Hlavní obsah

Test ojetého 1.0 TSI a dvě Pumy proti sobě – Týden v Garáži

Foto: Jakub Deml

Svět se mění neuvěřitelně rychle a je těžké s ním držet tempo, proto vám každý týden v sobotu ráno přehledně shrneme všechny důležité novinky na jednom místě, aby vám žádná neutekla. Jste připraveni? Pohodlně se usaďte a jdeme se do toho pustit!

Článek

V našem týdenním přehledu naleznete všechny důležité články z uplynulého týdne na jednom místě. Na co jste se nejvíc těšili? Co vás nejvíc bavilo? Nebo co vám mezi našimi články chybělo? Napište nám na redakční e-mail redakce@garaz.cz. Děkujeme a hezké čtení přejeme.

Testy tohoto týdne:

Pro mnohé z vás byl nejzásadnější test tohoto týdne ten, který připravil Dalibor v rámci ojetin. Řeč je o dobře známé Škodě Rapid, tentokrát však v posledním provedení, vybaveném litrovým tříválcem TSI. Jak jezdí relativně mladá ojetina? A jak se chovat ke tříválci, aby dlouho vydržel? To se dočtete přímo zde!

Jenže tady jsme ani zdaleka neskončili. Kolega Martin Jánský pro vás vyzkoušel BMW 330e, o kterém mluví jako o nejlepším plug-in hybridu pro nadšené řidiče. Zároveň si pak střihnul mezigenerační srovnání Fordů Puma – jak obstála stárnoucí modla novopečených řidičů proti novému SUV?

Jakub Urban dále na svém videu projel legendy zaniklé švédské automobilky Saab, Martin Tolar projel limuzínu Lincoln Continental Town Car v úpravě od Bradford Coachworks a Jakub Deml se svezl v autě pro „starší a pokročilé“, tedy v Suzuki Ignis.

Vzpomínáme:

Foto: Garaz.cz

Eliška Junková byla za všech okolností šarmantní a krásná dáma. Přitom dokázala držet krok s těmi nejrychlejšími závodníky své doby!

V tomto týdnu uplynulo 120 let od narození Elišky Junkové. Svým rozsáhlým textem ji připomíná Honza Červenka. Do minulosti se potom ohlédl i Tomáš Hyan, který zase zavzpomínal na dnes již zřídka vídané mopedy Jawetta. A nechybělo samozřejmě ani muzeum. Do depozitáře jednoho, které teprve vzniká, se vypravil Martin Tolar.

Nejdůležitější novinky:

Lewis Hamilton je sice poněkud kontroverzní postavou automobilového světa, ovšem jeho fenomenální úspěchy v závodech mu nelze upřít. Dostihl dokonce i legendárního Michaela Schumachera a Patrik Hála se zamyslel nad tím, jaké rekordy mu ještě chybí.

Z těch tradičnějších novinek je tu třeba první pohled na novou Hondu Civic jedenácté generace, ale i supersportovní Ferrari SF90 Spider. Nadšenci se pak konečně dočkali horlivě vyhlížené nové generace Subaru BRZ.

Nakonec nechybí ani Volvo, které shodilo svůj vůz v rámci extrémního crash testu ze třiceti metrů, další hřebíček do rakve dieselů v kompaktních autech nebo nová studie hovořící o významu aut v době pandemie.

A když už jsme u té pandemie – značným povzbuzením je tahle zpráva:

Něco extra pro všechny:

Blíží se zima, a tak je opět na čase připomenout nezbytnost zimní přípravy. U nás se toho zhostil Dalibor. Jak budou vypadat české silnice v příštích letech? O tom jsme si popovídali se šéfem Ředitelství silnic a dálnic Radkem Mátlem. Dorazily od vás také fotky prototypů Škody Enyaq Coupé a pro milovníky městských autobusů a trolejbusů připravil Honza Majurník velký kvíz!

Doufáme, že jste si v naší bohaté nabídce různorodých článků vybrali. A jestli ne, nezoufejte, příští týden pro vás budeme mít další nálož!

Reklama

Související témata:
Načítám