První minuty zápasu přinesly boleslavskou převahu, ta však končila ještě před vápnem hostů. Když v sedmnácté minutě vyslal pohotovou a nebezpečnou ránu pardubický Hlavatý, zdálo se, že by se jeho tým mohl dostat více do hry. To se ale nestalo, naopak krátce nato se z první trefy radovali domácí.

Na sekundu přesně po dvaceti minutách hry propadl rohový kop Budínského až na opačnou stranu vápna, Mazáň vracel prudký pas před branku a po bloku Černého dotlačil míč do sítě skluzující Alexej Tatajev.

Po necelých čtyřech minutách Boleslav navýšila vedení a zase u toho byl Lukáš Budínský. Kapitán domácího týmu se postavil k exekuci přímého kopu zpoza vápna na levé straně a krásnou ranou přes zeď k bližší tyči překonal gólmana Boháče.

Extraligoví hokejisté Zlína (ve žlutém) v pátečním duelu 19. kola extraligy podlehli Mladé Boleslavi.
Brankové hody ve Zlíně! Bruslaři vezou jasné vítězství

Po půlhodině sice Budínského zakončení ve skluzu orazítkovalo pouze tyčku, přeci jen se ale Bolka před pauzou dočkala i třetí trefy. Boháč ještě vytáhl Zahustelovu ránu na roh, z něj ale domácí udeřili. Centr všudypřítomného Budínského vypadl pardubickému brankáři z rukavic a před brankou se bleskově zorientoval Marco Túlio, který hlavou poslal odražený míč do sítě.

Druhá půle už nepřinesla tolik fotbalové krásy. Domácí s vědomím jasného náskoku trochu ubrali, přesto však vedení ještě zvýšili. Čtvrt hodiny před koncem se po pasu obránce Klímy zorientoval ve vápně střídající Václav Drchal a pohotově prostřelil Boháče.

Až za stavu 4:0 pro domácí se ke gólovému momentu propracovali i Východočeši. I jim k tomu pomohl žolík z lavičky. David Huf měl v průběhu druhé půle několik náznaků, dočkal se ale až deset minut před koncem. Po rohovém kopu domácí nedokázali uklidit míč z vápna, hostující záložník si jej našel a tvrdou ranou připravil brankáře Mikulce o třetí čisté konto v této sezoně.

Konečný výsledek 4:1 je i tak pro domácí velmi příjemný. Kromě důležitých tří bodů může kouče Jozefa Webera těšit i produktivita směrem dopředu, jeho tým soupeře výrazně přestřílel a radoval se ze čtyř zásahů. V příštím kole čeká na probuzenou Boleslav sobotní výjezd na hřiště u dna tabulky se topící Příbrami.

FK Mladá Boleslav – FK Pardubice 4:1 (3:0)
Branky: 21. Tatajev, 24. Budínský, 45. Túlio, 75. Drchal – 80. Huf. Rozhodčí: Machálek – Blažej, Hrabovský. Bez karet. Bez diváků.
FK Mladá Boleslav: Mikulec – Jakub Klíma, Tatajev, Křapka – Zahustel, Janošek (67. D. Ikaunieks), Túlio (90. Šimek), Mazáň – Douděra (79. Mašek), Budínský (C) (90.
Kulhánek) – Michal Škoda (67. Drchal). Trenér Weber.
FK Pardubice: Boháč – Prosek, Šejvl (C), Toml, Surzyn – F. Čihák – Vít, Šimek (46. Huf), Hlavatý, Sláma (81. Petráň) – P. Černý (81. Kurka). Trenér Krejčí.

Jan Janošťák (vlevo) při exhibici s Tomášem Ujfalušim.
Sigma, Malajsie nebo Singapur. Teď Janošťák válí fotbal v Žulové i se synem