Lekce se věnují všemu, co studenti během svého studia dozajista budou potřebovat. Učíme vás, jak vyhledávat informace do závěrečných i seminárních prací, jak se z domova dostat k placeným databázím na univerzitě, jak co nejpohodlněji citovat použitou literaturu i jak zacházet s elektronickými knihami, kterých máme každý rok o něco víc a které se v době omezení hodí víc než kdy jindy. Pro zájemce z řad akademických pracovníků jsme také přednášeli o vyhledávání bibliometrických údajů v databázích Web of Science a Scopus.

V týdnu od 9. do 13. listopadu jsme pro vás zorganizovali klasický turnus lekcí, které všechny probíhaly online na platformě Microsoft Teams. Zájem o ně nás potěšil, celkem se jich zúčastnilo 508 studentů a 83 akademických i neakademických pracovníků.

Zpětná vazba od vás nás také těší, dostali jsme spoustu pochval i konstruktivních nápadů. Baví nás naše lekce zlepšovat a určitě některé z návrhů použijeme a zapracujeme do dalších lekcí.

Ten, koho Infolekce minuly, nebo je nestihl, nemusí smutnit. Všechny webináře jsme se souhlasem účastníků nahrávali, a tak se můžete podívat na jejich záznamy na našem novém kanále v Microsoft Stream.

Další podklady a užitečné informace najdete také na webových stránkách knihovny v sekci Dokumenty ke stažení, kde si můžete stáhnout například předváděné prezentace.

Týdnem Infolekcí ale naše možnosti vzdělávání nekončí; jsme tady pro vás i nadále. Jestli potřebujete poradit s něčím zapeklitějším, nebo máte spoustu nezodpovězených otázek, vyberte si službu Objednej si knihovníka. Snažíme se rozlousknout každý oříšek. Pokud je vás víc, můžeme vám přichystat i seminář na míru nebo třeba exkurze. Zde je naše nabídka.

Z vašeho zájmu máme radost, budeme se na vás opět těšit na jaře s novou várkou Infolekcí, nebo se možná setkáme na obrazovkách se sluchátky na uších.

 

Vaše knihovna