Hlavní obsah

Zemětřesení v Pardubicích! Trenéři odvoláni, jasno o nástupcích. A vrací se Rolinek!

S letním příchodem nového majitele Petra Dědka měly velké a ambiciózní plány, jenže vstup do nové sezony přinesl hokejovým Pardubicím obrovské rozčarování. Dynamu patří po deseti odehraných zápasech a jediné výhře v základní hrací době poslední místo v tabulce a o víkendu přišel třesk. Vedení východočeského klubu odvolalo hlavního trenéra Milana Razýma i jeho asistenty Michala Mikesku a Petra Čáslavu. Novým hlavním koučem byl jmenován Richard Král, který bude mít k ruce legendy pardubického hokeje.

Foto: https://www.hcdynamo.cz/

Tohle jsou teď nové Pardubice! Zleva Petr Sýkora, trenér individuálních dovedností a skaut, hlavní trenér Richard Král, sportovní ředitel Dušan Salfický, majitel Petr Dědek, asistent trenéra David Havíř a týmový manažer Tomáš Rolinek.

Článek

Královým asistentem totiž bude bývalý obránce David Havíř, jenž dosud vedl pardubický dorost. Někdejší kanonýr Dynama Petr Sýkora se zase stal trenérem individuálních dovedností a skautem. Trojici pak v roli týmového manažera doplní ikona Pardubic mistr světa z roku 2010 Tomáš Rolinek, který se teprve nedávno rozhodl v klubu ukončit aktivní hráčskou kariéru.

„Mám velkou radost, že se podařilo složit trenérský tým utvořený z pardubických legend a srdcařů, kteří udělají všechno pro úspěch. Držím palce a přeji hodně štěstí," prohlásil pro klubové stránky majoritní vlastník pardubického Dynama Petr Dědek.

„Milan Razým, Michal Mikeska a Petr Čáslava odvedli velký kus práce při loňské záchraně extraligy, za což jim patří velký dík. Bohužel se nepovedl start do nové sezony i třeba kvůli absencím několika zkušených hráčů. Nicméně nejsme spokojení s herním projevem týmu, a proto dochází k tomuto kroku," vysvětluje výměnu koučů sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

Král v minulosti v Pardubicích už jako hlavní trenér působil. Bylo to v sezoně v sezoně 2015/16, kdy ve funkci nahradil Miloše Říhu mladšího. Po třech měsících byl ale odvolán, když jek vystřídal Peter Draisaitl.

V předminulé sezoně byl Král asistentem trenéra u pardubického áčka, minulý ročník a ten současný pak působil jako hlavní kouč pardubické juniorky a zároveň šéftrenér Akademie Českého hokeje v Pardubicích.

Nyní se, po téměř pěti letech, vrací jako hlavní trenér A-mužstva. „Je to očekávání a bude to těžké. Zápasů je opravdu hodně, třikrát týdně hrajeme, bude to zápřah. Ale zároveň je to výzva a já se na ni těším. Mám k sobě super kluky a věřím, že tým bude fungovat a že to půjde," míní Král.

„Teď je nejvíce potřeba zapracovat na hlavách hráčů. Zvedli se vydařeným koncem loňské sezony, nyní jsou ale zase dole. Známe to všichni dobře i z našich hráčských kariér," plánuje Král.

Devětapadesátiletý Razým vedl Pardubice od prosince loňského roku, kdy nahradil Radka Bělohlava. Dynamo nakonec po nervy drásající sezoně dovedl k záchraně, v té aktuální se ale stal prvním odvolaným extraligovým koučem.

O devět let mladší Král zažije obnovenou premiéru coby šéf pardubické střídačky v neděli shodou okolností proti Třinci, v němž jako hráč působil mezi lety 1995 a 2005.

Reklama

Související témata: