Digitální prodeje her meziročně opět vzrostly, disky ustupují

Digitální prodeje již tradičně rostou a opět tak podněcují diskusi o tom, jak dlouho se ještě budeme běžně dočkávat fyzických vydání her.

Prodeje digitálních kopií her nadále rostou. Letos prodeje digitálních her zaznamenaly nárůst o 14% a zákazníci za hry utratili celkem asi deset a půl miliardy dolarů. V říjnu se nejvíce dařilo digitálním prodejům na konzolích, které meziročně zaznamenaly růst o 18%. Na mobilních zařízeních hráči utratili o patnáct procent více než loni a digitální prodeje na PC vzrostly o 10%. 

6429e9e2-1239-475f-b43c-fa21593ecbb3
Nejvýdělečnější tituly za říjen

Nejvíce na PC, PS4 a mobilních zařízeních vydělával v říjnu překvapivý objev Genshin Impact. Dařilo se také sérii FIFA, která prodala milion a půl digitálních kopií ročníku 21. Vydařený měsíc zažila i městská akce Watch Dogs: Legion s necelými dvěma miliony digitálně prodaných kopií. Úspěšný měsíc zažil simulátor Star Wars: Squadrons, který prodal přes jeden milion digitálních kopií. Z PC her nejvíce vydělala League of Legends. Na konzolích se nejvíce dařilo basketu NBA 2K21. Mobilním hrám opět kraluje Pokémon GO.

Nakupujete hry také digitálně, nebo se stále držíte fyzických kopií?

Váš názor Další článek: Yakuza: Like a Dragon - přehnaná věrnost se nevyplácí | Recenze

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,