<

Změny ve štábu Komety: Bělohlav jde k juniorce, Zábranský má nového asistenta

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

21. listopadu 2020, 14:36

Václav Jáchim

Stále nemohou najít optimální pohodu. Hokejisté Komety sice minulý víkend vyhráli dva zápasy za sebou, jenže pak padli na ledě Pardubic i Karlových Varů a v neúplné tabulce jim patří 11. příčka. Hlavní kouč a majitel Libor Zábranský proto uskutečnil změny, tentokrát se týkají trenérského štábu.

K přesunům přistoupil záhy poté, co Kometa nezvládla páteční duel s Energií a padla 2:4. „Už po cestě z Varů jsem se rozhodl o přerozdělení úkolů v realizačním týmu a také o změně na postu hlavního trenéra juniorky. Tak jak dávám prostor mladým na ledě, tak chci pomoct s nabíráním zkušeností i našim mladým trenérům, mým asistentům," připomněl Zábranský v rozhovoru pro web Komety.

U mužstva vyměnil své kolegy: Radek Bělohlav bude mít nově na povel juniorku, do pozice asistenta jde k Zábranskému Jan Zachrla. Došlo také k přerozdělení kompetencí trenérského štábu prvního týmu Brňanů. „Jirka Horáček bude koučovat při utkání beky místo Kamila Pokorného. Kamil bude mít na starosti analýzu nejen naší hry v průběhu utkání pohledem z tribuny a o přestávce bude vše předávat klukům," vysvětlil Zábranský.

Foto: Jiří Grulich, hc-kometa.cz

Klub nikdo z trenérů neopouští, náplň práce ale budou mít trenéři jinou. „Všichni dál pracují pro Kometu, akorát jsem přerozdělil úkoly a to, co kdo bude mít na starosti. Fakt je ten, že po pěti, šesti letech, co jsme společně u A-týmu, jsou možná změny namístě," dodal šéf klubu.

Zábranský v uplynulých dnech přivedl do kádru několik nových tváří, což ovlivnila i marodka. Na ledě Karlových Varů se poprvé představil kanadský útočník Brandon DeFazio, nastoupit naopak nemohl Anthony Luciani, který absolvoval cestu na ambasádu do Vídně. Majitel klubu potvrdil, že hodlá nadále dávat příležitost řadě mladých odchovanců, také proto na měsíc uvolnil do Olomouce útočníky Jakuba Valského a Silvestera Kuska.

„Valský se pak stoprocentně vrátí a bude hrát. Trochu jiná situace je u Silvy Kuska. Připomíná mi Hynka Zohornu, jistě si vzpomenete, že měsíc v Pardubicích otevřel Hynkovi oči a začal na sobě pracovat. Předtím ho v podstatě každý trenér, co tady byl, viděl na čtvrtou pětku a kolikrát i na odchod. Já jsem mu dal poslední šanci změnou na měsíc jinde a podívejte se, kde dneska je. Top hráč, reprezentant a válí v KHL. Třeba to u Silvy bude podobné," zmínil Zábranský.

Foto: Vít Golda, Facebook HC Kometa Brno

Kometa je aktuálně ve složité pozici, prochází totiž přestavbou kádru. „Za těch posledních deset sezon se získalo pět medailí, ale bude trvat, než se povede nahradit Leoše Čermáka, Tomáše Malce, Martina Erata, Jožku Kováčika. Chápu, že fanoušci chtějí výsledky hned, jenže věk se bohužel nedá zastavit a přestavba mužstva po ukončení kariéry těchto hráčů je nutná," řekl Zábranský.

Od týmu nyní jednoznačně žádá větší nasazení a také emoce. Přiznal, že průběh utkání s Energií ho pořádně nadzvedl. „Patnáct let trénuji, z toho šestou sezonu u A-týmu, ale takový výstup, co jsem včera po druhé třetině pustil na hráče, takový doslova "fén", to jsem ještě v životě neudělal. Dokážu pochopit spoustu věcí a vždycky budu za klukama a za svým týmem stát, ale tohle bylo už i na mě moc. Pokud budou dřít, držet pokyny a prohrajeme, tak neřeknu půl slova. A myslím, že ani naši fanoušci. Pokud se tam ale bude někdo toulat po ledě mimo systém a hrát si nějakou svoji hru, tak má u mě utrum," varoval závěrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz