Světy Postavy Diskuse Uživatelé Podpoř Přihlásit

Ansel

Ansel
(7 hlasů)
76%
přihlaš se a hodnoť
Věk
18 - 20 let
Pohlaví
Žena
Titul
Dcera pána Trnitého srázu, Tichý vrah
Role
Vedlejší
Karma
spoiler (zobraz kliknutím)Neutrální
Hraje
Blízcí
Celaena Sardothien, Berick, Aedion Ashryver, Mikhail, Lysandra, Ilias
"Zdravím tě, mrcho."
"I já tebe, zrádkyně."


(Ansel a Aelin při setkání v Eyllwe)


Ansel z Trnitého srázu je mladá, asi osmnáctiletá dívka. Má nezvykle zbarvené vínově rudé vlasy a červenohnědé oči. Umí mít také mimořádně nabroušený jazyk, stejně jako její dobrá přítelkyně Celaena.
Je také odvážná, občas trochu ztřeštěná, ale je dobrá bojovnice. Často působí rošťáckým dojmem.
U boku nosí meč zakončený vlčí hlavou - znakem jejího rodu. Vlastní také přilbu s přikrčeným vlkem nad nánosníkem a nárameníky vytvarované do podoby vlčí hlavy.
Vystupuje v knihách Krvavé ostří (konkrétně v povídce Vražedkyně a poušť), Říše bouří a Království popela.

Pozor: Následující část textu může obsahovat vyzrazení děje a osudu postavy!

Minulost
Ansel byla dcerou pána Trnitého srázu (angl. Briarcliff). Její otec byl ale zavražděn, trůn mu ukradli a Ansel jen tak tak utekla a cestou ještě vzala otcův meč. Dostala se do tvrze tichých vrahů v Rudé poušti a zůstala zde jako jedna z nich. Stále však toužila získat zpět otcův trůn a zabít jeho vraha.

Krvavé ostří

Ansel se poprvé objevila v hlavní síni sídla Tichých vrahů ve chvíli, kdy přijela Celaena Sardothien a žádala Němého mistra, aby se zde mohla po nějakou dobu cvičit. Němý mistr přikázal Ansel, aby Celaenu ubytovala ve svém pokoji a vzala si ji na starost. Od příštího dne začala Ansel s Celaenou trénovat běh přes poušť do oázy a seznamovala ji s chodem tvrze.
Jednoho dne Němý mistr poslal Ansel s poselstvím k Berickovi, pánu Xandrie, a Celaena jela s ní. Když skončilo Anselino jednání, Ansel odvedla Celaenu do stájí, kde byly dvě asterionské klisny - Hisli a Kasida. Ansel prohlásila, že pán Xandrie by na nich stejně jezdil jen chvíli a potom by je odložil, takže by bylo lepší, kdyby si klisny vzaly ony. Nasedla na Hisli, Celaena si vzala Kasidu a obě vyrazily co nejrychleji z Xandrie. Prchaly před vojáky, kteří je začali pronásledovat, a díky nebezpečnému skoku v soutěsce Ostroproudu jim unikly.
Poté v noci Ansel vyprávěla Celaeně svůj příběh.

Ansel byla ve skutečnosti spolčená s Berickem, nepřítelem Tichých vrahů, protože měla slíbeno, že když zařídí smrt Němého mistra a pád Tichých vrahů, on jí se svým vojskem pomůže osvobodit Pustiny. Ansel nechtěla, aby Celaena byla u pádu pevnosti, proto ji uspala, připravila jí falešný doporučující dopis a dopravila ji do pouště.
Ansel zahájila útok v pevnosti Tichých vrahů. Zabila svého přítele Mikhaila a zaútočila v hlavní síni na Němého mistra. Vtom do síně vtrhla Celaena, která poznala, že byla oklamána a vrátila se. Celaena porazila Ansel, ale nezabila ji. Dala jí dvacet minut na to, aby se dostala daleko od pevnosti, a slíbila jí, že po dvaceti minutách na ni vystřelí z hradeb šíp. Svůj slib ale tak docela nesplnila - vystřelila až po jednadvaceti minutách a šíp jen tak tak k Ansel nedoletěl.


Říše bouří

Ansel dostala před časem dopis od Celaeny Sardothien - Aelin Ashryver Galathynius, ve kterém ji žádala o pomoc na oplátku za to, že ji tehdy v Rudé poušti nezabila. Proto se svým vojskem vyrazila na jih do Eyllwe, a s Aelin a jejími společníky se setkala po jejich příchodu z Kamenných mokřadů.
Ansel později vyprávěla Aelin, co se s ní dělo poté, co ji Aelin v Rudé poušti ušetřila - jak porazila vraha svého otce a stala se královnou Západních pustin.
Setkání Ansel s Manon Černozobou proběhlo v dost napjaté náladě, protože Manon byla přesvědčená, že Ansel patří k těm, kteří ukradli čarodějnicím jejich dávné území. Ansel se ji snažila ujistit, že v Pustinách mohou žít její lidé i čarodějnice, každý na své části.
Dále se ukázalo, že Ansel získala zpět Aelininu asterionskou klisnu Kasidu, a tak ji vrátila své přítelkyni.

Když došlo k námořní bitvě s loďstvem královny Maeve, Ansel a její vojáci významně přispěli k vítězství. Ansel se domnívala, že zvítězili, protože netušila, že Maeve zajala a odvezla Aelin.
Po bitvě dorazilo loďstvo prince Galana a také Tišší vrazi z Rudé pouště vedení Iliasem - synem Němého mistra. Když se Ansel a Ilias poznali, královna zbledla.
Ansel nakonec odjela společně s Aedionem, Lysandrou a dalšími spojenci na sever do Terrasenu.

Království popela

Ansel se svým vojskem bojovala v Terrasenu po boku ostatních spojenců. Účastnila se jako královna také válečných porad velitelů.
Když nakonec dorazila skutečná Aelin a další spojenci, jsou Erawan a Maeve konečně poraženi. Po vítězství se Ansel přiznala Aelin, že Lysandra byla velmi dobrá lhářka, když se za Aelin vydávala, a že se stydí, že ji neodhalila.

Ansel se zúčastnila také Aelininy korunovace. Poté se nejspíše vrátila do Pustin.
Autoři popisu: Etrys; -
Blízcí

pro MÉNĚ REKLAM se přihlaš a komentuj postavu Ansel

2.10.2023 22:49
Asi jsem to nějak nepochytila, ale co že si se Celeanou udělali? Nebo jak ji Ansel zradila?
#545147      
+1
Etrys
Ansel nezradila přímo Celaenu, ale Tiché vrahy... je to v prequelu Krvavém ostří :D
3.10.23 9:19
pachirisuu
Já vím, to jsem měla i nedávno půjčený z knihovny, ale nějak jsem nenalezla motivaci si to přečíst... Tak jsem to nakonec vrátila nepřečtený :DD
4.10.23 16:04
pachirisuu
A jak je vlastně zradila?
4.10.23 16:05
Etrys
To je škoda, Krvavé ostří je zrovna dobrý :D to se špatně vysvětluje, když jsi to nečetla... -Spoiler-: Ansel zradila Tiché vrahy jednomu lordovi, který je už dlouho chtěl zničit, výměnou za vojsko, se kterým by mohla dobýt zpět Trnitý sráz (svůj domov).
4.10.23 16:47
pachirisuu
Aha, už rozumím. Já z Krvavého ostří četla jenom povídku s Yrene. :DD
4.10.23 21:52
pachirisuu
Ale až se mi nebude kupit tolik maturitní četby, tak si to určitě přečtu!
4.10.23 21:53

25.3.2021 16:35
Kdo ji shipuje s Iliasem?
#517377      
+1
FINgolFIN
Koho může bavit tohle dělat?
25.3.21 16:36
FINgolFIN
No to "shipování"
25.3.21 16:58
Mhysa
Mě shipování baví, ale zrovna Ansel a Ilias se mi k sobě nehodí. :D
25.3.21 18:58

přidal: FINgolFIN
Další ze světa
Abraxos
3273 zobraz
Aedion Ashryver
9771 zobraz
Arcas
450 zobraz
Archer Finn
2617 zobraz

Všechny postavy

Hodnocení uživatelů

FINgolFIN - 60%
Mhysa - 90%
ejdam77 - 100%
Libuna - 90%
Ashryver - 100%
Jacinda - 0%
Azaghal - 90%





Postavy.cz © 2008-2024 | kontakt | pomoc | vypnout náhledy
Původní texty, obrázky, nebo zdrojový kód těchto stránek nesmí být bez souhlasu šířeny.
Tento web používá soubory cookie, přítomností zde s tím souhlasíte.


Načtení stránky za 0 - 0.052