Vstupenky online

Vsetín i podruhé v sezoně udolal Litoměřice

Jan Tajzler, Alena Ryšavá • 21.11.2020

Chance liga se konečně dočkala svého restartu. Vsetín přivítal na Lapači celek Litoměřic. Utkání nabídlo bohatou gólovou nadílku, ovšem v celém průběhu zápasu tahali za delší konec domácí Valaši. Hosté ze severu Čech sice smazali tříbrankové manko, ale poslední slovo v utkání měl Sebastian Gorčík, jenž rozhodl o tom, že tři body zůstaly na Valašsku.

CHANCE LIGA - 24.kolo so 21.11.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC Stadion Litoměřice
5:4(2:1, 2:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Bartko (Štach, Vlach), 20. Gorčík (Pechanec, Gajarský), 22. Kloz (Vlach, Klímek), 23. Půček (Štach, Babka), 59. Gorčík (Pechanec, Smetana) – 14. Krutil (Jindra), 25. Válek, 27. Jícha (A. Beran, Miškář), 56. Lang (Miškář, J. Holý). Rozhodčí: Ondráček, Pilný – Otáhal, Bohuněk. Vyloučení: 7:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 23:35. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:4, 5:4.

VHK ROBE Vsetín: Gába – Ondračka, Smetana, Kudělka, Bartko, Hryciow, Štach – Babka, Jenáček, Gajarský – Pechanec, Gorčík, R. Vlach – J. Kloz, Klímek, Půček – Kucharczyk, Hořanský, Vítek.
HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král – Marcel, J. Holý, Výtisk, Krutil, Jebavý, Kubíček, Baláž – M. Beran, Miškář, P. Novák – Koffer, Pytlík, Přikryl – Lang, Válek, Jánský – Toman, Jícha, Jindra.

Začátek utkání byl v režii hostů, kteří předvedli několik slibných kombinací, zakončit se jim ale nepovedlo. Hra se překlopila na stranu Valachů během první přesilové hry. Během početní výhody se do obrovské šance dostal v 6. minutě Adam Gajarský, kterému byla nabídnuta příležitost na dorážku po střele Smetany, jeho bekhendový pokus ale nebyl úspěšný. Aktivita byla od tohoto momentu výraznější u domácích. Zúročena byla v půlce první periody, kdy Valaši využili přesilovou hru. Za záda Krále zakončil, po teči Štachovy střely od modré čáry, v 11. minutě Jan Bartko.Hosté se snažili srovnat krok, ve 13. minutě Miškář vyslal nebezpečnou střelu z pravého kruhu, tu ale bravurně zlikvidoval Gába svou lapačkou. Přesilovou hru Stadion nevyužil, ale skóre vyrovnal ve 14. minutě, kdy mezi betony Davida Gáby zaplulo zdánlivě nenápadné nahození Michala Krutila. V 17. minutě hrozil hostující Lang navýšením, ale nevyzrál na Davida Gábu, který proti němu opět vytáhl skvělý zákrok lapačkou. Do vedení v první dvacetiminutovce šli naopak domácí. V početní výhodě zahájila krásnou kombinaci dvojice Gajarský, Pechanec. Gajarský ve středním pásmu našel Pechance, který se pokusil o střelu, tu Král zlikvidoval, ale byl už krátký na dorážku z hranice brankoviště v podání Sebastiana Gorčíka, který v závěru první periody poslal Valachy do vedení.

Druhá třetina byla ze začátku dominantnější ze strany Valachů. Vsetínští navýšili své vedení o tři branky hned v prvních dvou minutách. Nejprve se ve 22. minutě prosadil Jan Kloz, který se po přihrávce Romana Vlacha střelecky neunáhlil a poslal puk bekhendem nad lapačku Krále. Další gólový zásah přišel ve 23. minutě po akci Babky a Štacha, druhý jmenovaný se pokoušel vystřelit, jeho pokus se dostal na hůl Romana Půčka, který navýšil na 4:1. Stadion však nesložil zbraně a po brankových trefách Valachů se k puku dostal střelec první branky Litoměřic Krutil. Jeho pokus však rozezněl pouze brankovou konstrukci. Gól Litoměřic přišel ve 25. minutě, kdy se prosadil Lukáš Válek, který se ke kotouči dostal po nepovedené kombinaci domácích. Válek ujel po pravém křídle a vystřelil z pravého kruhu, odkud překonal Gábu. Ve 27. minutě hosté po vyloučení domácího Šimona Jenáčka vstřelili kontaktní branku. Na začátku pohledné akce stál Miškář, který poslal puk za bránu Matěji Beranovi, ten před vsetínskou klecí našel naprosto volného Josefa Jíchu, jenž z bezprostřední blízkosti překonal bezmocného Gábu. Dominanci a produktivitu Valachů v druhé dvacetiminutovce vystřídaly gólové trefy Stadionu. Po dvou gólových zásazích na obou stranách se hra vyrovnala.

Třetí třetina ve svém počátku nenabízela šance ani na jedné straně. Výrazná byla akce ve 43. minutě akce v podání Gorčíka, kterou ale Král zlikvidoval. V průběhu třetího dějství se nadále objevovaly akce na obou dvou stranách. Ke srovnání se se v 56. minutě v početné výhodě hostí dostal Martin Lang, který po podařeném pasu Miškáře zakončil k pravé Gábově tyči. Po této trefě to vypadalo, že zápas spěje do prodloužení, ale v 59. minutě poslal domácí do vedení Sebastian Gorčík, ten po přihrávce Pechance nad ničím nepřemýšlel a vystřelil na branku. Jeho pokus si za svá záda nešťastně srazil strážce hostující klece, Král. Hosté ještě zkoušeli riskovat bez brankáře, ale skóre změněno nebylo. Domácí i přes dramatický boj zvítězili nad Stadionem Litoměřice 5:4.

Ohlasy k utkání