Alexandr Mitrofanov: Rusko pokračuje v militarizaci, přetřásá se ale masturbace

20. listopad 2020

Po sérii výroků Vladimira Putina o zázračných ruských zbraních a po jeho poradě s vojenskými veliteli 10. listopadu napsal publicista Michail Ševčuk na serveru Snob.ru, že militarizace se stala pro Putina hlavní ideou.

„O přípravě na jadernou válku se v Kremlu začalo mluvit tak rutinně, věcně a podrobně, jako kdyby šlo o obvyklou přípravu na zimní období… Trvalá připravenost na válku se stala světovým názorem a teď není jasné, co budeme dělat, kdyby k válce přece jen nedošlo,“ uvedl.

Čtěte také

Putina přirovnal k dítěti, které má superhračky, a proto se chvástá. „Putin, jak se zdá, má rozkoš už jen z vyslovování těchto hrozivých názvů: Cirkon, Kalibr, Sarmat, Avangard, Borej, Kinžal, Jars,“ poznamenal.

Připomněl Putinovy výroky, že pokud nebude po jaderné válce existovat Rusko, nebude mít svět smysl, a také jeho popis situace po jaderné apokalypse: „My jako mučedníci se dostaneme do ráje a oni prostě chcípnou. Protože ani nestihnou učinit pokání.“

Ševčuk na závěr hořce ironizuje: „ A když pro sebe vykopeme nejhlubší a nejpevnější bunkr a obklíčíme ho nejmocnějšími a nejsmrtonosnějšími raketami, pak možná ve světě pochopí, že ve skutečnosti Rusové vysílají signály, že chtějí mír. A že tak paradoxním způsobem? Holt záhadná ruská duše.“

Piloti společnosti Poběda

Bylo by ale mylné podlehnout dojmu, že ruská veřejnost žije tématem prohlubující se militarizace. Ve veřejném prostoru se dějí jiné věci, k nimž se poutá pozornost. Ve středu Putin během další online porady dostal silný záchvat kašle. Mluvčí Dmitrij Peskov vydal prohlášení, že se prezident cítí absolutně normálně. To je druhé Peskovovo ujištění o skvělém Putinově zdraví za posledních čtrnáct dnů.

Čtěte také

Během jednání obvodního zastupitelstva Smolninské v Petrohradě zavolala zastupitelka policii na zastupitele. Onen zastupitel totiž objevil v zasedačce na místě, kde visel Puškinův portrét, Putinovu podobiznu, strhl ji a roztrhal. Přijelo pět policistů, aby si to s ním vyřídilo. Zastupitel trval na tom, že mu musí být navrácen Puškin, neboť je jeho majetkem.

Hlavním společenským tématem médií všeho druhu se ale stala masturbace útočníka petrohradského Zenitu a ruské fotbalové reprezentace Arťoma Dzjuby. Během procesu se natáčel na mobil, který mu hackli, a video se objevilo v síti. Televizní pořady, ankety v ulicích, články v tisku, rady a názory celebrit na Dzjubovu masturbaci ovládly prostor přesně ve chvíli, kdy volby v USA vyhrál Joe Biden.

Alexandr Mitrofanov

Dzjuba byl odsouzen schůzí fanoušků Zenitu a vyřazen z reprezentace. Ale byl tady i jiný názor. Piloti společnosti Poběda mu vyjádřili podporu úpravou konfigurace své linky tak, že se na letové mapě objevil penis a varlata. Zabraly půlku Baškortostánu na Urale.

Autor je komentátor serveru novinky.cz

Spustit audio