Novinka Come Away: špatný film podle kritiků nezachrání ani hvězdné obsazení

Novinka Come Away: špatný film podle kritiků nezachrání ani hvězdné obsazení
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Nestačí mít v hlavní roli Angelinu Jolie. Zajímavé téma, nedostatečné zpracování. Tak hodnotí snímek někteří kritici. Na oficiální uvedení v Evropě si ještě musíme pár dní počkat.

Petr Pan a Alenka v říši divů. Tyto pohádky jsou (nejen) v zámoří nesmírně oblíbené. Vytvořit nový úspěšný snímek na motivy těchto pohádek se ale v posledních letech úplně nedaří, a tak to letos zkouší Brenda Chapman (Rebelka, Princ Egyptský) trochu jinak. Film Come Away oba příběhy spojuje a vytváří úplně novou dějovou rovinu. 

Co se týká obsazení, nejvíce budí pozornost Angelina Jolie, po jejím boku se objeví David Oyelowo a mladí talenti Keira Chansa a Jordan Nash.

Snímek nás zavede do doby, než se Alenka dostala do jiné říše a než začal Petr Pan bojovat s piráty v Zemi Nezemi. Angelina se nám představí v roli maminky, která má 2 děti - Alenku a Petra. Ta jim samozřejmě před spaním často vypráví smyšlené pohádky, díky kterým mají děti opravdu bujnou představivost.

Později však zjišťují, že onu představivost nezískaly jen z poslouchání oněch příběhů, ale že jsou zkrátka jiné, že mají poslání. Postupem času se seznamují se svými novými životy. Prožívají dobrodružství, zapomínají však na rodinu. S tím má být spojena i největší volba v jejich životech, kdy si musí vybrat mezi dobrodružstvím a svými blízkými.

Snímek měl 13. listopadu premiéru v USA, v nejbližších dnech by se měl objevit i na českých platformách. Dle kritiků se však nemáme na co těšit. Různé zdroje uvádí, že se jedná jen o prapodivný mix obou tradičních pohádek, který prakticky nedává smysl a ani hvězdné obsazení nenapraví špatný příběh. Co je však i z traileru očividné, výborně se povedly kostýmy a výprava, jednotlivé scenérie v lesích a ve městě vypadají skvěle.