Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prachatická nemocnice znovu otevírá lůžkovou část dětského oddělení a porodnici

Prachatická nemocnice znovu otevře od pondělí 23. listopadu lůžkovou stanici dětského a novorozeneckého oddělení, a také porodnici. Důvodem je pokles pacientů i zdravotníků, kteří se léčí s koronavirem.

„Počet pacientů i zdravotníků, kteří se léčí s nemocí covid-19, během posledního týdne poklesl. Můžeme tedy znovu uvažovat o obnovení péče v původním rozsahu. Maminky mohou opět rodit doma v Prachaticích, v příjemném prostředí naší porodnice za přítomnosti otce,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Prachatice Michal Čarvaš

Obnovena podle něj bude od pondělí 23. listopadu i gynekologicko-porodnická pohotovostní ambulance, a to 24 hodin denně. „Rovněž ambulantní péče bude postupně obnovována až do rozsahu jako na začátku pandemie. Provoz Rehabilitačního oddělení stejně jako středeční interní ambulance pro předoperační vyšetření je již v plném provozu," dodal Čarvaš.

Nemocnice se zatím vrátí k ortopedickým a gynekologickým operacím. V pondělí bude uzavřena covidová stanice na ortopedickém oddělení. „Ortopedicko-traumatologické lůžkové oddělení otevřeme po nutné dezinfekci a vymalování prostor. Pokud nám to epidemiologická situace a centrální nařízení dovolí, rádi bychom se k plnému plánovanému provozu v „běžném“ režimu vrátili od pondělí 30. listopadu,“ sdělil Čarvaš.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook Nemocnice Prachatice

Štítky nemocnice, Prachatice, koronavirus, provoz, Nemocnice Prachatice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachatická nemocnice znovu otevírá lůžkovou část dětského oddělení a porodnici  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.