Přejít na obsah [o] Přejít na navigaci [n] Přejít na vyhledávání [v] Přihlásit se
Hlavička
Spider-Man a jeho protivníci – koho chceme vidět v dalších dílech?

Spider-Man a jeho protivníci – koho chceme vidět v dalších dílech?

Produktové tipy
Marvel's Spider-Man: Miles Morales (PS4)_1043797856
Marvel's Spider-Man: Miles Morales (PS4)
Produkt není určen k prodeji.
Brašna Spider-Man - The Ultimate Spider-Man_1422255178
Brašna Spider-Man - The Ultimate Spider-Man
Produkt není určen k prodeji.
Tričko Spider-Man - Big Eyes (L)_1751940049
Tričko Spider-Man - Big Eyes (L)
Produkt není určen k prodeji.
Spider-Man (PS4)_2134196320
Spider-Man (PS4)
Produkt není určen k prodeji.
Komiks Peter Parker - Spectacular Spider-Man: Do soumraku, 1.díl, Marvel_1471785571
Komiks Peter Parker - Spectacular Spider-Man: Do soumraku, 1.díl, Marvel
Produkt není určen k prodeji.

S novým Spider-Manem přichází nejen Miles Morales, úplně nový hrdina, ale i Tinkerer, zloduch, kterého jsme v minulé hře neviděli.

Tehdy se Peter Parker porval s obřím Rhinem, létajícím Vulturem, nevypočitatelným Electrem nebo svým mentorem Ottem Octaviem a jeho čtyřmi kovovými končetinami. Jenomže těch ikonických zloduchů, s nimiž Spider-Man v komiksech a filmech změřil síly, je mnohem víc. A vzhledem k tomu, že další herní díly už u Insomniac Games určitě plánují, máme pro tvůrce pár tipů na záporáky, které bychom rádi viděli.

 

Green Goblin

Tenhle padouch je dost možná největší Spideyho nemesis a jeho příchod naznačovala už první hra. Jde totiž o Normana Osborna, průmyslníka, jemuž trošku rupne v kouli. S pomocí výbušnin, které se tváří jako dýně, a speciálního kluzáku dovede Peteru Parkerovi i Milesu Moralesovi v komiksech i filmech pořádně zatopit.

Vzhledem k tomu, že Norman Osborn i jeho těžce nemocný syn Harry už si svůj debut v herní sérii (po dvou dílech můžeme říkat série, že jo?) odbyli, je celkem jasné, že se brzy vydají i do akce. Je otázka, jestli se Goblinem stane Norman, Harry nebo případně oba, každopádně dá se počítat s tím, že maniakální smích tohohle zloducha nad Manhattanem zazní už velmi brzy.

Dává to smysl příběhově i proto, že většina těch nejklasičtějších protivníků už si svůj herní debut odbyla a dostali po čuni. Takže by asi bylo na čase vytáhnout největší kalibr. Souboje s Vulturem, ale i s obyčejnými protivníky, kteří uměli létat nebo alespoň skákat, ve Spider-Manovi fungovaly a pořádná bitka s bossem mezi mrakodrapy by určitě nikoho z fandů neurazila.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

 

Mysterio

Další klasik a tenhle se dokonce zastavil v Česku. Jako zloduch se totiž objevil ve filmovém Spider-Man: Daleko od domova a film se natáčel u nás. Jake Gyllenhaal si tehdy roli užil, ale ve hře by s tímhle lumpem mohla být ještě větší legrace.

Mysterio sice vypadá, že má na hlavě akvárko, jinak je to však hodně nebezpečný protivník. Bývalý specialista na filmové triky Quentin Beck vyměnil kariéru v Hollywoodu za zločin a rychle mu došlo, že jeho znalost speciálních efektů a schopnost oblbnout publikum – ať už v kině, nebo třeba při loupeži – mu dává zajímavou výhodu. Navíc zvládá i hypnózu a kdykoliv se s ním Spider-Man utká, bývá to pro něj celkem náročné. Nikdy netuší, co je skutečná hrozba a co jen iluze, kterou jeho protivník vytvořil.

Mysterio se mu navíc dovede dostat do hlavy a manipulovat s ním, což může být mnohdy nebezpečnější než hrubá síla. A ve hře by bylo možné nechat Mysteria, aby se utrhl ze řetězu. Střety s ním by mohly být zkrátka úplně jiné než všechny ostatní souboje a bitky a záleželo by jen na fantazii tvůrců, co by vymysleli. A tahle možnost být kreativní je určitě pro spoustu z nich hodně lákavá...

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

 

Kraven

New York bývá považován za betonovou džungli a jde v něm o krk v každé zapadlé uličce. Jenže opravdová džungle je možná ještě nebezpečnější a lovec Kraven to moc dobře ví. Mezi jeho koníčky patří zápasy s tygry a porazil a ulovil každé zvíře, které na světě existuje. A chce víc, takže proč si nevyšlápnout na pavouka?

Sergei Kravinoff oblečený ve lví kůži může na první pohled působit jako lehce podivínský a možná i trošku směšný záporák a taky tomu tak dlouho bylo, jenomže v komiksech se postupně proměnil v podstatně zajímavější charakter. Temný a takový, kterého bylo do značné míry líto čtenářům i Peteru Parkerovi. A on to navíc není zas až tak úplně zloduch, spíš antihrdina, který Spider-Mana respektuje a váží si ho jako protivníka.

Což mu ovšem nebrání v tom, aby ho naháněl po New Yorku s odstřelovačkou a nelovil ho jako zvíře. Právě tenhle trošku komplikovanější vztah ke Spideymu by mohl být docela zajímavý a s trochou snahy scenáristů by Kraven mohl být víc než jen dalším bossem, jehož je potřeba seřezat někde ve skladišti a poslat do věznice Raft. 

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

 

Venom

Jeden z nejikoničtějších záporáků spider-manovského vesmíru by byl skvělý protivník. Teoreticky, jenomže tu máme pár problémů. Komiksový Venom je mimozemský symbiont, který ke svému řádění potřebuje hostitele, a tak se musí „nalepit“ na nějakého chudáka, jehož může částečně ovládat. Když se takhle zabydlel v Peteru Parkerovi, zcela změnil jeho osobnost a chvilku trvalo, než se Spider-Manovi povedlo se ho zbavit.

Jenomže Venom si našel nového kámoše a s pomocí zkrachovalého novináře Eddieho Brocka se vrátil na scénu. Naštvanější, zubatější a nebezpečnější. Na první pohled připomíná Spider-Mana v černém kostýmu, při trošku bližším zkoumání ale člověk rychle zjistí, že má sakra velké zuby, je extrémně agresivní a zatraceně nebezpečný. A ti dva se fakt nemají rádi. Jejich střety by mohly být hodně efektní jak v osobní rovině, tak i v soubojích.

V čem tkví problém? Příběh symbionta je poměrně dost komplikovaný a v hrách ho Insomniac Games ještě ani nenakousli, takže vypustit tohohle záporáka na scénu by dalo asi hodně práce. A nejspíš by se to muselo udělat podobně jako s Green Goblinem, tedy postupně a pomalu. Anebo zcela změnit jeho příběh, což by zase asi fandové úplně neskousli. V každém případě my bychom ho viděli docela rádi. Raději si však počkáme a budeme doufat, že pokud Venom dorazí, nebude to zbytečně uspěchané.

A koho byste rádi viděli vy?

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Omlouváme se, popis obrázku chybí.

Ohodnoť článek:

Názory ostatních Geeků

Zatím nikdo nepřispěl do diskuze.

Máš něco na srdci?

100% GEEKsměs bez elektroniky 100% GEEKsměs bez elektroniky
nahoru