Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Král je po pěti letech opět hlavním koučem Pardubic, nahradil Razýma

Výsledky se nedostavovaly, ke kormidlu míří pardubické legendy. Trenér Milan Razým končí u hokejistů Pardubic. Poslední tým extraligové tabulky převzal Richard Král, který dosud vedl juniorku Dynama. Spolu s Razýmem odešli i jeho asistenti Michal Mikeska a Petr Čáslava. Královým asistentem se stal David Havíř, jenž působil u pardubického dorostu. Novou pozici dostali i Petr Sýkora s Tomášem Rolinkem.

Realizační tým Dynama doplnily také dvě nedávné ofenzivní opory. Petr Sýkora bude trenérem individuálních dovedností a skautem, Tomáš Rolinek bude plnit roli týmového manažera.

Král vedl dočasně Dynamo už v roce 2015, kdy nahradil Miloše Říhu mladšího a v lednu 2016 jej vystřídal Peter Draisaitl. "Mám velkou radost, že se podařilo složit trenérský tým utvořený z pardubických legend a srdcařů, kteří udělají všechno pro úspěch. Držím palce a přeji hodně štěstí," uvedl majoritní vlastník Dynama Petr Dědek.

Devětapadesátiletý Razým je prvním odvolaným hlavním koučem v této extraligové sezoně. Dynamo vedl od 9. prosince loňského roku, kdy nahradil Radka Bělohlava a pomohl týmu k setrvání mezi elitou. V této sezoně Pardubice získaly z deseti zápasů jen šest bodů. Po sérii šesti porážek v úterý doma zdolaly Kometu Brno 2:1, ale ve čtvrtek také na vlastním ledě podlehly ve východočeském derby Hradci Králové 2:5.

Jednu z výrazných událostí v Pardubicích, Kousalovu kokainovou aféru, probral i podcast s Robertem Zárubou:

"Milan Razým, Michal Mikeska a Petr Čáslava odvedli velký kus práce při loňské záchraně extraligy, za což jim patří velký dík. Bohužel se nepovedl start do nové sezony i třeba kvůli absencím několika zkušených hráčů. Nicméně nejsme spokojení s herním projevem týmu, a proto dochází k tomuto kroku," uvedl sportovní ředitel Dynama Dušan Salfický.

Padesátiletý Král vedl Pardubice jako hlavní kouč už v sezoně 2015/16, kdy v polovině října nahradil odvolaného Miloše Říhu mladšího, ale vydržel na střídačce jen tři měsíce. Po další změně tehdy převzal Dynamo Peter Draisaitl. Král pak byl ještě Draisaitlovým asistentem a následně se vrátil k juniorce. Asistenta dělal také od prosince 2018 do konce ročníku 2018/19 Ladislavu Lubinovi.

Dynamo nyní čekají další tři ze série šesti domácích duelů. Obnovená premiéra v roli hlavního kouče čeká Krále v neděli proti Třinci, kde někdejší produktivní centr působil v letech 1995 až 2005. V úterý Pardubice narazí na Liberec a v pátek na Litvínov.

"Bude to těžké. Zápasů je opravdu hodně, třikrát týdně hrajeme, bude to zápřah. Ale zároveň je to výzva a já se na ni těším. Mám k sobě super kluky a věřím, že tým bude fungovat a že to půjde," řekl Král.

"Teď je nejvíce potřeba zapracovat na hlavách hráčů. Zvedli se vydařeným koncem loňské sezony, nyní jsou ale zase dole. Známe to všichni dobře i z našich hráčských kariér," dodal Král, který dosud působil i jako šéftrenér akademie Českého hokeje Dynama.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články