Krize primátorky: Tichá likvidace městské firmy řízené zastupitelem Tomancem

Počátkem listopadu se zastupitel Miroslav Tomanec (Fórum Jihlava) vzdal řízení městské firmy Jihlavské vodovody a kanalizace (JVAK). Stalo se tak v poslední den platnosti manažerské smlouvy, která Miroslavu Tomancovi zajišťovala příjem třiceti tisíc korun měsíčně.

Primátorka Karolína Koubová se snaží udržet problémy městské firmy JVAK hluboko pod pokličkou. Účetní knihy městské obchodní společnosti jsou v troskách, nesouhlasí aktiva s pasivy (více zde).

Ředitel městské firmy Zbyněk Morkus nezapisoval provedené stavební práce v osadě Heroltice do stavebního deníku, firma Eurovia se domáhá jejich uhrazení (více zde).

Zatím není jasné, co přesně věděl Miroslav Tomanec jako předseda představenstva o činnosti svého ředitele Zbyňka Morkuse při výstavbě kanalizace v Herolticích. Je ale jasné, že jako předseda představenstva vědět měl.

Miroslav Tomanec je politicky velmi angažovaný zastupitel: Uskupení Fórum Jihlava se zmítá ve vnitřních sporech. Tomanec před časem prohlásil „naše hnutí nemá primátorku“ (více zde), primátorka Koubová odpověděla výrokem „Fórum je na padrť“ (více zde).

Před krajskými volbami se zastupitel Tomanec ostře navezl do ODS článkem „Proč nebudu volit ODS“, za který se po volbách veřejně omluvil (více zde). Dalším v pořadí Tomancových omluvenek je firma Kronospan, která žádá omluvu soudní cestou.

Politické problémy kolem zastupitele Tomance se snaží primátorka Koubová vyřešit tichou cestou. Před měsícem primátorka Koubová oficiálně přijala na radnici stavbyvedoucího kanalizace v Herolticích v doprovodu právního zástupce.

Zastupitel Tomanec rozdává moudré rady i ostrou politickou kritiku všem kolem. Ochota koaličních zastupitelů snášet veřejnou politickou kritiku a tiše zaplatit účty za Tomancovu manažerskou činnost i nečinnost rychle klesá.

Až oficiálně promluví primátorka Koubová ve svém „vodárenském seriálu“ o činnosti Miroslava Tomance v městské firmě nastane všeobecný úžas veřejnosti. Pak přijde doba zúčtování.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů