Koolhof s Mektičem slaví premiérový titul. Jako první to dokázali na Turnaji mistrů!

22. 11. 2020, 16:35
Aktuality 2
TURNAJ MISTRŮ - Kvalifikovat se na Turnaj mistrů bez jediného titulu? Nestává se to často, nicméně možné to je. Ale získat premiérový titul ve čtyřhře právě až na Turnaji mistrů, tak to se dnes stalo poprvé v 46leté historii této prestižní soutěže. Povedlo se to Nizozemci Wesley Koolhofovi s Chorvatem Nikolou Mektičem, kteří ve finále zdolali rakousko-francouzské duo Jürgen Melzer a Edouard Roger-Vasselin.
Wesley Koolhof a Nikola Mektič (© AFP)

Wesley Koolhof a Nikola Mektič spojili síly na začátku letošní sezony. Během ní si zahráli finále v Marseille a na US Open či semifinále na Roland Garros a byť nezískali ani jeden titul, kvalifikovali se na Turnaj mistrů.

V Londýně měli poslední šanci na první společný triumf, neboť na novou sezonu jsou domluveni s novými parťáky. Povedlo se jim to a spolupráci tak ukončili životním úspěchem.

Ve finále nizozemsko-chorvatský tandem zdolal 6-2 3-6 10-5 rakousko-francouzské duo Jürgen Melzer a Edouard Roger-Vasselin

Koolhof s Mektičem se tak stali prvním deblovým párem, který získal svou premiérovou trofej na Turnaji mistrů. Letos se v Londýně konal 46. ročník turnaje ve čtyřhře (1970, 1975-2001, 2003-2020).



"Je to úžasný pocit získat první společný titul a navíc na tomto prestižním turnaji," radoval se Mektič, který získal jediný grandslamový titul letos na Australian Open v mixu s Češkou Barborou Krejčíkovou. 

"Jsem šťastný, že se nám nakonec podařilo vyhrát. S Wesleym se mi hrálo velmi dobře a tohle je krásná tečka za sezonou," dodal Mektič, jenž bude v příští sezoně hrát s krajanem Matem Pavičem. Ten zakončil letošní sezonu společně s Brazilcem Brunem Soaresem jako Deblový tým roku.

Jednatřicetiletý Mektič startoval na Turnaji mistrů podruhé, ale před dvěma lety s Rakušanem Alexanderem Peyou po dvou prohrách odstoupili. Jen o pár měsíců mladší Koolhof uspěl hned při svém debutu.

Mektič se stal vůbec prvním chorvatským vítězem Turnaje mistrů. Koolhof čtvrtým nizozemským, když navázal na Jeana-Juliena Rojera (2015) a Jacca Eltingha s Paulem Haarhuisem (1993, 1998).

Ve dvouhře triumfoval poprvé v kariéře Rus Daniil Medveděv.

• TURNAJ MISTRŮ 2020 •
Londýn, tv. povrch / hala, 5.700.000 dolarů
nedělní výsledky (22. 11. 2020)
• Čtyřhra - finále •
Koolhof/Mektič (5-Niz./Chorv.) - Melzer/Roger-Vasselin (7-Rak./Fr.) 6-2 3-6 10-5
• Dvouhra - finále •
Medveděv (4-Rus.) - Thiem (3-Rak.) 4-6 7-6(2) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
ttopi
Kvalifikovat se na TM bez jediného titulu mi přijde komické, ale co už.
Reagovat
tenista1
pár Melzer+Roger.Vasselin sa dostali do finále so šťastím a v ňom zaslúžene prehrali smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist