22. 11. 2020

Novinka pod lupou: Big Sky (ABC)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Big Sky
Žánr drama, thriller
Stanice ABC
Premiéra 17. 11. 2020
Vysílání úterý, 22:00
Délka pilotu 42 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

O čem to je?

Soukromá detektivka Cassie Dewel spojí síly s bývalou policistkou Jenny Hoyt, aby společně pátraly po pohřešovaných sestrách, které unesl řidič náklaďáku na odlehlé dálnici v Montaně. Brzy však přijdou na to, že sestry nejsou jedinými dívkami, které se zde ztratily. Hrdinky musí závodit s časem, aby vraha zastavily dřív, než unese další ženu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Na seriál jsem se těšila už od oznámení, i když jsem nevěděla, o co půjde. Stačilo mi k tomu jméno tvůrce, který patří mezi mé oblíbené a má na kontě několik pro mě zábavných seriálů. Po pilotu Big Sky jsem přesvědčená, že i tento se k nim nakonec zařadí.

Škoda, že jsem na timeline viděla „spoilery“. Ne spoilery, ale upozornění, takže jsem pořád čekala, co přijde, takže jsem nezažila ten skutečný šok z toho, co se stalo na konci.

Každopádně pilot se mi líbil celý. Mám ráda serializované krimi thrillery, tento vypadá skutečně povedeně. Má super záporáka, nechybí mu napětí, špetka vtipu i trošičku kovbojského country. Když k tomu přičtete výborné herecké obsazení, je to více méně sázka na jistotu.

Ze seriálů Velké pětky už mě dlouho nějaký podobně nezaujal. Moc se těším na maraton, doufám, že se seriálu podaří udržet stejně intenzivní atmosféru a že nám přinese ještě několik dalších podobných příběhových zvratů.

  • závěr pilotu
  • serializovaný krimi/thriller
  • herecké obsazení
  • prostředí
80 %
Mé hodnocení
ragelly

Na Big Sky jsem se docela těšil, hlavně díky dost známému obsazení, ať už podle jména, tak i jen podle tváří. Ať už jde o Katheryn Winnick, Natalie Alyn Lind, Ryana Phillippe nebo Briana Geraghtyho či Johna Carrolla Lynche a další, které už jsem někde viděl. Obsazení je tedy dosti nabušené.

Bohužel mě nenadchlo to, že seriál začíná milostným trojúhelníkem, který mě jen otrávil. A tento milostný trojúhelník není jediným chováním hlavních postav, které mě vytáčí. Popravdě snad každá hlavní postava mi leze na nervy. Co dál? Montana je pěkná. Zmíněná pandemie, ale nikdo nenosí roušky… ani zástupce zákona. Nejlepší částí pilotu byl asi závěrečný zvrat, který mě odrovnal.

  • známé obsazení
  • závěrečný zvrat
  • chování hlavních postav
70 %
Mé hodnocení
Micuda98
Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
petrSF

petrSF

Já to po té scéně vypnul a smazal, protože na tohle fakt nemám nervy :D
před 3 roky
ragelly

ragelly

Tak to ve mně tahle událost nezanechala žádný dojem. Přišla mi jako úplný vedlejšák, který v příběhu...
před 3 roky
ferouser

ferouser

Za mě super! Těším se jak to bude pokračovat a jakých překvapení se ještě dočkáme.
před 3 roky
Další články k tématu