Gottův scénárista na ARO! Neunesl smrt kamaráda | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Gottův scénárista na ARO! Neunesl smrt kamaráda

Jako šlapeťák s Karlem Gottem.
Jako šlapeťák s Karlem Gottem. (Foto Aha! – D. Kundrát, M. Hykl, S. Červená, ara )

Už 16 dnů leží Radan Dolejš (56) na ARO Nemocnice na Bulovce. A lídr Patrola Šlapeto, dramaturg a scénárista si podle svého okolí za to může sám. Je silný cukrovkář a nebývale ztloustl. A prý kvůli Karlu Gottovi (†80).

Jsou to dva roky, co Radan kvůli těžké cukrovce musel podstoupit vážnou operaci nohy. Tehdy se ze svých 150 kilo dostal na 90 kg a cítil se dobře. Takto krásně pohublý, byť s hůlčičkou, se v červnu 2019 dostavil do Divadla Na Jezerce na Slavíkovy osmdesátiny. Každý ho obdivoval a žasl, jak dokázal dostat Radan dolů 60 kilo.

Pařby na Bertramce

Tři měsíce na to ale Karel podlehl akutní leukemii a Radana dost bodlo u srdce. Byl Gottův kámoš, v dávných dobách se spolu zúčastňovali okázalých mejdanů a Radan se nejednou probudil v koženém křesle Slavíkovy vily. Navíc se Dolejš stal i jakýmsi Karlovým dvorním scénáristou. Měl na svědomí i jeho velkolepé 60. narozeniny ve Sportovní hale či sedmdesátiny v pražské O2 areně. Dalo mu úsilí s kamarádovou smrtí se vyrovnat. Alkohol si kvůli cukrovce striktně zakázal, začal ale zase jíst. A nejvíc mu chutnalo, co nesměl. „V zimě se v Semaforu natáčeli narozeniny kapely a pod názvem 30 let to šlape vše natáčela Česká televize. Tam už bylo znát, že Radan zřetelně přibírá,“ řekl Aha! jeden člen z tehdejšího týmu a upozornil, že Radan si vzal na sebe i svoje pověstné sako s černo bílými čtverečky, ze kterého před půl rokem málem vypadl.

Radan Dolejš na premiéře Čarodějky: František Janeček ještě nikdy nezklamal!

Video se připravuje ...

Díra v noze

„A dneska? To má Radan určitě zase už těch 150. Je to k pláči,“ pokračuje zdroj Aha! a upozorňuje, že v tom »jel« zase Slavík. Dolejš se totiž pustil do scénáře koncertu Pocta Karlu Gottovi, který měl proběhnout teď v prosinci, ale kvůli pandemii koronaviru byl přesunut na příští rok. „Makám od rána do večera. Noha mi ale začala dělat problémy, mám v ní díru, a tak píšu v leže,“ přiznal tehdy Aha! Dolejš a pokračoval: „V posteli mám všechno, co k práci potřebuju. Telefony, televizi, monitor, přehrávač. Pohyb mi dělá značné problémy.“ A do toho přišel na jaře covid a Radan už se nehnul vůbec. A jedl.

Strach z operace

„Stěžoval si mně, že by měl jít s nohou, která se mu nechce hojit, na operaci. Že se ale lékaři toho zákroku bojí, protože nabral kila. To je pro cukrovkáře moc nebezpečné,“ svěřila Aha! členka Šlapeta a zpěvačka Eva Borská (44). A protože Radan Dolejš skončil na ARO v Nemocnici Na Bulovce před třemi nedělemi a neplánovaně, něco se muselo stát. A rozhodně v tom má prsty cukrovka a 60 kilo navíc.

Drsná dieta a strach ze smrti

Hlavní motivací byl jeho zdravotní stav. „Zhubnul jsem, protože jsem se do toho sám opřel. Držel jsem velmi přísnou dietu. Musel jsem se vzdát svého milovaného vína, pečiva, těstovin. Navíc jsem začal přísně držet dělenou stravu. A pohyb, hlavně pohyb,“ přiznal deníku Aha! Dolejš loni. Kvůli své nadváze problémy s dýcháním a začala se mu zhoršovat cukrovka. A když v roce 2018 zemřel Josef Mladý, tak to šlo ráz na ráz. „Vystrašila mě smrt kamaráda Pepíka Mladého. Byl to cukrovkář jako já a najednou zemřel. Tehdy jsem si řekl, že se musím zachránit, abych neskončil jako on,“ prozradil smutně Dolejš.

Pravda o smrti Menzela – zemřel s covidem! Gottová se vrací do Finska k Timovi. A hvězda Šlapeta bojuje o život!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mildred
22. 11. 2020 • 10:21

Janakveton, ty blbko, vrať se do školy, scéna čili scénárista,.....

mbmb
22. 11. 2020 • 10:19

Nepište nic o těch Dědcich a jejich Vendulach ,Dag­marac­h,oli­nach,M­arti­na z a jejích faganech! Viagra je oddelava ,protože Gott Janda Menzel atd neví kdy je dost !

janakveton
22. 11. 2020 • 09:03

Jo. A opravte si toho scénáristu. SCENÁRISTA!!!

kinki
22. 11. 2020 • 07:49

Neskutočne! To ešte koľko parazitov sa bude prizivovat na Gottovi? Začína to tými najväčším jeho nepodarený dcérou a končiť to bude kde???

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.