Světy Postavy Diskuse Uživatelé Podpoř Přihlásit

Geordi La Forge

Geordi La Forge
(69 hlasů)
87%
přihlaš se a hodnoť
Věk
31 let, narozen 2335 v Africké konfederaci
Pohlaví
Muž
Titul
Šéfinženýr, Nadporučík USS Enterprise, Komodor
Role
Hlavní
Karma
spoiler (zobraz kliknutím)Kladná
Hraje
Geordi La Forge je původně kormidelníkem, od 2. série šéfinženýrem na hvězdné lodi známé jako Enterprise D v seriálu Star Trek: Nová generace a později i šéfinženýrem její nástupkyně Enterprise E v navazujících filmech. Je tím, kdo říká a vysvětluje většinu všech technických slov a termínů a často díky svým znalostem zachraňuje Enterprise před zničením, či napravuje různé technické disfunkce (od pana Data až po transportér). Je od narození slepý, to mu však nezabraňuje vykonávat svou práci. Vidět mu umožňuje speciální přístroj známý jako VISOR, který zároveň slouží jako jeho výrazné poznávací znamení (dokud nebyl později nahrazen očními implantáty). Je také nejlepším přítelem pana Data. Jeho představitelem je LeVar Burton.

Osobnost


Dalším Geordiho poznávacím znamením může být i jeho typický povzdech. Geordi díky tomu občas působí znuděně či otráveně. Také je o něco méně trpělivý než ostatní členové posádky z řad vyšších důstojníků s výjimkou poručíka Worfa. Ve své práci, které si velmi váží, je jedním z nejlepších, nejrychlejších. Na Geordiho se lze stoprocentně spolehnout, že udělá vše, co je v jeho silách a splní zadané úkoly zpravidla v rekordním čase. Nemá rád, když mu někdo do jeho práce mluví nebo ho při ní ruší. Ještě méně se mu líbí, když někdo jeho práci, zejména úpravy provedené na warp pohonu Enterprise, kritizuje. Na někoho tak kvůli tomu může působit jako arogantní člověk, ale opak je pravdou. Geordi je věrný posádce své lodi, zejména svým přátelům z řad vyšších důstojníků, se kterými se rád pobaví u různých příležitostí. Často se směje jejich různým přeřekům a překlepům, hlavně u pana Data, ze kterého si dělává legraci nejčastěji. Jenže i přes svou loajalitu je schopen bez většího váhání porušit rozkazy, zejména pokud se jedná o jeho rodinu. V takové chvíli dovede být i poměrně velký sobec co nebere ohledy na rady a pocity ostatních.

Ve vztahu k ženám je, dalo by se říct, pravým opakem komandéra Williama Rikera: věčně se mu nedaří najít si přítelkyni, v komunikaci s ženami je celkem neobratný – při oslovování je nervózní, nesmělý a stydlivý. Když už se dostane někam dál, ženy ho během první schůzky opouštějí, a to i když si kvůli nim dal práci s vytvořením dokonalého simulátorového programu. Frustrace z neustálého neúspěchu jednou vedla k tomu, že se při snaze zachránit loď zamiloval do hologramu Leah Brahmsové, konstruktérky warp pohonu Enterprise D. Když se později s reálnou Leah setkal, čekalo ho nemilé vystřízlivění: pravá Leah Brahmsová byla úplně jiná než hologram s vykonstruovanou osobností. Brahmsová byla chladná a odměřená a také zkritizovala jeho úpravy warp pohonu lodi, nakonec se však stali přáteli.

Geordi je jedním z těch, kteří když zrovna mají volno, pravidelně každé úterý večer chodí ke komandéru Rikerovi hrát poker. V pokeru je Geordi jen o něco málo úspěšnější než u žen. Svůj VISOR nikdy nezneužívá k podvádění, i když díky němu může snadno vidět karty ostatních. Dále rád provozuje vodní sporty. Na Enterprise se také spolu s Willem Rikerem či Deannou Troi účastní lekcí mok’bary, klingonského bojového umění vyučovaného Worfem.

VISOR

VISOR (Visual Instrument and Sensory Organ Replacement) je zařízení ve tvaru půlměsíce, které si Geordi nasazuje připojením k výstupkům zasazeným do jeho spánků. Geordimu umožňuje vidět, ale ne tak, jako vidí ostatní zdraví lidé.

Ukázka toho, jak Geordi vidí
Geordi díky němu „vidí“ např. v celém elektromagnetickém spektru včetně infračerveného záření, tepla, světla či radiových vln. Pro použití VISORu je nutná komplikovaná kybernetická technologie připojená k jeho mozku. Používání VISORu tak mimo jiné vyžaduje velké soustředění, což může vést i k velkým bolestem hlavy. Geordimu bylo několikrát nabídnuto jiné řešení jeho slepoty: implantáty či vypěstování nových očí, avšak Geordi se VISORu nechtěl i za cenu občasných bolestí hlavy vzdát, jelikož s ním vidí mnohem víc než běžní lidé. Aspoň jednou však ve slabé chvilce po normálních očích zatoužil, protože nikdy neviděl západ či východ slunce tak jako my. Stejně jako je VISOR velmi užitečný při práci šéfinženýra, je stejně snadno i zneužitelný – lze se na něj napojit a buď jen zneužít Geordiho pohled nebo rovnou samotného Geordiho na dálku ovládat. Později tento VISOR nahradily oční implantáty s ještě více schopnostmi.

Pozor: Následující část textu může obsahovat vyzrazení děje a osudu postavy!

Minulost

Geordi se narodil 16.2.2335 v Mogadishu v Somálii (jenž byla členem Africké konfederace), Edwardu a Silvě La Forgeovým. Kvůli vrozené vadě se narodil zcela slepý. Svůj první VISOR dostal ve svých 5 letech – poprvé tak mohl vidět, i když jinak než ostatní lidé. Jako malý byl také jednou uvězněn v hořící budově, což i mnoho let poté stále považoval za jeden z nejhorších a nejděsivějších zážitků.

V dětství strávil spoustu času s každým z rodičů zvlášť – jeho otec byl exozoolog a jeho matka zase kapitánkou hvězdné lodi, část dětství tak např. strávil u romulanské Neutrální zóny. Než začal chodit na Akademii Hvězdné flotily, absolvoval střední školu Zeframa Cochrana.

Na Akademii studoval v letech 2353 až 2357, přičemž exceloval v oblasti inženýrství - promoval se specializací na antihmotu a regulátory dilithia. První lodí, na kterou byl jako praporčík po Akademii přiřazen, se stala USS Victory kapitána Zimbaty. Během služby na Victory se Geordi spolu se Susan Leijtenovou a několika dalšími účastnil pátrání po 49 zmizelých lidských kolonistech na Tarchannen III. Zdali mělo pátrání úspěch, není známo, avšak na účastnících zanechalo následky, které se projevily o pár let později.

V roce 2361 byl přeřazen na USS Hood kapitána Roberta DeSota. Na Hoodu sloužil tehdy i William Riker jako první důstojník. S Geordim měli v té době čistě pracovní vztah, velmi dobrými přáteli se stali až později během služby na Enterprise D.

Jednou byl přidělen, aby pilotoval raketoplán, jež měl dopravit Jean-Luca Picarda na inspekci. Během cesty Picard Geordimu naznačil, že účinnost motorů raketoplánu není taková, jaká by měla být. Geordi to vzal vážně a zůstal celou noc vzhůru jenom proto, aby to napravil. Geordiho odhodlání udělalo na Picarda dojem a zajistilo tak Geordimu místo na Enterprise D.

Služba na Enterprise D

První rok

V roce 2364 nastoupil Geordi jako kormidelník na Enterprise D pod velením kapitána Picarda. Poprvé jsme ho mohli vidět na stanici Farpoint, kde spolu s

Při průzkumu stanice
komandérem Rikerem a několika dalšími čekal na přílet Enterprise. O něco později se účastnil výsadku, který zkoumal stanici, a díky svému VISORu pomohl odhalit její pravý původ.

Ještě ten rok si vyzkoušel velení lodi. Stalo se tak, když se Enterprise u planety Minos setkala s mimořádně vyspělým zbraňovým systémem a všichni vyšší důstojníci byli zrovna na výsadku. Velení se neobešlo bez problémů, Geordimu se ale i tak povedlo učinit správné rozhodnutí. Přikázal rozdělit loď, přičemž talířovou sekci poslal do bezpečí a s bojovou se vrátil na orbitu planety. S bojovou sekcí se mu povedlo zlikvidovat část systému a významně tak přispět k vítězství.

Druhý rok

Tento rok byl Geordi povýšen na poručíka a stal se šéfinženýrem na lodi, což kromě nového přiřazení do operační sekce (zlaté uniformy) znamenalo i to, že se stal jedním z vyšších důstojníků. Naplno se tak projevily jeho inženýrské schopnosti, když jen v tomto roce loď několikrát zachránil (např. při napadení počítače Enterprise iconianským virem).

Ve snaze pomoci s opravami se jednou Geordi transportoval na pakledskou loď. Po dokončení oprav byl však Pakledy omráčen a zajat a ti požadovali za jeho život přístup do databáze Enterprise. Komandér Riker, který Pakledy nejprve podcenil, na ně připravil léčku – pohrozil jim, že na ně zaútočí, pokud Geordiho nevydají. Ve skutečnosti ale střílel jen světlem. Geordi jeho plán pochopil a sabotoval systémy pakledské lodi tak, aby hlásily škody po zásahu. Plán vyšel a Geordi se tak bezpečně vrátil na palubu Enterprise.

Třetí rok

Poté, co byla Enterprise při průzkumu tisíc let staré promellianské lodi chycena do pasti a začala ji ohrožovat radiace, měl Geordi jen tři hodiny na to, aby vymyslel řešení. Při konzultaci s lodním počítačem našel záznamy včetně těch osobních o Leah Brahmsové, jedné z konstruktérů warp pohonu Enterprise. Po několika pokusech se Geordi přesunul do simulátoru, kde si vytvořil pracovnu v docích Utopia Planitia, ve které Brahmsová na warp pohonu pracovala. Ve snaze vytvořit co nejlepší pracovní podmínky počítač nedopatřením vytvořil hologram Leah Brahmsové, k němuž byla pak přidána i osobnost vytvořená na základě záznamů z jejího deníku. Geordimu práce s holografickou Leah šla od ruky a společně se jim podařilo najít řešení, které vyvedlo Enterprise z pasti. Při práci se Geordi do Leah v podstatě zamiloval i přesto, že věděl, že se jedná jen o simulaci.

Během výsadku na planetu Galorndor Core se Geordi kvůli špatnému počasí ztratil, a tak se zbytek výsadku transportoval s nalezeným zraněným Romulanem bez něj s tím, že jej kvůli nepravidelným oknům pro transport vyzvednou později. Geordi byl schopen najít speciální maják, jehož signál může rozeznat jen on, při cestě k němu jej však omráčil další Romulan jménem Bochra. Geordimu se podařilo přimět Bochru ke spolupráci, jelikož Bochra nemohl chodit a Geordi zase kvůli magnetickému poli planety vidět. Společně maják opět našli a dali o sobě vědět. Na Enterprise byli transportováni právě včas, což zabránilo ozbrojenému střetu mezi Enterprise a romulanským dravcem.

Čtvrtý rok

Zhruba rok po úniku z pasti, která uvěznila promellianskou loď, se na Enterprise dostavila inženýrka Leah Brahmsová osobně. Pro Geordiho, který se na setkání s ní těšil, to ale byla studená sprcha. Brahmsová byla vůči němu chladná a nepřístupná, k tomu navíc pořádně zkritizovala změny, které Geordi v průběhu let provedl na lodních systémech. S úspěchem se nesetkal ani Geordiho neprofesionální přístup vůči ní. Nepomohlo ani, když se Brahmsová dostala k simulátorovému programu a hologramu sama sebe, který si Geordi vytvořil. Enteprise se však v té době potýkala s dalším problémem, který bylo třeba vyřešit – po nešťastném incidentu se na ní přilepilo mládě podivného vesmírného tvora a začalo se živit lodní energií. Geordi se s Leah nakonec usmířil a společně vymysleli plán, jak se mláděte zbavit – změnili energetickou frekvenci lodi. S Leah nakonec zůstali jen přáteli, neboť Leah už byla vdaná.


Proměněn na neznámý druh
Jednoho dne na Enterprise přišla Geordiho známá Susan Leijtenová, aby oznámila, že členové výsadkového týmu na planetu Tarchannen III, jehož byli s Geordim před pěti lety členy, začali mizet. Tři z nich bez jasného důvodu dezertovali z Flotily a utekli, Geordi a Susan jsou poslední, kteří zůstali. U jednoho z dezertérů se podařilo zjistit, že mířil na místo tehdejšího výsadku. Na planetě Geordi se Susan a několika dalšími nalezli kromě tří opuštěných raketoplánů neznámé stopy a roztrhanou uniformu. Susan se krátce po návratu začala transformovat v neznámý druh. Bylo jen otázkou času, než se i Geordi začne měnit. Geordi se tak vydal do simulátoru analyzovat záznam tehdejšího výsadku na Tarchannen. Sice se mu podařilo odhalit neviditelnou bytost, vlivem postupující transformace to ale nestihl nikomu říct. Místo toho se již neviditelný transportoval zpět na povrch planety. Beverly Crusherové se mezitím povedlo najít původce transformace – parazita napadajícího imunitní systém. Po jeho odstranění se Susan stala opět člověkem. Díky Susaniným zkušenostem bylo možné vypátrat Geordiho i další dva proměněné důstojníky, těm už ale nebylo pomoci. Geordiho však Susan dokázala přesvědčit, aby se vrátil. Geordi tak byl úspěšně vyléčen.

Při cestě na dovolenou na planetu Risa zajali Geordiho raketoplán Romulané. V podstatě vymyli Geordimu mozek a naprogramovali ho tak, aby zabil toho, koho určí původce prostřednictvím signálu přijímaného jeho VISORem. Romulané v rámci krytí poslali za něj na Risu „náhradníka“ a jemu pak implantovali falešné vzpomínky na pobyt na planetě. V době Geordiho návratu z „dovolené“ Enterprise zrovna přepravovala ambasadora Kella na klingonskou kolonii, jejíž bouřící se obyvatelé podle něj používali zbraně od Federace. Geordi s Datovou pomocí odhalil, že federační zbraně jsou romulanské podvrhy. Geordi ale později do kolonie transportoval další zásilku zbraní a dokonale po sobě zahladil stopy, aniž by si to uvědomil, kvůli čemuž výrazně stouplo napětí mezi Klingony a Enterprise. Těsně před jednáním s velitelem kolonie Vaghem Geordimu Kell nařídil, aby Vagha zabil a při tom tvrdil, že jedná dle rozkazu Federace. Předtím než se Geordi k Vaghovi dostal, Dat našel zdroj romulanských energetických vln na lodi - včas stačil varovat ostatní a Geordimu tak bylo zabráněno ve vraždě. Další vyšetřování odhalilo Kella jako spolupracovníka Romulanů a Kell byl zatčen.

Pátý rok

Když Enterprise jednou narazila na havarované borgské plavidlo, kapitán Picard se nakonec rozhodl vzít jediného přeživšího Borga na palubu. Plán byl Borga prozkoumat a pak skrze něj zanést do borgského kolektivu virus, který jej zničí. Tímto úkolem byl pověřen Geordi. Tomu se s Datovou pomocí povedlo vytvořit speciální program, na kterém by se společné vědomí Borgů zaseklo. Geordi se ale během plnění úkolu s Borgem blíže seznámil a spolu s Beverly Crusherorvou mu dokonce dali jméno Hugh (v českém dabingu Tim). Hugh navíc brzy začal Geordiho považovat za přítele a Geordimu se kvůli tomu příčila myšlenka Hugha zneužít. Hughovi tak bylo umožněno, aby si zvolil, jestli chce zůstat, anebo se vrátit k Borgům. Hugh se nakonec rozhodl vrátit se k Borgům, aby neohrozil Enterprise a Geordiho, ačkoliv by rád zůstal. Geordi se s ním transportoval na místo nehody, aby sledoval, jak si ho Borgové berou zpět.


Geordi a Ro zjišťují, že jsou neviditelní
Při návratu z poškozené romulanské lodi se Geordi spolu s praporčicí Ro Laren ztratili během transportu a byli tak ostatními považováni za mrtvé. Oba se však ve skutečnosti probrali na Enterprise, jenže brzy zjistili, že jsou pro ostatní neviditelní a že mohou procházet zdmi a předměty jako duchové. Dotknout se mohli jen sebe navzájem a nemohli tak dát vědět ostatním, že žijí. Při snaze najít řešení sledovali své kolegy při práci a vyslechli si tak, jak na ně ostatní vzpomínají. Odhalili také, že Romulané před Enterprise skrývali skutečný důvod nehody - testy nového maskovacího zařízení, které bylo zřejmě příčinou jejich zdánlivého zmizení. Romulané kromě toho plánovali sabotovat warp pohon Enterprise. Geordi s Ro včas přišli na to, jak se zase odmaskovat a zabránili tak zničení Enterprise.

Šestý rok

Enterprise jednoho dne narazila na nouzový signál z již 75 let pohřešované lodi USS Jenolen, který je dovedl až ke tzv. Dysonově sféře (hypotetická konstrukce umožňující využití veškeré energie hvězdy). Geordi se spolu s Willem Rikerem a

Se Scottym ve strojovně
Worfem transportoval na Jenolen, která uvízla na povrchu sféry. V transportéru lodi našli dva vzorce uvízlé ve smyčce. Jeden z nich se úspěšně rematerializoval a na palubě se objevil kapitán Montgomery Scott (Scotty). S výsadkem vzali Scottyho na Enterprise a Geordi se jakožto inženýr stal Scottyho průvodcem po lodi. Geordi se ale se Scottym brzy pohádal, jelikož se mu Scotty ve snaze pomoci neustále pletl do práce. Na žádost kapitána Picarda se však se Scottym později transportoval zpět na Jenolen, aby vyzvedli data z počítače. Při práci se se Scottym usmířili, když Geordi podotkl, že starý neznamená zbytečný a neužitečný. Společně se jim pak povedlo pomoci Enterprise dostat se ven z Dysonovy sféry, kde Enterprise nedopatřením uvízla, zatímco pracovali.

Geordi se jako člen výsadku účastnil vyšetřování zmizení dvou důstojníků Flotily z komunikační stanice poblíž Klingonské říše, přičemž narazil na osobní deníky jednoho z nich, Aquiel Uhnari. Aquiel po nějaké době přivezli zpět Klingoni, kteří ji na svém území našli v raketoplánu. Geordi se do ní díky jejím deníkům zamiloval až po uši i přesto, že se stala hlavní podezřelou. Nakonec dokázal, že tím vrahem nebyla ona, ale organismus schopný měnit podobu, přesto nejspíš ve vztahu dál nepokračovali.

Sedmý rok

Poté, co Dat opustil Enterprise se zajatým Borgem a následně byl vystopován na jedné planetě, se Geordi spolu s většinou posádky Enterprise účastnil rozsáhlého pátrání po něm. Ve skupince s kapitánem a Deannou Troi objevili komplex budov a vydali se ho prozkoumat. Jenže vešli do pasti – uvnitř komplexu je zajali Borgové vedení Datovým zlým dvojčetem Lorem. Ke zděšení všech se k Lorovi připojil Dat a oznámil jim, že Soongovi synové zničí Federaci. Dat na Lorovo přání na Geordim začal provádět pokusy, jež Lore prováděl na Borzích, ve snaze přetvořit jej na kybernetickou bytost. Geordi při pokusech trpěl a bylo velmi pravděpodobné, že nepřežije. Snažil se Data přesvědčit, aby se vrátil na správnou stranu, avšak neúspěšně. Život mu zachránili až Picard s Deannou, kterým se podařilo resetovat Datův etický program – Dat ho díky tomu ušetřil.


Testuje sondu
V rámci příprav na záchranu lodi USS Raman z husté atmosféry planety Marijne VII si Geordi vyzkoušel použití experimentální sondy, kterou ovládal prostřednictvím obvodů VISORu zapojených v jeho mozku. Propojení bylo tak intenzivní, že Geordi cítil podněty skrze sondu, jako by na jejím místě skutečně byl. Předtím, než sondu poprvé použil naostro v akci, dostal zprávu o tom, že USS Hera, jejímž kapitánem byla jeho matka, zmizela. Geordi zprvu vůbec nebyl ochoten akceptovat možnost, že by jeho matka mohla být mrtvá. Toto jeho přesvědčení ještě zesílilo, když se na palubě Raman skrze sondu setká se svou matkou, která mu tvrdí, že Hera je na povrchu planety Marijne. Ostatní však Geordimu nevěřili a mysleli si, že má halucinace. Nikomu se nepovedlo jej přesvědčit, aby nic nepodnikal, Geordi se bez váhání rozhodl porušit i kapitánův rozkaz. Na Ramanu se naposledy setkal se svou matkou, ale ukázalo se, že je to ve skutečnosti telepatická bytost, jež se spolu s několika dalšími potřebuje dostat na povrch planety. Geordi tedy začal s lodí klesat. Od sondy byl odpojen na poslední chvíli těsně předtím, než loď i se sondou vybuchla v atmosféře.

Poslední mise Enterprise D

Během vyšetřování útoku na vědecké stanici Amargosa byli Geordi spolu s Datem napadeni šíleným el-aurianským vědcem Tolianem Soranem. Dr. Soran Geordiho omráčil a unesl jej na klingonskou loď, která pro něj ke stanici přiletěla. Geordi byl později výměnou za kapitána Picarda navrácen na Enterprise. Na zdraví mu nijak ublíženo nebylo, avšak Dr. Soran v době, kdy byl Geordi v bezvědomí, upravil jeho VISOR tak, aby Klingoni mohli vidět to, co Geordi. Klingonům už pak jen stačilo počkat, až Geordi dojde do strojovny – stačil jen letmý pohled a Klingoni znali přesnou frekvenci štítů Enterprise. Jejich zbraně tak štíty bez problému pronikly. Komandéru Rikerovi se s pomocí Worfa a Data nakonec podařilo Klingony zničit, Geordi však zjistil, že warp jádro Enterprise je nenávratně poškozené a hrozí tak jeho výbuch. Následně pomáhal při nařízené evakuaci do talířové sekce. Po zničení Enterprise D byl přeložen na novou Enterprise E.

Služba na Enterprise E

První kontakt


Ukazuje, kde bude stát Cochranova socha
Když Enterprise E během druhého útoku Borgů na Zemi nebyla povolána do boje, Geordi argumentoval, že Enterprise je nejvyspělejší lodí Flotily a je již rok úspěšně ve vesmíru, a proto by měla být v přední linii. Kapitán Picard se nakonec rozhodl porušit rozkazy a do boje se zapojit. Po zničení borgské krychle se Geordi spolu s ostatními na Enterprise dostal do roku 2063, den před prvním kontaktem lidstva s mimozemšťany. S týmem inženýrů se transportoval na Zemi, aby pod velením komandéra Rikera pomohli opravit loď Phoenix vynálezce Zeframa Cochrana, jejíž let první kontakt umožnil. Geordi byl jako Cochranův obdivovatel z práce s ním nadšený. Během práce Cochranovi vyprávěl, jak chodil na střední školu pojmenovanou po Cochranovi, a také mu řekl, kde bude v budoucnu stát jeho socha. Jenže tím Cochrana vyděsil a ten se tak pokusil utéct. Díky Geordiho novým prostetickým očím ho naštěstí brzy našli. Phoenix byla opravena včas a Geordi spolu s Cochranem a Rikerem seděl v kokpitu Phoenixe při prvním letu warpem. Po uskutečnění prvního kontaktu se s Enterprise vrátil do 24. století.

Vzpoura

V roce 2375 se díky vyšetřování incidentu s Datem dostal s Enterprise na planetu Ba’ku. Pobyt na planetě měl dobrý vliv na jeho zdraví, díky speciálnímu metafázovému záření se dokonce zregenerovaly jeho oční nervy – Geordi tedy mohl vidět jako zdravý člověk, zřejmě ale jen na povrchu planety a v její blízkosti. Byl však ochoten se toho vzdát a spolu s ostatními vyššími důstojníky Enterprise podpořil kapitána Picarda ve vzpouře proti rozkazům Flotily, podle kterých se mělo 600 obyvatel planety přemístit kvůli získání onoho záření. S komandérem Rikerem zůstal na Enterprise, která měla předat zprávu o dění na planetě Radě Federace, zatímco zbytek vyšších důstojníků zůstal na planetě. Během napadení Enterprise pak zabránil jejímu zničení vyhozením warp jádra a jeho odpálením v subprostorové trhlině, což trhlinu uzavřelo.

Střetnutí se Shinzonem


Loučí se s Datem
Geordi se spolu s posádkou Enterprise účastnil svatby Williama Rikera a Deanny Troi. Měl se účastnit i tradiční betazedské svatby, Enterprise však narazila na dalšího androida Soongova typu, Datova méně vyspělého předchůdce jménem B-4. Geordimu se podařilo B-4 sestavit dohromady a spolu s Datem jej začal zkoumat. Později našel na těle B-4 neobvyklou součástku – ukázalo se, že Picardův klon Shinzon využil B-4 k tomu, aby se dostal k informacím o Federaci z počítače Enterprise. Geordi s Datem se rozhodli využít tohoto pokusu ve svůj prospěch a na palubu Shinzonovy lodi se tak později transportoval Dat s nesprávnými informacemi. Geordi také odhalil přítomnost extrémně smrtelných thalaronových částic na Shinzonově lodi Scimitaru. V závěrečné bitvě Geordi pomohl Datovi dostat se na Scimitar, při jehož zničení se Dat nakonec obětoval. Geordi spolu s ostatními vyššími důstojníky poté uctil Datovu památku. I po těchto událostech nejspíš zůstal na Enterprise pod kapitánem Picardem.

Alternativní reality

Proti času
V alternativním roce 2390 byl Geordi kapitánem a velel lodi USS Challenger. Pronásledoval Chakotaye, Harryho Kima, Doktora a Tessu Osmondovou v Deltaplánu, aby jim zabránil změnit minulost, ve které USS Voyager při pokusu dostat se z Delta kvadrantu domů ztroskotal na ledové planetě a zamrzl tam. Ačkoliv přiznal, že by na jejich místě jednal stejně, jako kapitán měl povinnost je zastavit. Deltaplánu se nakonec podařilo jeho lodi uniknout.

Všechno dobré

V další možné budoucnosti roku 2395 byl Geordi ženatý s Leah Brahmsovou a měl s ní tři děti. Také již nebyl u Flotily, místo toho se živil jako spisovatel. Toho roku navštívil kapitána Picarda na jeho vinici v La Barre. Nejdříve měl problém uvěřit, že se Picard přesouval v čase, i tak s ním ale vyrazil za Datem, který v té době učil na Cambridgi. Později s nimi a Worfem cestoval na lodi USS Pasteur pod velením Beverly Crusherové do soustavy Devron, kde měla podle Picarda být časová anomálie. Po zničení Pasteuru se spolu s ostatními dostal na Enterprise admirála Rikera a byl i u toho, když se v anomálii setkaly tři Enterprise ze tří různých časů. Po uzavření anomálie přestala tato budoucnost existovat.
Autoři popisu: Adasin; Dahaka; Gediman; -
Blízcí
Dat

pro MÉNĚ REKLAM se přihlaš a komentuj postavu Geordi La Forge

17.8.2016 11:43
Geordi La Forge je šéfinženýr na vesmírné lodi Enterprise. Již ve svém mladém věku dosáhl takto vysokého postavení ve hvězdné flotile, má na starosti především strojovnu a většinu složitých lodních zařízení. Je velice inteligentní a oblíbený u posádky i ve společnosti, je také velmi spolehlivý a také si rád dělá legrácky se svého nejlepšího přítele Data. Na očích má speciální zařízení vizor, které mu umožňuje vidět, jelikož je Geordi slepý.


Autor: Dahaka
#371262      
+0

70%
10.2.2011 3:23
Dahaka: tvůj popis byl celkem strašný z velké části jsem ho musel přepsat, ale i tak měl dobrou pointu takže stál za uveřejnění. Nechám ti tu ten starý popis který jsi napsal ty ať si je můžeš porovnat a příště se něčeho takového vyvarovat :-)

- - - - -

Geordi La Forge je šéf ingenýr na vesmírné lodi Enterprice. Je na něm pozoruhodné že v jeho mladém věku dosáhl svého postavení. Má nastarosti hlavně udržbu a různé upravování. Je velice inteligentní a celkem oblíbený ve společnosti, je na dále velmi spolehliví a na konec lehce vtipný. Na očích má speciální zařízení které se mu náramě hodí k jeho práci ingenýra protože ho chrání například před ozářením. Byl i chvíli zamilovaný do jedné z žen na palubě ta ho však odmítla protože byla vdaná.
#44483      
+0
Dahaka
ok,díky
10.2.11 21:18
cestovatelka
jdu se pokusit o delší
24.11.12 21:09

4266. nejlepší postava
přidal: Razer
Další ze světa
Gathorel Labin
926 zobraz
Gav
1017 zobraz
George Samuel Kirk
325 zobraz

Všechny postavy

Hodnocení uživatelů

Akul - 70%
Adasin - 80%
Montofis - 100%
ynwaman - 100%
Lord Raiden - 100%
berserk11 - 100%
MartyM - 100%
Pedrino - 70%
starlord1 - 60%
Suzia - 90%
aginca - 90%
Lentty - 70%
Musketyr - 90%
ondatva - 50%
comicsPatriot - 70%





Postavy.cz © 2008-2024 | kontakt | pomoc | vypnout náhledy
Původní texty, obrázky, nebo zdrojový kód těchto stránek nesmí být bez souhlasu šířeny.
Tento web používá soubory cookie, přítomností zde s tím souhlasíte.


Načtení stránky za 0 - 0.0888