Jan Šinágl angažovaný občan, nezávislý publicista

   

Strojový překlad

Nejnovější komentáře

  • 16.04.2024 07:59
    Vážený pane Šinágle, ještě jednou Vám chci poděkovat za půjčku.

    Read more...

     
  • 13.04.2024 09:48
    Není podstatné kolik lidí sleduje informace, ale kdo a jak ...

    Read more...

     
  • 13.04.2024 07:45
    Vondráčková s Michalem se na soudy obracejí často, vedou ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 07:03
    A businessman from the USA wrote to me I don't know anyone ...

    Read more...

     
  • 09.04.2024 06:59
    Napsal mi podnikatel u USA: Neznám nikoho dalšího, kdo by ...

    Read more...

     
  • 08.04.2024 18:19
    Zdravim, pane Šinágl Ještě si někdo myslí, že ČR je právní ...

    Read more...


Portál sinagl.cz byl vybrán do projektu WebArchiv

logo2
Ctění čtenáři, rádi bychom vám oznámili, že váš oblíbený portál byl vyhodnocen jako kvalitní zdroj informací a stránky byly zařazeny Národní knihovnou ČR do archivu webových stránek v rámci projektu WebArchiv.

Citát dne

Karel Havlíček Borovský
26. června r. 1850

KOMUNISMUS znamená v pravém a úplném smyslu bludné učení, že nikdo nemá míti žádné jmění, nýbrž, aby všechno bylo společné, a každý dostával jenom část zaslouženou a potřebnou k jeho výživě. Bez všelikých důkazů a výkladů vidí tedy hned na první pohled každý, že takové učení jest nanejvýš bláznovské, a že se mohlo jen vyrojiti z hlav několika pomatených lidí, kteří by vždy z člověka chtěli učiniti něco buď lepšího neb horšího, ale vždy něco jiného než je člověk.

 


SVOBODA  NENÍ  ZADARMO

„Lepší je být zbytečně vyzbrojen než beze zbraní bezmocný.“

Díky za dosavadní finanční podporu mé činnosti.

Po založení SODALES SOLONIS o.s., uvítáme podporu na číslo konta:
Raiffeisen Bank - 68689/5500
IBAN CZ 6555 0000000000000 68689
SWIFT: RZBCCZPP
Jan Šinágl,
předseda SODALES SOLONIS o.s.

Login Form

NSZ Lata odpoved Princ 13.9.2012Vážený pane Šinágle!

 

V roce 2014 jste na základě naší korespondence dal dohromady stránky  - https://www.sinagl.cz/z-korespondence/3829-mototechna-privatizovana-legalne.html

V té době jsem si dopisoval a řešil trestní oznámení neúspěšně už od roku 1997. Do roku 2002 Policie ČR trestní oznámení vyšetřovala, přestože vyšetřovatel vydal usnesení v červnu 1998, že se žádný trestný čin nestal. V roce 2002 vydal stejný vyšetřovatel usnesení v říjnu, že došlo ke spáchání trestných činů, ale tyto jsou promlčené.

V roce 2012   provedlo Nejvyšší státní zastupitelství v Brně kontrolu skončené věci a k tomu vydalo 13.9.2012, viz příloha č. 2 sdělení výsledku šetření. Věc promlčená nebyla a Nejvyšší státní zastupitelství věc bude sledovat až do ukončení. Už 10 let nesleduje nic!

V této době se obracím na paní ministryni Benešovou s tím, aby si věc nechala prošetřit, a tvrdím, že jsme neprávní stát. Paní ministryně spravedlnosti je toho názoru, jak mi napsala, že nemůže vést vyšetřování. Na to jsem jí odepsal, že to vím, ale ona by měla vědět, že zodpovídá za to, že jsme neprávní stát. 

A proč Vám píšu pane Šinágle

Znám případ pana Miroslava Schötty z Plzně, který podobně jako já, bojuje 20 let o přežití. Když podnikal, vystěhovali mu prodejnu, ukradli zboží, peníze v hotovosti a on se pro neplacení faktur za zboží dostal do exekucí, které řeší dodnes. Nedovolal  se podobně jako já u Policie ČR ani u státních zástupců. Lépe by Vám to popsal sám. Oba jsme došli k závěru, že Česká republika ne neprávním státem, kde složky Policie ČR, dnes také GIBS a NCOZ legalizují trestnou činnost způsobem, že nic nevyšetřují a všechno popírají, přestože pro svá tvrzení nemají důkazy, důkazy poškozených ignorují.  Stejným způsobem se chovají všechny složky státních zástupců. 

Nemůžu psát za Institut Aleny Vitáskové, jen Vám doporučím kontaktovat paní Alenu Vitáskovou i pana Schöttu.

Jejich adresy jsou v kopii této zprávy.

Získáte informace, ze kterých dnes už mrazí a jde strach o život. Nejsme demokratický a už vůbec ne svobodný stát.  

Stav je horší, než v listopadu 1989.

Toto prohlašuji při plném vědomí a s čistým svědomím. Pokud se věnujete stále nezávislé publicistice, doporučuji kontaktovat pana Schöttu a paní Vitáskovou. Musíme společně usilovat o právní stát. Jsem připravený Vám zodpovědět dotazy. Nepotřebuji se zviditelňovat, naopak, raději bych zůstal nepoznaný, protože se už bojím o svůj život. Něco, co se kolem mě dělo jste poznal v roce 2014. Policie ČR, státní zástupci i soudci mě pronásledovali až k soudu nejvyššímu. Všechno si vymysleli a tak je to i v dalších případech, o kterých více ví paní Vitásková nebo pan Schötta. 

 

Václav Princ  

* * *


-------- Přeposlaná zpráva --------

Předmět:

Legalizace trestné činnosti v ČR je prokazatelná

Datum:

Wed, 18 Nov 2020 15:56:39 +0100 (CET)

Od:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Komu:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Kopie:

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

* * *

P.S.

I moje kauza je v databázi IAV jako mnoho dalších. Stávající mocenské struktury to neohrozí ani v nejmenším. Politika v naší zemi skončila zásahem na Úřadě Vlády ČR, což by nebylo možné bez souhlasu skutečně mocných. Nikdo je nevolil, nekontroluje a nenesou žádnou odpovědnost. Kdo k nim patří není třeba připomínat. Raději připomenu část textu ze skvělé knihy Lídy Rakušanové SVOBODNÁ V EVROPĚ (právě vyšla, doporučuji):

„O půl století později si přečtu na asfaltové cestě vrchu Vítkova křídou napsaný povzdech Ivana Diviše, jak 21. srpna 1968 pochopil, že žije v zemi, kde je 15 milionů grafomanů, ale ani jeden voják.“ (str. 45).

Podobný poměr je mezi ovčany a občany. Platíme a budeme platit ještě dlouho za naši zbabělost v minulosti. Hospodářské škody lze vždy napravit. Mravní a morální škody se napravují dlouho a těžko. Zvláště malé země to nemusí vždy zvládnout. Vzorem nejlepšího způsobu demokracie je Švýcarsko, kde občané v referendech účinně „hlídají“ svoji vládu. V ČR by, při současné kvalitě občanské společnosti, referenda stávající moc jen posilovala.

Zbývají jen volby a kvalita kandidátů. Změna volebního zákona je podmínkou, abychom přestali volit stále stejné politiky a na ně napojené korupční a zájmové skupiny. Nepřekvapuje, že na mnoha demonstracích různých spolků a sdružení tento zásadní a situaci řešící požadavek, dosud nezazněl. Kdy zazní?!  

P.S.

Ve věci Roberta Tempela měl v těchto dnech ESLP ve Štrasburku odmítnout odvolání Vlády ČR proti rozsudku. Byl vynesen 25. 6. 2020 za mediálního mlčení. V rozsudku zazněla slova o „disfunkci“ české justice a porušování vnitrostátního práva na „ostří nože.“

Budou veřejnoprávní média i nadále toto skandální selhání české justice před veřejností i nadále zamlčovat? Mlčely a mlčí: Ústavně-právní výbor Senátu ČR, Výbor pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu ČR, Ústavně právní výbor Sněmovny, Trasparency International i Helsinský výbor.

Podporuji Institut H21 Karla Janečka a jeho volební systém. Ten si ale musí vynutit občané, politici nikdy neodvolí sebe sami. 

 

J.Š. 21. 11. 2020

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 1.71 (7 Votes)
Share

Komentáře   

0 #2 Jan Šinagl 2020-11-22 09:41
Součástí pokusu o ovládnutí společnosti jsou i útoky na veřejnoprávní ČT. Levicí tři prosazení radní (Matocha, Veselý, Lipovská) využívají chyb ČT, aby získali důvěru a podporu veřejnosti. V dalších krocích, spolu s novými radními, ji zcela ovládli - proti vůli občanů a zájmům země. Stále platí: "Komunismus je 10% ideologie a 90% taktiky." (Jan Masaryk)
0 #1 Jan Šinagl 2020-11-22 09:34
Domnívám se, že v současné době určité orgány zjišťují jak je na tom republika ve volbách. Jak budou lidé asi volit. Komunisté tušili ba věděli, že příští volby už nebudou vítězné. Zjistí-li se, že se lidé chystají, aby jednoduše řečeno levice ztratila šanci, stane se něco podobného co v únoru 1948. Jistě ne puč v podobě tehdejší doby, ale něco co obrátí kormidlo "správným" směrem /doleva/ a můžeme mít zase vystaráno.

KM

Komentovat články mohou pouze registrovaní uživatelé; prosím, zaregistrujte se (v levém sloupci zcela dole)