Podnikatelské odbory: Plán na likvidaci živnostníků aneb Omyly vicepremiéra Havlíčka

20.11.2020 17:12

Ministr Karel Havlíček tvrdí, že vláda podporuje podnikání, protože živnostníkům a drobným podnikatelům proplácí mzdu jejich zaměstnanců.

Podnikatelské odbory: Plán na likvidaci živnostníků aneb Omyly vicepremiéra Havlíčka
Foto: Archiv RB
Popisek: Radomil Bábek, předseda výboru Podnikatelských odborů

Omyl pane Havlíčku, vy jen dláždíte cestu do pekla, a ta cesta ani není dlážděna ani dobrými úmysly. Roztáčíte spirálu, která začíná kolapsem živnostníků a končí prázdnou státní pokladnou a frontou před dveřmi Úřadu práce. V konečném důsledku za tenhle nepromyšlený a nelogický plán zaplatíme úplně všichni krvavou daň. Ale vaší vinou!

Omyl první

Pane Havlíčku, nepodporujete podnikání. Jen zaměstnancům, kteří nepracují, vyplácí stát z daní, které jsme zaplatili, skrytou formou podporu v nezaměstnanosti. V plné výši! Jejich zaměstnavatel jim tak sice nemusí ze své kapsy nic doplácet (což osm měsíců musel!), ale má díky vládnímu nařízení zavřený krám, nic neprodukuje, a tudíž má nulový obrat i zisk. Veškeré další nemalé náklady jdou z jeho kapsy, která je v celé řadě případů po půl roce vašich experimentů zcela prázdná.

A jen na okraj vás musíme citovat, pane ministře Havlíčku. V CNN Prima jste 23. 8. 2020 řekl doslova: O čem byl a o čem je celý program Antivirus? To není podpora podnikatelů, to je podpora zaměstnanců.(konec citátu) Tak prosíme, pane Havlíčku, aspoň si pamatujte, co jste kde řekl.

Omyl druhý

Pane Havlíčku, nepodporujete živnostníky. Dáváte jim na výběr. Buď se teď pokusí zachránit sebe a svou rodinu, nebo svoji firmu. Takzvaný kompenzační bonus totiž nemohou kombinovat s jinou formou podpory, tedy především s Antivirem, či programem Covid Nájemné, ve stejném období. Navíc lžete o výši kompenzačního bonusu. Před veřejností předvádíte pětistovku na den, abyste živnostníkům potichu hned třetinu z toho sebrali. Z bonusu je rázem almužna 10000Kč na měsíc, která mnohdy nestačí ani na měsíční úhradu vlastního bydlení a služeb s ním spojených, jako je elektřina, voda, plyn, či internet a telefon. Z čeho koupí dětem boty, zaplatí benzín do auta, aby mohli jezdit nakupovat do supermarketů, které jediné jste nechali otevřené, to vás samozřejmě nezajímá. Nestydíte se? ANO, my víme, nestydíte.

Omyl třetí

Pane Havlíčku, nepodporujete ani zaměstnance, i když se nám to snažíte vemluvit. Oni jen teď nechodí do práce a stát jim za to dává plat. Jejich pracovní místa však v reálu mnohdy již neexistují a jsou jen uměle držena na kapačkách ze státní kasy, která jede na dluh. Blíží se chvíle, kdy bude tato výživa vypnuta. A probuzení ze snu, chcete-li pád na dno, může být pro celou řadu zaměstnanců (a jejich rodiny) fatální. Čestné by bylo přiznat skutečný stav věcí a představit cestu z krize, kterou nebudou lemovat miliardové nesmysly typu kanál DOL, 6 miliard pro firmu premiéra Babiše, miliardové dotace pro Babišovy či Tomanovy agrokomplexy, či hala pro Sáblíkovou do každé vesnice. Vám bohužel prozatím stačí vykazovat falešné statistiky o nízké míře nezaměstnanosti.

Vicepremiér Havlíček nemluví pravdu (vědomá nepravda se nazývá lží), když tvrdí, že vláda podporuje podnikání. Je to jen pár „nevinných“ lží a omylů, které maskují vládní chaos a neschopnost? Vzhledem k tomu, že je jich příliš, vypadá to spíše jako nějaký promyšlený plán. Plán na likvidaci živnostníků a drobných podnikatelů. V polovině minulého století ho, jinou formou, realizovali bolševici. Zdá se, že teď to zkouší jejich oligarchičtí pohrobci, kteří rozšiřují svá impéria. Právě oni nám dnes diktují pravidla a navrhují zákony. 

Podnikatelské odbory (Podnikatelské odbory – Unie podnikatelských a živnostenských spolků, z. s.) vznikly v únoru 2017; dnes již mají více než 12 000 členů a po Hospodářské komoře jsou největším zástupcem podnikatelů v ČR. Podnikatelské odbory hájí práva a zájmy podnikatelů a živnostníků před nežádoucími a neoprávněným zásahy státu do podnikání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…