Jablonec nad Nisou: Nová retenční nádrž s přispěním dotačních peněz

22.11.2020 19:31

Součástí projektu II. etapy dešťové kanalizace v centru Jablonce je také nová retenční nádrž, přičemž náklady na její vybudování jsou odhadnuté na 19,5 mil. korun. Město podá žádost o dotaci do výzvy Ministerstva životního prostředí, v případě úspěchu by mohlo získat dotaci ve výši 85 % ze způsobilých výdajů. Nádrž by se měla stavět od dubna do září roku 2022.

Jablonec nad Nisou: Nová retenční nádrž s přispěním dotačních peněz
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Cílem projektu Dešťová kanalizace Jablonec n. N. CENTRUM - II. etapa, ulice Budovatelů, Soukenná, Dolní náměstí je odklonit srážkové vody z jednotné kanalizační sítě, část z nich dočasně zadržet v retenční nádrži a následně bezpečně odvést do Lužické Nisy,“ vysvětluje náměstek pro rozvoj města Petr Roubíček. Retenční nádrž doplňuje sedimentační prostor pro předčištění vod a další, ve kterém se bude akumulovat voda pro zpětné využití.

„V současné době jsou srážkové vody z této oblasti svedené do jednotné kanalizační sítě, a tím dochází k častému přeplnění kanalizace a k záplavám v okolí Anenského náměstí poblíž Lužické Nisy. Proto je také nepřiměřeně zatěžována čistírna odpadních vod,“ připomíná Roubíček.

Žádost o dotaci bude město podávat do 144. výzvy Operačního programu Životní prostředí, Prioritní osa 1 - Zlepšování kvality vod a snižování rizika povodní. Celkové náklady projektu jsou vyčíslené na 33 milionů korun, způsobilé výdaje pouze za retenční nádrž činí 19,5 mil. Kč. Dotace EU ve výši 85 % by tak mohla činit 16,5 mil. korun a město by se podílelo celkem 16,4 mil. korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…