Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Rebel Vítězslav (57) z Brna zakázal ve svém obchodě roušky: Čeká mě exemplární trest

Autor: mat - 
21. listopadu 2020
14:35

V brněnské čtvrti Královo Pole si před osmi roky otevřel Vítězslav Němeček (57) krámek s bižuterií. Při podzimním nárůstu koronaviru vyvěsil ceduli, že do něj zakazuje vstup s rouškou. Tvrdí, že tím hájí své právo nesouhlasit s počínáním státu. Gesto vzdoru mu přineslo sympatie, stejně jako opakované návštěvy strážníků a policie. Obchodník ale rezolutně tvrdí, že ignorováním vládních nařízení nic neporušil.    

„V tomto státě to není jednoduché, když po vás stále šlape finančák, živnosťák, sociální a zdravotní. Chtějí stále poplatky, ať vyděláte či nikoliv. Teď tisíce z nás poslali ke dnu,“ říká podnikatel. Odkazuje na ústavu a Listinu základních práv a svobod, přesněji právo občana nesouhlasit s počínáním úřadů.

„Chci lidem otevřít oči, aby sami přemýšleli, jak jsme silně manipulováni,“ podotýká na téma covid-19. Poté, co jeho obchůdek navštívilo opakovaně několik policejních hlídek, nemá prý co ztratit.

Konfrontaci s policií hodnotí jako zbytečně vyhrocenou. „Přijela tři auta, nahrnuli se do obchodu, u vchodu pro jistotu postávala ještě městská policie. Největší drsoň vyrukoval s tím, že musím ihned uzavřít obchod, jinak mne odvede v poutech a budu zatčen. Snažil jsem se jim vysvětlit, že zákon je v naší demokratické zemi na mé straně a dle ústavy se mohu svobodně vyjadřovat včetně nesouhlasu k počínání vlády. Policista mi sdělil, že ho nějaká ústava nezajímá,“ svěřil Blesk.cz obchodník.

Pomoc nabídla Hydra

Případ zaujal Libora Malečka, zakladatele Asociace Hydra, která pomáhá a radí občanům a podnikatelům. Brněnský obchodník je členem asociace. „Poskytneme panu Němečkovi veškerou možnou pomoc včetně právní. Celý případ zavání mstou státu a úřadů. Obrátíme se na ministerstvo vnitra k prověření postupu policistů, chceme znát i stanovisko magistrátu, kam celá věc zamířila,“ řekl Maleček.

Podle zjištění Blesk.cz má Němečkův případ na stole magistrátní odbor obrany.  „Dovolal jsem se i konkrétnímu úředníkovi.Ten mě ovšem odkázal na podání žádosti," povzdechl si Maleček.   

„Vím od známých, že ze mne chtějí udělat exemplární případ,“ kroutí hlavou Němeček. Ve svém obchodě nyní prodává také květiny, na jejichž prodej má živnostenské oprávnění. Cedulka o zákazu vstupu s rouškou visí u vchodu i  nadále.

Hrozba tří milionů

„Provozovna měla být kvůli koronavirové nákaze zavřená. Jelikož šlo o souběh přestupků, předali strážníci případ správnímu orgánu,“ uvedla na začátku listopadu krátce po zveřejnění případu .Markéta Skřivánková, mluvčí městské policie. Ve správním řízení hrozí Němečkovi pokuta až do výše tří milionů korun.

VIDEO: Páteční a sobotní nákupy hrozí chaosem.

Video  „Soboty a pátky budou masakr," varuje po chaosu v obchodech Prouza. A poslal ostrý vzkaz.  - Blesk
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

lucie13 ( 23. listopadu 2020 11:18 )

https://onemocneni-aktu­alne­.mzcr­.cz/do­c/zem­reli-COVID-19-metodicky-rozbor.pdf

V dokumentu je stav mrtvých k 9.5. 2020, nevím, proč to není aktuální, když se všude média ohání nějakými čísly?

0-14 let -0 mrtvých
15-44 - 8 mrtvých (z toho 2 ženy)
45-64 -22 mrtvých (z toho 5 žen)

65-74 -60 mrtvých
75-84 -98 mrtvých
85+ -90 mrtvých
89% mrtvých je 65+, v období konec března až 9.5. dohromady 278 mrtvých

Nikde jsem ale nenašla data dle věku a s tím kumulovaným počtem statisticky covid mrtvých k dnešnímu dni, poptala jsem to ale a jsem zvědavá, zda přijde odpověď

lucie13 ( 23. listopadu 2020 10:40 )

Jako forma protestu proti nesmyslům státu, proč ne? Kamarádka je kadeřnice, jen díky opatřením státu nemůže vydělávat, ale zálohy na daně a na zdravotní pojištění po ní chtějí dál. Stát tu upřednostňuje hlavně malou skupinu zaměstnanců, např. učitele, kteří berou jako jedni z mála 100% platu a nijak znevýhodnění nejsou, spíše naopak. To platí i pro družinářky.
Rouška je tak jedině symbol ponížení, jako dát psovi košík, aby nekousal ten hadr na ústech nezachrání nikoho, až respirátory vyšší třídy mají nějakou účinnost.
Ta mediální masírka a strašení lidí je nechutná. Jsem toho názoru, že jeden z důvodů strašení lidí je mít co nejvíce dobrovolníků pro to nové RNA očkování 3.generace, na kterém se zase vybraní jedinci napakují. Jsem zvědavá, kolik těch učitelů, zdravotníků nebo vystrašených důchodců půjde dobrovolně, ale zřejmě ti, kteří mají roušku na ústech i když sami řídí auto, půjdou a všichni ostatní, kteří tomu věří, že na ně po 21 hod. číhá vir
Ono všeobecně pro rizikové skupiny platí, že když mají sníženou imunitu, tak je každá nemoc více nebezpečná než u zdravého jedince. Ale tato hysterie před jedním virem, je opravdu tragická. Je úplně jedno, z čí laboratoře byl (úmyslně) vypuštěn mezi lidi. Faktem zůstává, že tu je a bude napořád a my s tím budeme muset žít jako i s dalšími viry. Zajímalo by mne, kolik lidí mělo dle statistiky chřipku? Nebo existuje již jen covid? Nebezpečný je hlavně pro starší ročníky, důchodců, kteří jsou 100% zdraví a neberou žádné léky, bude minimum. Chronicky nemocní jsou i mladší lidé. Kolik z těch statisticky covid mrtvých bylo 100% zdravých? Mnohem více lidí umírá na rakovinu a další choroby a díky této “krizi” i zbytečně umře, protože se posouvají termíny vyšetření. Kdyby se informovalo normálně a věcně, tak by panika nebyla. Ale vystrašené ovce lépe poslouchají.

pupak_1 ( 21. listopadu 2020 23:47 )

Držím panu Němečkovi palce, souzeni by měli být především politici, kteří si z koronaviru udělali těžký byznys, díky nouzovému stavu téměř nekontrolovatelný.
Ti šmejdi si udělali rukojmí ze všech obyvatel ČR a živnostníky likvidují ve velkém.
Časem na Babiše, Hamáčka, Prymulu a další členy této zločinecké organizace dojde, ale než to vude, napáchají další nedozírné žkody a zničí další tisíce životů.

denisz ( 21. listopadu 2020 18:06 )

Tomu odvážnému rebelovi hrozí nejen pokuta,
ale i nakažení. V jeho oslavovaném Švédsku
už raději roušku také zavedou.
Trvalý záchvat vzteku, že se společnost odvážila
zvolit jiného, než si opozice a média přáli, není
ideální východisko k objektivnímu hodnocení. .

e.lesanova ( 21. listopadu 2020 17:07 )

"Rebel" bude mít asi trochu problém s hlavou a nutkavou potřebu se zviditelnit Takový přestárlý "hrdina"

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa