Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Aleš Juchelka o Novotném: Bulvární minulost ho neomlouvá, krčí se nad ním bezradně rameny

    Na první pohled se může stát, že poslanec Aleš Juchelka (44) a starosta Řeporyjí Pavel Novotný (39) nemají nic společného, ale oba začali dělat politiku poté, co nejdříve okusili kariéru v komerčním showbyznysu. „Známe se a mám ho docela rád, ale pro tohle není omluva u nikoho,“ říká Juchelka na další exces Novotného, na jehož poslední urážku, už další v řadě, předseda strany Fiala vůbec nereaguje.

    Starosta Pavel Novotný si na své oficiální sociální sítě napsal status, v němž označil místopředsedkyni vlády a ministryni financí za „ubohou ku*vičku“ poté, co byl schválen nový daňový balíček.

    Novotný také uvedl, že ODS a europoslanec Jan Zahradil mu brání v kandidatuře do Poslanecké sněmovny, což Zahradil v našem rozhovoru okomentoval tak, že podmínkou kandidatury je mimo jiné výpis z čistého trestního rejstříku a pokud se nemýlí, tuto podmínku v tuto chvíli Novotný nesplňuje.

    S ohledem na to, že častá omluva Novotného výroků podobného ražení bývá to, že Pavel Novotný pochází z mediálního prostředí a má za sebou bulvární minulost, tedy jeho rétorika má být akceptovatelná, požádali jsme o reakci ohledně výroku na adresu jeho stranické kolegyně Novotného kamaráda a nyní poslance za ANO Aleše Juchelku, jenž také ze showbyznysu skočil do politiky.

    „Je to za hranou a nemělo by to ani v nejmenším být součástí politických názorů nebo častovat urážkami žádnou ženu. Pavel přestřelil, my se známe delší dobu, občas se vídáme, ale tohle se mi rozhodně nelíbí,“ říká Juchelka, jehož si starší veřejnost pamatuje nejvíce jako moderátora, který spolu s Richardem Krajčem uváděl populární pořad Medúza.

    „Když je politik volený lidmi, měl by také jít příkladem,“ dodává.

    Juchelka kromě toho, že pracoval pro Českou televizi, také podnikal ve sféře uměleckých projektů a public relations. Myslí si tedy, že neustále omílané vysvětlení, že Novotný je ze stejného prostředí a mělo by se k němu přistupovat jinak, má opodstatnění?

    „Že jsme ze stejného prostředí, není omluva a omluva není ani to, že má za sebou bulvární minulost. Když jsem pracoval v showbyznysu, také nebylo mým cílem šokovat jen proto, abych byl někde vidět. Tohle není cesta a je to pro mě záhada, proč to Pavel dělá. My se známe a já ho mám vlastně rád, ale není žádná omluva za to, co udělal teď nebo v minulosti například Báře Kořanové, beru to jako zklamání a není to důstojné nikoho. Možná že jeho fanoušci to kvitují, ale voliči strany…?“ zamyslel se řečnicky.

    Celkem důležité je také zdůraznit, že na Novotného nikdo nereaguje a on si tak myslí, že si může psát, co chce, posílat výhrůžky na hlavičkových papírech nebo vulgárně častovat kolegy z cizích partají i vlastní strany.

    Jak Juchelka naznačuje a jak víme i ze zákulisí ODS, část jejích poslanců si zvykla na to, že s tím nikdo nic nedělá, a tak jen bezradně nad Novotným krčí rameny.

    „Když se něco takového stane v jiné straně, kdyby to řekl někdo od nás, hned by ho roznesli na kopytech. Já jsem zrovna včera Novotného výrok ukazoval jednomu poslanci ODS a on na to pokrčil rameny a říkal: ‚No jo no, co máme dělat?‘ Takže s tím nic dělat nebudou, budou mít ve svých řadách člověka, který tohle dělá stále dokola,“ uzavřel.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 2:22 neděle 21. března 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      121
    • Super
      58
    • Haha
      31
    • Tvl
      24
    • Sladký
      23
    • Cože
      21