Heidi má vánoční duet s Vašo Patejdlem! Podívejte se na působivý klip

Vašo Patejdl vydává své první vánoční album nazvané Moje československé Vianoce. Zpívají na něm i Heidi Janků, Marika Gombitová, Pavol Hammel nebo Ján Lehotský.

Materiál na desku shromažďoval skladatel a zpěvák Vašo Patejdl doslova celou kariéru. Po dokončení muzikálu Voda (a krev) nad vodou, který je za běžných okolností na programu Divadla Kalich v Praze, se zavřel do svého pražského studia a začal shromažďovat nastřádaný materiál, ze kterého vznikla autorská vánoční deska. Album nabízí dvanáct písní. Posluchač na něm nalezne duety s Heidi Janků, Pavolem Hammelem, Marikou Gombitovou, Jánem Lehotským nebo jeho dvorní zpěvačkou v kapele Andreou Zimányiovou.

„Pár let jsem si vždycky před Vánoci uvědomil, že jsem doteď nevydal vlastní vánoční album. Nejsou to mé první vánoční písně, dříve jsem některé zazpíval s kolegy a kolegyněmi, některé jsem jim dokonce věnoval. Letos jsem se konečně odhodlal některé z nich nazpívat, přidat pár nových a nabídnout je posluchačům. Plním si svůj dávný sen a doufám, že písničky potěší a zpříjemní či navodí vánoční atmosféru. A protože jsou písničky nejen se slovenským, ale i českým textem, nazval jsem toto album Moje československé Vánoce,“ řekl k novince Vašo Patejdl.

Vánoční koncerty Vaša Patejdla a jeho skupiny se z důvodů pandemie letos neuskuteční. Turné je přeloženo na příští rok. Hostem měla být Heidi Janků. Jelikož se koncerty neodehrají, natočili Patejdl a Heidi vánoční klip. Nese název Adam a Eva a vznikl přímo u zpěváka a skladatele v jeho nahrávacím pražském studiu. Režie se ujal Pavel Vrága.

Klip Adam a Eva ke zhlédnutí zde:

 https://www.youtube.com/watch?v=bLi4fAmZFTI&feature=youtu.be

 

Foto: Supraphon / Jakub Viktora