem Václava Klause staršího a novými ochránci normálního světa kolem Václava Klause mladšího, kteří se cítí být Českou televizí soustavně poškozováni. Přijde jim asi nepřijatelné, že veřejnoprávní televize není loajální k vládě a prezidentovi, stejně jako k různým obskurním uskupením a partajím pohybujícími se na hraně opodstatněnosti vlastní existence. Nejvíce jim však asi vadí, jak se ideologicky profiluje.

V této souvislosti se zamýšlím nad tím, kdo jsme my, kteří se chystáme ČT bránit, a také bych si potřeboval ujasnit, koho se vlastně chystáme bránit. V každé revoluci je poměrně snadné deklarovat obecné principy „proti čemu“, ale horší je to s tím „proti komu všemu“ a „s kým vším“. Budu se na to muset zeptat Honzy Rumla, který se prý už také chystá, a to slavné tričko má zabalené v plné polní. Doufám, že mi řekne, že my jsme ti dobří, nestranní, vyvážení, objektivní a nezávislí, a to bez rozdílu pohlaví, rasy, náboženského vyznání a politické příslušnosti, a tím nepřítelem jsou ti ne-objektivní, ne-nezávislí, ne-nestranní... Musíme naši milou televizi bránit proti všem! Možná i proti nám samotným.

Autor: Jiří Turner | pátek 20.11.2020 10:54 | karma článku: 25.74 | přečteno: 1430x

Další články blogera

Jiří Turner

Ta politika je ale svinstvo!

Při vhledu do Sněmovny to ledaskoho napadne. Též takto reagujeme, chceme-li se od politiky distancovat. Politika je ovšem základem společenského uspořádání a je taková, jací jsou občané, z jejichž vůle se jiní politiky stávají.

20.3.2024 v 11:26 | Karma článku: 19.95 | Přečteno: 389 | Diskuse

Jiří Turner

Tomáš Klus, Tomáš Halík a jiní „pomatenci“

Co intelektuál, to antisemita a nepřítel Izraele a FF UK jako líheň „hamásníků“. A pak tu máme ty naše angažované umělce, jako je Klus. Emoce, které vyvolává palestinsko-izraelský konflikt, už asi mnohým trochu zatemňují mozek.

18.3.2024 v 11:05 | Karma článku: 38.14 | Přečteno: 10632 | Diskuse

Jiří Turner

Hloupí Švédové vstupují do NATO a prozíraví Slováci možná opráší Varšavskou smlouvu

A kdo ví, třeba se k nim společně s Maďary přidáme časem taky, a jako za starých dobrých časů zatneme západním imperialistům tipec. Rusové přeci nejsou a nikdy nebyli agresoři, ale jenom si hájili a hájí své zájmy.

12.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 45.04 | Přečteno: 7335 | Diskuse

Jiří Turner

Když se ti líbí více slovenská zahraniční politika, tak se na to Slovensko vrať!

Když se bratr bratří s nepřítelem, tak to rodinným vztahům moc neprospívá. V ruské státní televizi se seriózně diskutuje o bombardování evropských měst a slovenští politikové utužují přátelské vztahy s Putinem a Fico žvaní o míru

7.3.2024 v 10:13 | Karma článku: 43.66 | Přečteno: 5239 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 15 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 10.41 | Přečteno: 182 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 14.95 | Přečteno: 318 | Diskuse

Olča Vodová

zdánlivě zadarmo

(svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...,svoje slunce si musíme najít sami, pokud ho nemůžeme najít, hledejme ho v sobě...)

27.3.2024 v 21:18 | Karma článku: 4.53 | Přečteno: 95 | Diskuse

Karel Trčálek

Jak se pracovníci ve školství pomstili uličnímu výboru iFčil oslavujícímu Karlův úspěch

No, mám-li být upřímný, pomsta to byla hodně sladká. Však se taky hned ze všech stran slétly vosy a začaly si dávat do trumpety tak, že se div v té slaďounké šťávičce neutopily....

27.3.2024 v 10:51 | Karma článku: 30.70 | Přečteno: 556 | Diskuse

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...