Moje šťastná hvězda

Bolestivé zklamání vystřídala skutečná láska

Moje šťastná hvězda

Ne nadarmo se jí přezdívá „dáma českého filmu“. JIŘINA BOHDALOVÁ (89) patří mezi nejuznávanější umělkyně u nás. Jak to ale během svého života měla s láskou? Muži se před ní klaněli, ona ale byla zásadová.

Za svůj současný úspěch vděčí herečka především své rodině. Jiřina Bohdalová (89) byla milovaným dítětem. Její otec byl vyučený truhlář, maminka pracovala jako služka, která se ve volném čase věnovala ochotnickému divadlu.

Byla to právě ona, kdo Jiřinu zapsal do baletní školy. Díky tomu se už jako malá holčička objevovala v komparzech. Ve svých šesti letech se také poprvé objevila ve filmu, který nese jméno Pižla a Žižla na cestách.

Všichni v ní viděli potenciál a i ona samotná už v útlém věku věděla, co je jejím snem a cílem. Po dostudování základní školy nastoupila na

Zbývá vám 84% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden