Migrant cestoval na Moravu pod kamionem. Promrzlý byl rád, že ho odhalili

  12:14
Deset nových případů vyhoštění migrantů řeší za poslední týden jihomoravská cizinecká policie. Jeden z cizinců přicestoval na návěsu kamionu, další se potulovali u Lanžhota.

„Jen za poslední týden zahájili cizinečtí policisté správní řízení o správním vyhoštění s deseti osobami. Všichni pocházeli z Afriky (Maroko, Alžírsko, Libye),“ uvedl na webu jihomoravské policie její mluvčí Pavel Šváb.

Jihomoravští policisté zadrželi muže z Alžírska, který cestoval pod kamionem...

Muže z Alžírska objevila hlídka z dálničního oddělení v Chrlicích v odstavném pruhu na 207. kilometru. Do Česka se dostal na podvozku pod návěsem kamionu z Itálie a mířil do Německa. 

„Promrzlý muž byl šťastný, že si ho někdo všiml a jeho pouť skončila. Uvedl, že přijel na čerpací stanici na návěsu v místě určeném pro rezervní kolo,“ popsal Šváb. 

Na dvojici Maročanů zase upozornila obsluha čerpací stanice na dálnici D1 v Brně. Uvedli, že cestují z Rumunska a chtěli se dostat do Itálie.

„Další dvojice se zase pohybovala po komunikaci u Lanžhota. Na podezřelé upozornil policejní hlídku bratr jednoho z policistů. A měl správný odhad. Kam a odkud měla namířeno tato dvojice, se dosud nepodařilo hodnověrně zjistit,“ dodal Šváb.

Cizinečtí policisté v poslední době zintenzivnili kontroly jak na dálnicích, tak i jiných silnicích. Kontrolují také mezinárodní vlaky směřující na naše územní z Maďarska a Rakouska.

Případů, kdy policisté zadrží migranty, na podzim přibylo. Na Břeclavsku začátkem listopadu celníci rentgenem odhalil 48 migrantů v kamionu na dálnici D2 (více čtěte zde).

Na dálnici D8 tento týden při poslední bezpečnostní akci zadrželi policisté pět cizinců (více čtěte zde), na dálnici D1 na Vysočině to bylo ke konci týdne dalších 21 cizinců, kteří byli v Česku nelegálně (více čtěte zde). 

5. listopadu 2020

Autor: