- Inzerce -

Audio na víkend – Miroslav Posejpal

ParaNeuro s Ottou Romanowským a několik sólových kusů.

„Doufám, že jsi zdráv a silen a přežíváš tuto prapodivnou dobu bez větších otřesů,“ píše mi Miroslav Posejpal, improvizátor proslulý z dua s Jiřím Durmanem, z první sestavy IQ+1 či ze sestav Neuro a ParaNeuro, kde mu spoluhráři byli Alex Švamberk, Jarmo Sermilä a (v Neuru) Emil Viklický.

„Ona sama člověka zahnaného do soukromí (což v mém případě zase nepociťuju tak silně jako možná většina ostatních) přivádí mimo jiné k ponoru do vlastního nitra, popřípadě moderněji do nitra svého počítače. I já jsem se částečně vydal touto cestou, a tak předkládám výsledek prohrabávání se tamto.

Jedná se o kompilaci ze dvou koncertů tria s Alexem a Jarmem Sermilou, v tomto případě rozšířeného o Jarmova kamaráda elektronika Ottu Romanowského. Celá věc už je dvacet let stará (Alternativa 2000), tehdy natočená na Alexův čtyřstopý minidisk, což byl tehdy vlastně docela báječný záznam v porovnání s tím, jak jsme nahrávali koncerty ještě relativně nedávno ‚před revolucí‘.

Oproti koncertům samotného tria je to o trochu divočejší, ale dýchá z toho překvapivé souznění a koncentrace (na to, že jsme se s tím Ottou viděli akorát na těch koncertech a bez jakékoli znalosti toho, co kdo z nás dělá, a téměř bez jakékoli jiné verbální komunikace) a tak když jsem to dneska slyšel po masteringu, který už jsem díky bohu schopen provést, mi to připadá natolik zajímavé, že jsem to uložil do profilu, na který bych chtěl umístit ještě pár dalších podobných záznamů z minulosti v různých sestavách. Našel jsem totiž ve zmíněném nitru ledacos…“

A ještě pár kousků z Mirkova „sólového“ soundcloudu.