O půlnoci končí sbírka na operaci Vojtova ucha. Zbývá vybrat ještě půl milionu

Dne 1. listopadu byl spuštěn transparentní účet pro Vojtu Vacka, který se narodil s Goldenharovým syndromem. Jedná se o genetické postižení podmíněné obličejovou asymetrií. Vojta nemá pravé ucho, na levé je nedoslýchavý. Pro pětiletého chlapce se však našla naděje v podobě náročné operace obličeje a uší v USA, která je ale velmi finančně nákladná.

Rodiče pětiletého Vojty jsou záchranáři a jsou zvyklí pomáhat druhým. Nyní jsou však v situaci, kdy potřebují pomoci oni. Vojta, který má Goldenharův syndrom, navíc trpěl srdeční vadou a má problémy s krční páteří. „Z pravého ucha mi zbyl jen takový kousíček a trpím parézou lícního nervu,“ uvedl Vojta na facebookovém profilu Kryštůfek záchranář, neziskové organizace, která pomáhá dětským pacientům.

‼️ Přátelé, pozor! Sbírka pro Vojtíška Vacka končí již tuto sobotu 21. listopadu. ‼️ Udělejte dobré rozhodnutí a...

Posted by Nadační fond Kryštůfek on Tuesday, November 17, 2020

Kompletní rekonstrukci ucha včetně zvukovodu za pomoci speciálního materiálu provádějí pouze experti v USA. Vojtovy by mohly pomoci splnit jeho sen peníze od lidí, na léčebné výlohy přispějí.

Lidé sdílejí Vojtův příběh na sociálních sítích a žádají o pomoc. Mezi nimi i herečka Nikol Štíbrová. Operace s dalšími nutnými léčebnými výlohami podle ní vychází v přepočtu na 2,5 milionu korun. Sbírka končí v sobotu 21. listopadu a stále ještě půl milionu do cílové částky chybí.

Na svém Instagramu o Vojtově příběhu Štíbrová informovala již 8. listopadu. Nyní připomněla končící datum sbírky a žádá lidi o pomoc. „Dnes o půlnoci končí sbírka na Vojtíškovo ouško. Bohužel ještě není vybrána cílová částka 2,5 milionu korun. Nezkusíme s tím ještě hejbnout?“ dotazuje se herečka a dodává, že jí příběh jako matce láme srdce.

Příběh Vojty sdílela i moderátorka CNN Prima NEWS Gabriela Lašková, která je nyní na mateřské dovolené, s tím, že čím více lidí se rozhodne pomoci, tím dříve se povede peníze vybrat.

Pokud chcete Vojtu podpořit i vy, můžete do sobotní půlnoci přispět ve veřejné sbírce od Nadačního fondu Kryštůfek záchranář. Na transparentní účet u Fio banky č.: 2601650761/2010 může přispět každý libovolnou částkou. Do zprávy pro příjemce je nutné uvést „Vojta ZZS PAK“. Veškeré finanční příspěvky budou následně předány rodině.

Tagy: