Google začíná testovat end-to-end šifrování RCS zpráv. Jak jej aktivovat?

Google začíná testovat end-to-end šifrování RCS zpráv. Jak jej aktivovat?
Fotografie: Jan Pospíšil, mobilenet.cz
  • K přeposílanému obsahu se dostanou pouze koncoví příjemci
  • Funkci je možné aktivovat v beta verzi aplikace Zprávy od Googlu

Před několika měsíci jsme vás informovali o standardu RCS (Rich Communication Services), který je budoucností posílání SMS A MMS a je v mnohém podobný iMessage od Applu. Nyní se zdá, že se Google rozhodl implementaci standardu RCS urychlit, nespoléhat se na iniciativu operátorů, když začal testovat end-to-end šifrování.


Absence koncového šifrování byla přitom vnímána jako jedna z největších nevýhod standardu RCS, „konkurenční“ iMessage jej přitom nabízí. S end-to-end zabezpečením nově zůstane přeposílaný obsah dostupný pouze koncovým uživatelům. Během přeposílání zpráv se k obsahu nedostane ani Google, ani žádná třetí strana. K tomuto účelu internetový gigant využívá Signal Protocol.

Pro vyzkoušení funkce je potřeba mít nainstalovanou poslední beta verzi aplikace Zprávy od Googlu. Zároveň je nutné mít povolené chatování přes Wi-Fi. Pokud je vše splněno, uživatelé uvidí v chatu ikonku zámku, která naznačuje, že je komunikace šifrovaná. Finální verze by se měla dostat na veřejnost v příštím roce. Více informací najdete na stránkách Googlu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze