Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Bayern překonal Pavlenku pouze jednou a Brémy si odváží důležitou remízu, Schick se vrátil vítězně

Robert Lewandowski odvrací centr Werderu Brémy. foto: Reuters

Mnichov - Po sérii 19 porážek a více než deseti letech dokázali fotbalisté Brém v německé lize v utkání s Bayernem Mnichov bodovat. Na hřišti lídra soutěže dnes Werder i díky brankáři Jiřímu Pavlenkovi a obránci Theodorovi Gebre Selassiemu remizoval 1:1.
  17:46aktualizováno  18:10

V 8. kole se po zranění představil i Patrik Schick, který jako střídající hráč pomohl Leverkusenu k výhře 2:1 nad Bielefeldem. Hoffenheim sužovaný v minulých dnech koronavirem bez jedenácti hráčů včetně obránce Pavla Kadeřábka ztratil se Stuttgartem v nastaveném čase vedení a remizoval 3:3. V domácí soutěži se tak na rozdíl od Evropské ligy, v níž ho čeká čtvrteční utkání v Liberci, dál trápí.

Bayern ztratil bundesligové body poprvé od 27. září, kdy v 2. kole podlehl na hřišti Hoffenheimu. S Brémami prohrával od konce první půle po gólu Maximiliana Eggesteina. Pavlenka pod tlakem úřadujícího mistra a vítěze Ligy mistrů kapituloval až po hodině hry, kdy ho hlavičkou překonal Kingsley Coman. Brémy remizovaly popáté v řadě. Bayern klopýtl za posledních 35 zápasů ve všech soutěžích teprve podruhé.

Na druhou příčku se alespoň do večerních zápasů Lipska a Dortmundu posunul Leverkusen, jemuž branky Leona Baileyho a Aleksandara Dragoviče zajistily výhru nad nováčkem Bielefeldem. Schick nastoupil poprvé po zranění stehna, které si přivodil na začátku října - do utkání naskočil v 68. minutě.

V přestřelce na hřišti Hoffenheimu, který marně usiloval o přeložení zápasu na neděli, domácí dvakrát vedli, přesto jim tři body unikly. V nastaveném čase vyrovnal Marc-Oliver Kempf. Hoffenheim v lize naposledy vyhrál právě v utkání s Bayernem, od té doby si připsal jen dvě remízy a čtyřikrát odešel poražen.

Černá série Schalke 04 dál trvá. Tradiční klub z Gelsenkirchenu podlehl 0:2 Wolfsburgu a na tříbodový zisk v bundeslize čeká už 24 zápasů. Déle byli v soutěži bez vítězství jen fotbalisté Tasmanie Berlín před 55 lety, kdy čekali na výhru 31 utkání.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...