InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Martin Všetečka: Čekáme, jakmile se opatření rozvolní, abychom mohli zase trénovat alespoň na suchu

Martin Všetečka , Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

Martin Všetečka     Autor: Miloš Vrátný - Jižní Čechy Teď

STRAKONICE – Je to dlouhé čekání. Poslední utkání krajské ligy odehráli hokejisté Strakonic v pátek 2. října, týden nato se domluvili na odložení utkání s Českým Krumlovem kvůli marodce v obou týmech. A potom už naplno zasáhla druhá vlna koronaviru a přerušeny byly všechny sportovní soutěže. Pro hráče to momentálně znamená už měsíc a půl bez hokeje s reálným výhledem stejného časového úseku před sebou. Což by byl výrazný zásah. Podle trenéra Martina Všetečky je na hráčích samotných, jak se ve volnu připravují a udržují v kondici. „Čekáme, jakmile se opatření rozvolní, abychom mohli zase trénovat alespoň na suchu,“ uvedl kouč. Větší obavy má kvůli dlouhé nucené pauze o mládežnické hráče než o ty dospělé. Jemu samotnému chybí zápasový adrenalin, na druhou stranu podle svých slov objevuje nové využití volného času.

 

Na ledě jste naposledy byli před měsícem a půl a zatím to podle všeho vypadá, že se na něj dostanete společně až po Vánocích. Jak citelný zásah to bude do výkonnosti hráčů?
Podmínky jsou pro všechny stejné a musím říct, že jsme hodně trénovali v přípravném období, takže snad to nebude tak velký propad.

Máte větší obavy ze ztráty fyzičky, nebo herních návyků, jistoty, která se bez tréninků ztrácí?
Věřím, že hráči nesedí jen doma na gauči u televize a že se udržují v pohybu, aby to pak pro ně nebyl šok, až nás pustí trénovat. Herní návyky následně do hráčů dostaneme na ledě. Určitě to bude znát na výkonech v utkáních, ale jsme na tom v kraji všichni stejně.

Dal jste hráčům individuální tréninkové plány, nebo je příprava čistě na nich?
Kategorie juniorů, kterou trénuji, dostala plán tréninku na doma. U áčka mužů jsme to nechali čistě na hráčích. Čekáme, jakmile se opatření rozvolní, abychom mohli zase trénovat alespoň na suchu.

Celý rozhovor najdete v aktuálním vydání Týdeníku Strakonicko, v prodeji od 18. listopadu.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace