Hlavní obsah

Nová Škoda Octavia RS dostala policejní barvy, může sloužit v Británii

Novinky, Marek Bednář

Britská divize Škody nabízí tamním policejním sborům octavii 4. generace v policejním zbarvení jako jednu z prvních na světě. Součástí základní přestavby jsou reflexní polepy, majáky a siréna, ale možností je mnohem víc.

Foto: Škoda UK

Škoda Octavia v policejních barvách Velké Británie

Článek

Škoda Octavia pracuje v policejních sborech nejen v Česku, ale i ve Velké Británii. A zatímco čeští policisté podle dostupných informací dostali nejnověji tzv. čtyřoké octavie, tedy třetí generaci po faceliftu, ve Velké Británii už je k dispozici i čtvrtá generace českého bestselleru v policejních barvách. Navíc rovnou ve verzi RS s 245k dvoulitrovým turbomotorem.

Že je k dispozici, znamená, že zprávu přináší britské zastoupení Škodovky právě s takovýmito slovy. Zatím žádný z tamních policejních sborů octavie v policejním zbarvení nepoužívá.

První jízda se Škodou Octavia RS iV a G-Tec: Ekologie dvakrát jinak

Testy

Součástí přestavby jsou v tuto chvíli jen modré majáky, umístěné na střeše, v zadním čele a v přídi vozu, a také třítónová siréna. V nabídce však je mnohem širší arzenál, například kamerový systém se schopností číst registrační značky ostatních aut nebo klimatizovaný oddíl pro psy v zadní části vozu. O vysílačkách a radarech tisková zpráva nehovoří, ale to první je samozřejmostí a možnost instalace toho druhého si troufneme označit za velmi pravděpodobnou.

Dozvídáme se však, že kromě benzínového RS projdou podobnou konverzí také kombíky, dieselové RS, vozy s pohonem všech kol anebo plug-in hybridní RS iV. Ceny přestaveb nebyly oznámeny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám