Očekávané události 21. listopadu 2020

21. listopadu 2020 Události Autor: Eva Svobodová

Nabízíme výběr z očekávaných událostí soboty 21. listopadu 2020.

 

Františkán Marek Jan Vilímek přijme v pražském kostele Panny Marie Sněžné jáhenské svěcení.

Uskuteční se podzimní Národní potravinová sbírka, do níž se zapojují vybrané prodejny obchodních řetězců. Lidé mohou přispět nákupem trvanlivých potravin a drogerie.

V online prostoru proběhne Noc divadel, tradičně pořádaná po celé republice třetí listopadovou sobotu.

V Bílovicích nad Svitavou proběhne předání vánočního stromu pro Brno a jeho následný převoz z bílovického polesí na náměstí Svobody.

Vimperk na Prachaticku pořádá on-line Festival šumavské literatury Šumava Litera. Představí se spisovatelé Jan Lakosil, David Jan Žák i Martin Sichinger. Na galavečeru od 18:00 předají pořadatelé v přímém přenosu ceny Johanna Steinbrenera.

Plzeň otevře Industriální stezku, která návštěvníkům v jedenácti zastaveních představí historii areálu mezi Cukrovarskou a Presslovou ulicí. Návštěvníci si pomocí QR kódu budou moci přehrát krátká videa o daném místě.

Den otevřených dveří všech svých fakult pořádá v on-line prostoru Technická univerzita v Liberci. Jejich zástupci budou odpovídat v živém vysílání na otázky zájemců prostřednictvím chatu.

Nadace Euronisa, která je určená na podporu sociální, kulturní a vzdělávací činnosti v Libereckém kraji pořádá on-line benefiční aukci, pro kterou věnovalo svá díla 125 umělců. Výtěžek je určený na pomoc potřebným v kraji a Šluknovském výběžku.

Začíná dvoudenní summit skupiny G20, který se kvůli pandemii covidu-19 koná on-line.

V Bangkoku se má konat další z protestů, jimiž si Thajci chtějí vymoci ústavní reformu a odstoupení premiéra Prajutcha Čan-Oči.

NyníKomorní hudba
Skladba: Triosonáta č. 3 A-dur pro dvoje housle a basso continuo - Allegro; Autor: Gluck Christoph Willibald; Sóla: Šimčisko Viktor, Plaskurová Alžběta - housle, Alexander Juraj - violoncello
02:00Oktáva
03:00Z archivu hudebních...
03:51Písně
05:57Myšlenka na den
06:00Ranní proud
06:30Dnešní evangelium

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony